Molni, lehet hogy utálod az USA-t, de azért sokszor nem ez jön le.
Nem te komcsizol, ezt soha nem is állítottam.
A nyugati felfogás miatt tart ott a világ. Igen, a nyugati világ, a többi meg futottak kategória.
Sehol nem írtam, hogy a KGST tuti jó dolog volt. Vazallusok voltunk mi is. De a te válaszod teljesen másról szól. Bárcsak a nyugat ekkorát hazudna, mint a 29 ügy, de nem ilyen hazugságokra gondoltam. Sokkal nagyobb léptékben gondolkodjál.
Csehszlovákiában nem voltak szovjet csapatok 1968-ig. Akkor addig hogy voltak megszállva?
Company of Heroes II, hogy jön ide az álszenteskedés és képmutatás?
Szankciók és elnyomás, hogy jövünk mi ebbe a képbe, hiszen mi szövetségesek vagyunk, vagy nem? Rajtunk vajon mit szankcióznának, hiszen semmink se maradt jóformán.
Lengyel-orosz sohasem volt barát. De ezt már írtam. Katyin egy bosszú volt, egy csúfság. A német hadifogoly táborban hányan is haltak meg szenvedve?
A Szu-nak mi köze a szent szövetséghez, vagy talán volt királyuk, vagy cárjuk esetleg császárok? Vannak ismereteim, ne félj, hiszen pontosan a szent szövetség miatt buktuk el 1849-et.
Német vazallus, hogy jön ide az energia hülyeségük. semmi köze hozzá, ez annyira piti dolog.
Szabad kereskedelmi egyezmény, te tudod, hogy miről van szó.
Keleti gazdaság = 0-ról indítva, pénz nélkül, teljes szegénységben, szinte a semmiből felépíteni. Messze nem volt tökéletes amit alkottak, mert nem is lehetett. A vezetői hozzáértésről és hibákról meg ne is beszéljünk. De nem csak a háború utáni 20 évről szól ez a történet.
Nyugat, ahogyan ozymandias írta: finánctőke tömegével. Mondjuk mi áron, az már más kérdés. Innentől miről is beszélünk.
Jól mondod bolsevikok. Az alul iskolázott vezető réteg. Nem emlékszem, hogy valaki is dicsőitette volna őket, vagy sztálint, vagy a Szu-t.
Viszont neked se kell mosdatni a szerecsent, mert nem érdemli meg. Két sz&r kupac, az egyik a káposztától büdös, a másik a sajttól, de mind a kettő büdös, ez a lényeg.
Az emberek természetesen menekülnek a nyomorból. A faterom 56-ban diszidált, Franciaországban élt évekig, bejárta a főnökével Afrikát is, de mégis visszajött 1960-ban, abból a fene jó nyugati világból. A mai napig nem tudom, hogy miért, mert sohasem mondta el, de már nem is fogja. Engemet és a nézeteimet sohasem befolyásolt. Én sem befolyásolom az én fiamat.
Nem voltam megbízható a régi rendszerben, 1990 után pedig ebben a rendszerben. Már csak ilyen a világ.
Nálad viszont néhány kérdésemnél és állításomnál értelmezési problémád van. Nálad is vannak bőven tudás és ismereti hiányosságok és problémák a fentiek szerint ezen a területen. Összemosol dolgokat, másra válaszolsz, mellé beszélsz, de szerintem csak egyszerűen nem értetted, értelmezted jól, amit mondani akartam. A személyeskedésnek vannak fokozatai, én nem bántásként írtam és gondoltam, amit írtam. Mindenkinek torzít az optikája, az enyém is és a tiéd is. Nem vagyok tökéletes, mint ahogyan más se.