Beszélgető

Nem, mert semmivel sem lehet pótolni. Maga a muzulmán benyomulás is olyan területre történik Európában, ahol kivonták a képletből a vallást. Pontosan azért történhet meg, amikor még utoljára képletben volt, a XIX. században, akkor a muzulmánokhoz hasonló keleti nép, a zsidók bevándorlását kemény asszimilációs szándék övezte, ami igen jeletnős kikeresztelkedett és ebből adódóan az integráció útjára lépett zsidó tömegeket eredményezett.

A vallás a civilizált létezés alapja, a vallás nélkül nincs társadalmi kohézió, nincs államiság, nincs semmi. A vallástalanság a legsötétebb barbárság előszobája, mert olyan erőknek enged teret, amiket egy vallásos társadalomban elfojtanak, irtanak, be se engednek!

Az ateizmus és a szekularizáció olyan bűncselekmények, amiket a Btk-ban kell szabályozni.

• Tetszik
Reactions: tarzaan
9

Molni, alapítsunk kommunát :rolleyes:

Nem, mert semmivel sem lehet pótolni. Maga a muzulmán benyomulás is olyan területre történik Európában, ahol kivonták a képletből a vallást. Pontosan azért történhet meg, amikor még utoljára képletben volt, a XIX. században, akkor a muzulmánokhoz hasonló keleti nép, a zsidók bevándorlását kemény asszimilációs szándék övezte, ami igen jeletnős kikeresztelkedett és ebből adódóan az integráció útjára lépett zsidó tömegeket eredményezett.

A vallás a civilizált létezés alapja, a vallás nélkül nincs társadalmi kohézió, nincs államiság, nincs semmi. A vallástalanság a legsötétebb barbárság előszobája, mert olyan erőknek enged teret, amiket egy vallásos társadalomban elfojtanak, irtanak, be se engednek!
Nem a vallas meggyengulese miatt ozonlottek el muszlim migransok a nyugatot, hanem a liberalis es nemzetellenes multikulti miatt. Magyarorszagon sincs jelen a vallas, megse engedtuk be oket. Olaszban sokkal tobb hivo van, megis elozonlottek az orszagot.
Ha a keresztenyeket akarsz a muzulmanok ellen kuldeni, akkor mar felig el is vesztetted a haborut. A keresztenyek vilagnezetet, elveit brilliansan hasznaljak ki a muszlimok.
Az ateizmus és a szekularizáció olyan bűncselekmények, amiket a Btk-ban kell szabályozni.
Ezt teszik a muzulman orszagokban. :oops:

• Tetszik
Reactions: Luthero
https://8values.github.io/results.html?e=60.9&d=66.7&g=57.7&s=72.2

Nem tudom hogy linkeljem a képet de ezek szerint lehet szólni a gyurinak hogy szervezzen be.

Amúgy szerintem ezek a kérdőívek csak a szélsőséges véleményű embereknél mutatnak értékelhető eredményt, a múltkorinál jobbos voltam, autokrata szemléletű most meg szoc-libbant. Valahogy nem stimmel ez.

Miután kitöltötted, az alján ott lesz a kép. azt mentsd le, és töltsd fel valahová.

• Tetszik
Reactions: omae
Nem a vallas meggyengulese miatt ozonlottek el muszlim migransok a nyugatot, hanem a liberalis es nemzetellenes multikulti miatt. Magyarorszagon sincs jelen a vallas, megse engedtuk be oket. Olaszban sokkal tobb hivo van, megis elozonlottek az orszagot.
Ha a keresztenyeket akarsz a muzulmanok ellen kuldeni, akkor mar felig el is vesztetted a haborut. A keresztenyek vilagnezetet, elveit brilliansan hasznaljak ki a muszlimok.

Ha a hagyományos vallás/tradíció erős lett volna, akkor nem lett volna liberalizmus és multikulti sem.

Magyarországon tovább volt jelen a vallás, mert itt az ellenreformáció és a Habsburgok által véghez vitt felszabadítés sikeresen szélre szorította a protestánsokat - bár sajnos nem eléggé.

Az olaszokat most özönlik el a migók, de ők még elvileg megúszhatják, mert ott még nem állampolgárok.

Keresztény alatt nem impotens hülyéket kell érteni. Egy Prohászka Ottokár leköpné Ferencet vagy a mai egyházvezetést.

Igen érdekes, az equality magas, de 70% az erő és ennyire autokrácia felé húzol úgy, hogy a tradíció van a haladással szemben...?

Számorma megdöbbentő az, hogy mennyi embernél van a migth és civil axis magasan. Nem bántásból, de itt mindenki zsebdiktátor rajnogó? Mert nekem ez jön le ebből...
Vagy a vallásos kérdésekre ment ilyen magas válasz? Én az összes tradíció és vallási alapú kérdésre azt mondtam, hogy "totally disagrre" Jó lenne végre a vallást és államot teljesen szétválasztani és az egyházakat is annak kezelni, amik.

Abszolút. Szerintem a legjobb hatalomgyakorlási forma a felvilágosult abszolutizmus (természetesen királyság) erőteljes egyházi ideológiai befolyással.

Nem, mert semmivel sem lehet pótolni.
Ez szerintem félelmetesen szűklátókörű gondolat. A mondern államok pont azértl léteznek, mert az egyházat és a vallást kidobták, mint hatalmi tényezőt. Erre te vissza akarnád hozni...?

Maga a muzulmán benyomulás is olyan területre történik Európában, ahol kivonták a képletből a vallást.
Tehát a felvetésben ott a válasz. Lehet muzulmán, négy fal között azt csinálsz, amit akarsz és törvény enged, de minden állammal és jogrenddel szemben az vallásnak kuss a neve.

A vallás a civilizált létezés alapja, a vallás nélkül nincs társadalmi kohézió, nincs államiság, nincs semmi.
Ezt te látod így... Én nagyon nem...

A vallástalanság a legsötétebb barbárság előszobája, mert olyan erőknek enged teret, amiket egy vallásos társadalomban elfojtanak, irtanak, be se engednek!
Nevetséges kijelentés mikor a ma is a vallás nevédben irtják egymás sokan és hány vallásháború is volt?

Neked elmentek otthonról...

Abszolút. Szerintem a legjobb hatalomgyakorlási forma a felvilágosult abszolutizmus (természetesen királyság) erőteljes egyházi ideológiai befolyással.
Csak pislogok és keresem a kandi kamerát. A történelem bizonyította, hogy ez nagyon nem így van.

Az igazi keresztény:
421px-John_Hunyadi_%28Chronica_Hungarorum%29.jpg

Nem is nagyon van diskurzus a hanyatlásukról.

Mi az elrettentő példa ezekben az országokban? Esetleg soroljam azon fejett jóléti államokat, ahol nem bigott vallásosság van és életszínvonal magas?

Semmi közük a magas életszínvonalhoz, azt még a keresztény kapitalistáik, militaristáik, kolonistáik hozták tető alá.

• Tetszik
Reactions: tarzaan
Ahhoz ki kéne irtanod a népet/emberiséget. Amúgy több progresszív balos hatalomátvételnél ebbe bele is fogtak.

http://www.origo.hu/tudomany/201704...adas-tort-ki-a-kegyetlen-diktatura-ellen.html

+ bolsevikok, maoék, vörös khmerek, stb.
Nem azt mondtam, hogy ki kell irtani. Csak semmilyen szinten nem lehet hivatkozási alap a vallás és az egyház. Pont annyiare kell tényezőnek lenni, minthogy én pl. szeretem a röplabdát. Vallás nélkül is létezik erkölcs és rend.

Nem azt mondtam, hogy ki kell irtani. Csak semmilyen szinten nem lehet hivatkozási alap a vallás és az egyház. Pont annyiare kell tényezőnek lenni, minthogy én pl. szeretem a röplabdát. Vallás nélkül is létezik erkölcs és rend.

Márpedig ha a nép többsége azt akarja, akkor az lesz. És ha a muszlimok teleszaporodnak egy országot, akkor bizony az lesz.

Többféle vallás esetén az erkölcs relatív lesz a rend pedig egyre nehezebben fenntartható. a monokultúrájú társadalmak a legstabilabbak.

Magyarország aranykora is az az időszak volt, amikor a nép kb. egységesen katolikus volt és etnikailag is dominánsan magyar (Mátyás idején még 85%-ban).

Márpedig ha a nép többsége azt akarja, akkor az lesz. És ha a muszlimok teleszaporodnak egy országot, akkor bizony az lesz.
Ez a teleszaporodás faszságot hányszor hozzátok még fel? A legnagyobb muszlim lakosságú ország, ahol nem évszázadok óta vannak ott (Balkán) az Fr. most 8%, de ennek egy része az algériai balhé után menekült oda. A legborulátóbb demográfiai modell szerint 2015-re ez talán 11-12% lesz. Évszázadok alatt talán sikerülne, csak mi a helyzet? Fr-ben is zuhan a muzulmánok repro rátája, ahogy jobban élnek és van születésszabályozás. Már kicsivel 3 alatt van, az Fr. átlag 2.1-2.2.

A többi országban 4% alatti az arányuk. Fizikai képtelenség ez, talán csak számolni kellene és nem kuruczinfó szerű dumát tolni.

Többféle vallás esetén az erkölcs relatív lesz a rend pedig egyre nehezebben fenntartható. a monokultúrájú társadalmak a legstabilabbak.
Az is monokultúra, hogy a vallás magánügy és minden konfliktusban a jog és az állam törvénye az úr. Akinek ez nem tetszik mehet vissza a Közel-keletre... Felőlem otthon ahhoz imádkozik akihez akar, ha a vallása sérti az egyén szabadságát, akkor tűzre a fasz vallásával. Önként lehet idomulni hozzá, otthon, ha akar, de képtelen vagyok együtt élni olyan vallással, ami a nőt másodrendűként kezeli. Vagy bárkit.