M
molnibalage
Guest
Ez tök jó, csak én, aki nem feketézik a végén ez oda vezet, hogy nettó fizetéscsökkenés. 2010-ben a kajára fordított cafeteriámból maradt annyi, hogy az év végén a cimbikkel nagy vacsin seggére vertünk az egészen, az én vendégem volt a banda egy nagy murira. Ma az éves kajám nem jön ki belőle céges menzán.Pontosan. Ahogy én látom a Caffeteria kb. semmi másról nem szólt, mint hogy az állam bácsi is hunyorított hogy babám, oké hogy mindenkit minimálbérre jelentettél be, de legalább egy kicsit fehérítsd ki a járulokéaidat, tessék, itt egy ösztönző ami kedvezményesen adózik. A feketézős rendszer többnyire úgy működött, hogy a vállalkozó osztalékként kedvezőbben vette ki a pénzt a cégből a saját nevén, amiből aztán a zsebbe járó részt odaadta, mellesleg ezzel duplán kibaszott veled is, hiszen az államháztartásba szükséges pénzt így kénytelen az állam áfa és hasonló garantáltan érvényesülő mókák révén mindenkitől beszednimeg az állammal is. Mellesleg papíron a zsebbe fizető főninek kurva jó nyugdjalapja is lett, a munkavállalóinak persze közel nulla.
Ha úgy tetszik, a cafetériával kicsit lökdösték ki az embereket az évtizedek óta bejáratott feketézésből, más értelme nem nagyon volt, mert tényleg fingom nincs, hogy mi a jó abban ha a fizetés egy részét csak adott dologra tudom elkölteni, és agyalhatok azon hogy hogy a fenébe költsem el azt a nyomorult 10-20 ezer forintot. Hiányzik a fenének...
És eközben csak emiatt nem nőtt a bruttó, mert adóztatni kezdték a Cafeteriát. Szóval lehet magyarázni, hogy miért büdös a szar...