Mi marad több?"Az értelmes emberek,a fiatalság elhagyja az országot."
Legalább több marad nekünk...ezt az értelmetlen kivándorló demagóg dumát...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi marad több?"Az értelmes emberek,a fiatalság elhagyja az országot."
Legalább több marad nekünk...ezt az értelmetlen kivándorló demagóg dumát...
Nem kell túlzásokba esni, Kelet-Európában nálunk vándoroltak ki legkevesebben.
Szerintem utóbbi.Vótmá asszem. Ez inflációval korrigált GDP vagy minden évben az aktális szám?
Igaz,annyira nem volt kicsi a gazdsága,a SZU-nak,hogy nem kellene itt szerepelnie.Én nem vagyok meggyőződve arról, hogy a számok pontosak. Ráadásul a bődületes növekedés mögött az is ott van, hogy nem reál értéken megy a dolog, hanem szépen inflálódik is minden. E mellet a másik probléma a vásárló erő paritás hiánya. Továbbá az SZU adatai hiányoznak pedig az összeomlásáig a Top 10-ben végig benne volt. (igaz ők nem GDP-be számoltak. Meg ne menjünk bele, hogy mennyire semmit mondó mutató szám...)
..........Nem személyeskedtem,de a tapsolóbrigád oszlopos tagjaként hogylehet,hogy nem olvastad Matolcsy "nagybecsű" könyvét?Kijózanitó hatással lehetne reád-ha képes lennél megérteni,mit is irtehát a demagóg migráncsozásnál magasabb szintre jutáshoz kapaszkodni kéne kicsiny kis kezeiddel,nem tapsikolni.
Werbőczy tripandiuma hatalmas mű,és máigható iromány.Az államban továbbélő nemesi öntudatos szellemisége okozza Magyarország halálát.
Unokahúgom aki kint van...Semmi bajom azzal aki kimegy ...pusztán irritáló amikor valaki azt írja,hogy akinek volt van esze már nincs itt.Én mindig is annak örültem ha boldogul az ember azt,hogy hol teszi szerintem nem hely függő (persze van ahol nehezebb)....Egy szó,mint száz nem 1 nem 10 példát tudok mondani arra,hogy a kint levők (persze nem mindegyik) arca sajnos aránytalanul megnőtt aztán nagy részük úgy él kint mint egy rossz segédmunkás.Természetesen saját döntésük......"amit vet az ember azt fogja aratni is"A brutális kivándorlás az tény, ezen nehezen lehetne vitatkozni. Ritka kivétel vagy, ha neked a családi vagy baráti körödben nincs legalább egy, aki külföldön dolgozik. Jól gondolom?
Olvastam a Bibliát...........
Szeretnél te velem cserélni...jobb nekem így,hogy ti elmentek,vagy erre buzdítotok mindenkit.Teljesen hidegen hagy a migráció.....100%-ig semleges vagyok 20 éve.Egyetlen nemzet ellen vagy mellett sem vagyok......Javaslom inkább olvasd a világ legnagyobb példányszámban és a legtöbb nyelven kiadott könyvét és akkor úgy látnád az embereket ahogy kellene.....Semmi személyeskedés
Olvastam a Bibliát.
pusztán irritáló amikor valaki azt írja,hogy akinek volt van esze már nincs itt
Nem azt kell érteni alatta, hogy aki marad az hülye, hanem hogy főleg az agilis, jól képzett emberek vándorolnak ki, akik nagy eséllyel Magyarországon is aktvak, dolgozók lennének. Pont azzal bizonyítják agilitásukat, hogy ki tudnak vándorolni. Az alacsony fizetések, a rossz körülmények és ma már a rossz politikai klíma miatt is hagyják el az emberek az országot. Pedig országot "üzemeltetni" nem lehet megfelelő emberek nélkül. Látszik is ez sok helyen, már itt-ott elkezdett összeomlani az oktatás, az egészségügy, a közszolgáltatások (lásd szemétszállítás). Ezek mindenkit érintenek, érinteni fognak. És amíg a jelenlegi vezetésnek köze van a hatalomhoz, addig változás nem is lehetséges.
Meg van a véleményem erről is, nem akarok belpolt ide, dióhéjban annyi a lényege, csak azt lehet megszopatni aki hagyja mert vakon van - szerény képességű/esetleg eladja hozzá saját magát. Mindkét eset azonnal szegénységi bizonyítvány, tehát nem kár ha az ilyenek mennek a süllyesztőbe.Az, hogy nincs életképes ellenzéki alternatíva, még nem jelenti azt, hogy a jelenlegi irány jó. Pont az egyik legfőbb módszere a hatalommegtartásnak, hogy nagyon vigyáznak rá, hogy ne jöhessen létre komoly ellenzék egyik oldalon sem. Az MDF, a Kisgazdák, és legutóbb a Jobbik eltüntetése a releváns erők színpadáról pont ezt mutatja a jobboldali gondolkodók számára. A baloldal meg egy vicc jelenleg.
Isten ments, hogy az ellenzék nyerjen, mert minimális lenne a többségük, az úgye ismerős, hogy amikor Megyó bebukott a D209-el, akkor a 2x100 napos program meg is ásta az ország sírját, később meg Öszödben tették mozgásképtelenné magukat, a válság kitörésekor, ott álltunk egy inpotens vezetéssel, egy kivérzett országban, ez ismétlődne most is, új nincs a nap alatt, nem szivesen mondom ezt, de jobbat nem lehet.Tehát tűkön ülve kéne várjuk, hogy a jelenlegi vezetés kikerüljön a hatalomból, mert akkor ez a rossz politikai klíma azonnal megváltozna, és hazajönnének az ország rendes üzemeltetéséhez szükséges tömegek nyugat Eu-ból?
Két kérdésem van csak:
- Melyik létező, rendelkezésre álló(tehát nem egy képzeletbeli, láthatatlan, nem létező optimális) ellenzéki erőben látod a megváltást, akik ha váltanák a mostani "elitet", azonnal jó politikai klímát, kitisztult átlátható rendezett viszonyokat teremtene?
- Komolyan azt hiszed, hogy akik kint élnek mondjuk 10 éve Londonban, azok hanyatt homlok menekülnének azonnal haza hogy segítsenek nekünk itthon maradtaknak "üzemeltetni" az országot, pusztán azért mert jobb lett a politikai klíma?
Esetleg forrássokkal is alá lehetne támasztani. Ha jól értem, akkor ez a külföldön élőket tartalmazza, de nem relatív, hanem abszolót számokban.
Namármost Hollandia lakossága 70%-kal nagyobb, de ennél sokkal kisebb különbség van az abszolútban. És van még pár ilyen ország. Persze ez is csak becslés, csak mivel nem hazai elfogultsággal nehezen lehetne vádolni.
Engem forrássokkal meg lehet győzni, de handabandázással nem. Főleg alternatív valóságos dumával.
Röhögni fogsz.Szerintem ha 89ben ténylegesen megtörténik a rendszerváltás,ha akkor lecserélik az intézményrendszert,és nem regnál tovább ez a bolsevik tipusú államszervezet,OV ma Mo Somozajának szerepét játszaná,hanem Mo Kholja,vagy JFKja lehetne.Az állami intézményrendszer jellege inditotta el a lánglelkű demokratát a lelketlen számitó oligarha irányába.Tehát tűkön ülve kéne várjuk, hogy a jelenlegi vezetés kikerüljön a hatalomból, mert akkor ez a rossz politikai klíma azonnal megváltozna, és hazajönnének az ország rendes üzemeltetéséhez szükséges tömegek nyugat Eu-ból?
Két kérdésem van csak:
- Melyik létező, rendelkezésre álló(tehát nem egy képzeletbeli, láthatatlan, nem létező optimális) ellenzéki erőben látod a megváltást, akik ha váltanák a mostani "elitet", azonnal jó politikai klímát, kitisztult átlátható rendezett viszonyokat teremtene?
- Komolyan azt hiszed, hogy akik kint élnek mondjuk 10 éve Londonban, azok hanyatt homlok menekülnének azonnal haza hogy segítsenek nekünk itthon maradtaknak "üzemeltetni" az országot, pusztán azért mert jobb lett a politikai klíma?
Most még értelmezni sem sikerült a kommetemet? K és még páran itt azzal jönnek, hogy egyesek tagadják a valóságot, hogy mennyi ember távozott az országból és, hogy az arány nem rendkívüli. Link, forrás, semmi. Erre tettem be ezt, ami szerint ők tévednek.Mert te aztán meggyőző bizonyítékokat tudsz hozni. Néz utána milyen gyorsan ürül ki Bulgária, Románia, Szerbia. Csiszolj még egy kicsit a stílusodon, talán akkor komolyan vennének itt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..