Azért ennyire nem kéne... Pláne neked nem. Operation Inherent Resolve. Ha akrsz, találsz róla anyagot bőven.
A TOW-okat meg a szaúdi pajtiktól kapták, bár elsősorban a "mérsékelt" ellenzék... Ezért is nincs TOW 2B-je ott senkinek. Na igen, az viszont tény, hogy az USA a szaúdiaknak puszipajtija... Szóval nem fekete-fehér ez sem. Viszont nyíltan még a szaúdiak sem merik felvállalni, hogy az IÁ-t támogatnák. Mint ahogy a törökök sem, hogy bizniszeltek velük...
Na erre mondom, és mondtam azt pl. a Steyer és FN FAL zsír új cuccok révén, ami erre is feltakar, hogy NYILVÁN nem rakkába mennek a konténerek direkt, de okos összekacsintás, minimum félrenézés viszont egyértelmű a nyugat részéről! Ezt persze elhalgathatjuk, mert szövetségesek vagyunk, csak ettől még igaz sajnos. Annyi nyugati eredetű fegyver van a fanatikus iszlamisták kezében, és 5-6 éve van hozzá folyamatosan alkatrész, lőszer, minden, hogy azt aki nem teljesen hülye, az LÁTNIA KELL, hogy direktben szállítanak nekik valakik. A TOW-ot, STEYER AUG-ot+5.56mm ammo-t kifogyhatatlan mennyiségben nem találhatják még évekkel később is a volt Szír hadsereg raktáraiban."Pláne nekem nem " lehet véleményem? Oszt miért is?
Nyíltan vagy nem nyíltan, de támogatják, üzleteltek/nek velük. Viszont még nem hallottam, hogy az USA bármelyiket is szankciózná érte, vagy pl. a bahreinben civil tüntetők elleni szaúdi hadsereg által elkövetett vérengzésért, holott nagyon "demokratikusan fel voltak háborodva" a kínai Tienanmen téren történtekért, és volt is "némi" szankciózás miatta....
Kettős mérce "demokratikus" oldalról belefér?!
Ne játszuk a hülyét...