Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 572
26 477
113
Ugyan már leírtam "Részemről befejeztem a témádat."

De ekkora sértés ami ért a "
bejegyzésnél, az ...

Nem, süllyedek le erre szintre. Szégyenletes, hogy valaki ilyet mer itt leírni.

• Tetszik
Reactions: fip7

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Ugyan már leírtam "Részemről befejeztem a témádat."

De ekkora sértés ami ért a "
bejegyzésnél, az ...

Nem, süllyedek le erre szintre. Szégyenletes, hogy valaki ilyet mer itt leírni.

Fú. Sikerült kiragadnod a LÉNYEGET. Szólj Mack-nek is, feltétlenül. Az már legyen mellékes, hogy nekem is véges a türelmem, és nálam itt szakadt el a cérna.

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 522
12 630
113
Tényleg annyira fontos ez, hogy így savazzátok egymást?
Szerintem rajtam kívül még sokan értékelik jani22 lelkesedését és a tartalmakat amiket ide tesz, ahogyan a te meredek elméleteidet is, bármennyire is hajmeresztőek olykor.
Ha nem tud olyan jól oroszul, az nem baj, hiszen szerinted, aki a biztpol topicban sertepertél, annak illik tudni oroszul, így akkor meg elég ránézni a video fejlécére és a guglis fordítás máris kitérdekel, nem igaz?
Vácc dö práblem?
Inkább igyatok ti is pálinkát, nekem bejön.
:D

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Tényleg annyira fontos ez, hogy így savazzátok egymást?
Szerintem rajtam kívül még sokan értékelik jani22 lelkesedését és a tartalmakat amiket ide tesz, ahogyan a te meredek elméleteidet is, bármennyire is hajmeresztőek olykor.
Ha nem tud olyan jól oroszul, az nem baj, hiszen szerinted, aki a biztpol topicban sertepertél, annak illik tudni oroszul, így akkor meg elég ránézni a video fejlécére és a guglis fordítás máris kitérdekel, nem igaz?
Vácc dö práblem?
Inkább igyatok ti is pálinkát, nekem bejön.
:D

Tökéletesen igazad van Notaricon. Nincs értelme, hogy mi ketten, Jani22 és én savazzuk egymást, teljesen értelmetlen dolog.
És éppen ezért kiemelném,
nem támadom Jani22-t személyében, nincs vele semmi személyes problémám!
Szakmai/nyelvi igényességből kiindulva tettem ÉSZREVÉTELT, személyeskedés nélkül
, és azt gondolom, hogy én is vagyok annyira kompetens néhány témában, hogy a tanácsaimat, észrevételeimet érdemes legyen megfogadni, vagy legalábbis pozitívan reagálni rá.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 204
60 097
113
hóbagoly

A helyzet az, hogy támadod Jani22-őt még mindig.
A másik meg az, hogy te úgy véled tudsz valamit és ezt akarod etalonnak a fórumban, ami szerintem önmagában közröhej....
Nem egy embert ismerek akinek lényegében mindenre van jogosítványa, mégsem ír be olyat autós fórumokba, hogy akinek nincs D+E-je az ne írjon a buszos/teherautós topikokba.
Vagy olyat akinek csak diplomából 4 van, mégsem írt olyat, hogy akinek nincs 4 diplomája az ne szóljon hozzá egy adott témához....
Vagy aki nem ütött le élete során minimum 10 embert az ne írjon a harcművészetek topikba....
De ezt lehetne még tovább folytatni. Remélem érzed, hogy mekkora hülyeség :)
Abba meg már bele se megyek, hogy akinek nincs nyelvérzéke annak 1 nyelv megtanulása is milyen nehéz, miközben lehet érdekli a biztpol és van róla véleménye! ;)

• Tetszik
Reactions: jani22 and zeal

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
tettem ÉSZREVÉTELT, személyeskedés nélkül
Ha nem a Csajok topikban emlited masok anyukajanak hatsojat, akkor az bizony szemelyeskedes es durcik lesznek. :)

vagy legalábbis pozitívan reagálni rá
Le lett szavazva a javaslatod. Megtargyaltuk. Ketszer. Kothetek ra neked egy szep masnit, de attol meg nem fog valtozni a vegeredmeny. Persze itt nincs demokracia. Eleg lenne csak megkerned Mackensent, de szerintem ne ma. Elobb vard meg amig elfelejti, hogy lehulyezted. :D

(Ez nagyon nem a te napod, mi? Van ilyen. ;))

• Tetszik
Reactions: jani22

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
hóbagoly

A másik meg az, hogy te úgy véled tudsz valamit és ezt akarod etalonnak a fórumban, ami szerintem önmagában közröhej....
Nem egy embert ismerek akinek lényegében mindenre van jogosítványa, mégsem ír be olyat autós fórumokba, hogy akinek nincs D+E-je az ne írjon a buszos/teherautós topikokba.
Vagy olyat akinek csak diplomából 4 van, mégsem írt olyat, hogy akinek nincs 4 diplomája az ne szóljon hozzá egy adott témához....
Vagy aki nem ütött le élete során minimum 10 embert az ne írjon a harcművészetek topikba....
De ezt lehetne még tovább folytatni. Remélem érzed, hogy mekkora hülyeség :)
Abba meg már bele se megyek, hogy akinek nincs nyelvérzéke annak 1 nyelv megtanulása is milyen nehéz, miközben lehet érdekli a biztpol és van róla véleménye! ;)

Mivel támadom?

Konkrétan mi az amit én "tudni vélek", és etalonnak akarom a fórumban?

Hányszor írjam még le, hogy nem mondtam olyant, hogy "ne írjon"?

Megintcsak kérdezném, hol írtam, hogy "ne szóljon hozzá"?

Na már kezdesz elmenni az abszolút hülyeség irányába...!

Abba meg már bele se megyek, hogy akinek nincs nyelvérzéke annak 1 nyelv megtanulása is milyen nehéz, miközben lehet érdekli a biztpol és van róla véleménye!

Na ez az, ami abszurdum. Nem lehet hatékonyan művelni a külpol, biztpol stb. területeket nyelvtudás nélkül. Ez olyan lenne, mintha valaki Ruszisztikát akarna tanulni orosz nyelvtudás nélkül. Nem megy. De nem tiltok el senkit ettől a területtől nyelvtudás hiányában - és nem is tehetem.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Ha nem a Csajok topikban emlited masok anyukajanak hatsojat, akkor az bizony szemelyeskedes es durcik lesznek. :)

Le lett szavazva a javaslatod. Megtargyaltuk. Ketszer. Kothetek ra neked egy szep masnit, de attol meg nem fog valtozni a vegeredmeny. Persze itt nincs demokracia. Eleg lenne csak megkerned Mackensent, de szerintem ne ma. Elobb vard meg amig elfelejti, hogy lehulyezted. :D

(Ez nagyon nem a te napod, mi? Van ilyen. ;))

1) a "mások anyukájának a hátsója" az kb. a 10 lépés volt a dologban, és abszolút nem innen indult ki a dolog

2) hát már neharagudj, de Mack is ahogy kiforgatta a hozzászólásomat, abszolút megérdemete a reagálásomat

(hogy mások is értsék: azt írtam, hogy van mobil + internet a metróban de maga a metró nem üzembiztos, mert túl sok IT-t alkalmaznak benne, ami elromlik,
erre Mack azt írta, hogy azért nincs igazam, mert akkor máshol is elromlana a metró, ahol van a metróban mobil + internet...
na ez aztán a magas fokú megértése annak, amit írtam... basszus. talán nem is lehetett volna jobban kicsavarni amit írtam)

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
1) a "mások anyukájának a hátsója" az kb. a 10 lépés volt a dologban, és abszolút nem innen indult ki a dolog
Olvastam. Elcseszett egy vesszot a szovegben es ezert pusztulnia kell! Bar az is lehet, hogy most meg en esek tulzasokba. ;)

2) hát már neharagudj, de Mack is ahogy kiforgatta a hozzászólásomat, abszolút megérdemete a reagálásomat
Szokott olyat csinalni. Tudom. :)

basszus. talán nem is lehetett volna jobban kicsavarni amit írtam
Akarsz fogadni? :p

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 933
10 630
113
es ha nem akar lemondani a haszonrol, akor fel kell hogy emelje az arakat ahogyan tervezi is csinalni.
azert nem keves az a 200 dolcsi emeles...
mar igy sem nem az iphone no1 a piacon. a kinai olcsobb cucok amelyek tobbet tudnak tole igy is kiszoritjak.
igy csak sajat terdukbe lonek, ki a franc fizet +200 dolcsit csak azert mert alma van a telefon hatuljan?

Ó dehogy nem fizetnek többet. Az apple vàsàrló közönsègènek jelentős rèsze màr eddig sem engedhette volna meg magànak ezt a luxust. Mègis inkàbb koplalnak, csak villanthassàk a legfrissebb almàs mobilt.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Kinek forgattam ki a milyét?

Semmi. Zeal említette a metrós hozzászólásomat.

Ott ezt írtam (az ipari társadalom vs. tech szektor témához kapcsolódóan):

1) a metróban van mobiltelefon és internet
2) de lassan már maga a metró nem működőképes, miért? mert túl sok IT-t tömnek bele

Erre te ezt írtad:

"Ha ez egy globális jelenség lenne: ahol bevezetik az internetet és a mobilhálózatot a metróba, ott elromlanak a szerelvények, akkor hihető lenne, de itt ebben a konkrét esetben nem hiszem, hogy az internet a hibás."

Először azt hittem, hogy kiforgattad az érvelésemet, hiszen én nem azt állítottam, hogy az internet lenne a hibás a metrókocsik elromlásáért, de azóta rájöttem - bár nem feltételeztem volna - hogy sziplán nem volt számodra világos, hogy a metró alagútban "fogható" mobilnak/internetnek és magának a metrókocsinak műszakilag nincs köze egymáshoz...

Az eredeti topikban leírtam még érthetőbben:

"Tudom, hogy a mobilnetnek nincs köze a metrószerelvényekhez, arra céloztam, hogy míg a mai mobiltelefon nyomogatós korszakban arra van ész, erő és akarat, hogy még a metróalagútban is legyen mobilnet, de arra már nincs sem ész, erő és akarat, hogy maga a metrókocsik is működjenek.
Oda is temérdek IT-t nyomnak bele (a metrókocsi vezérlésébe), akkor is, ha nincs rá szükség, mert akkor az többlet-megrendelés és pénz a fejlesztőknek. Ennyi.
Csak éppen ennek folyományaként amíg a primitív szovjet metrókocsik tudtak közlekedni a hideg fagyos télben, addig a modern Alstom már nem tud."

M

molnibalage

Guest
Kicsit túl van spiálzva ez szerintem. Már leírtam, mindenki magáról állítja ki a bizonyítványt magáról azzal, hogy mit komenntel ide, milyen szinten és hogyan megtámogatva.

• Tetszik
Reactions: haubagoi

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 766
113
Ok, kicsit elbeszéltünk egymás mellett, de úgy érzem, hogy ez akkor is inkább egy egyedi eset és a világban nem ez a jellemző.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Kicsit túl van spiálzva ez szerintem. Már leírtam, mindenki magáról állítja ki a bizonyítványt magáról azzal, hogy mit komenntel ide, milyen szinten és hogyan megtámogatva.

Igazad van Molni. Részemről nincs is akkora jelentősége a témának. Pusztán az húzott fel, hogy valaki nem képes pozitívan fogadni néhány észrevételt, hanem jön ide síránkozni a Beszélgetőbe, hogy bántják.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
hogy valaki nem képes pozitívan fogadni néhány észrevételt,
Nyilvan nem kell minden eszrevetelt pozitivan fogadni. 9 nap alatt mar igazan megszokhattad volna. :D

hanem jön ide síránkozni a Beszélgetőbe, hogy bántják.
Azert jott ide, hogy ne offolja szet a masik topikot. :rolleyes:

Haha Zeal. Igazad van :D De az az igazság, hogy már szégyenlem :oops:
Ezért próbáltam kerülni a dolgot, de látom nem engedsz nekem menekülő utat :)
Na latod ezert nem haragszik rad senki. ;)

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 996
31 071
113
Na a nyelvtudás témaköréhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy szerény 19 évemmel már 3 nyelven (angol, német meg persze az orosz) beszélek és nem mondható el rólam, hogy sztahanovista módon éjt nappallá téve gubbasztanék a nyelvkönyvek felett, illetve az sem, hogy a hatalmas nyelvérzékemnél fogva tanultam meg a nyelveket. Abban bizony egyet kell értsek hóbagollyal, hogyha az ember egy adott térségből hozza az információkat eredeti nyelven akkor legalább az alapszintű nyelvismerete legyen meg hozzá, és ne vakon kezdje el ömleszteni a híreket. Az adott szakterülethez (lásd itt HTKA-n a biztpol, haditechnikai részleg) pedig ha tetszik ha nem a szaknyelv vagy legalább a szakkifejezések elsajátítása erősen ajánlott. (Időjárásnál például nem mindegy hogy peremennaja oblacsnoszty vagy beremennaja oblacsnoszty van :D) Azt is megértem, hogy az embernek nincs elég ideje/energiája/pénze stb. nyelvet tanulni de akkor is a gugli fordítóval bemásolt a cikknek vagy a videó címének legalább legyen értelme magyarul. Amúgy nagyon szépen fordít egyéb nyelvekről angolra a Google szóval akár áttétesen akár azt is lehetne ám használni. A nyelvtudás elsajátításához meg ajánlom a minél több élő beszéd hallgatását (zene, videók stb.):D