A Notre Dame tűz kapcsán több dolgot nem értek és pislogok, bár nem vagyok sem statikus, sem építész:
- A képek alapján az épület tetőszerkezete égett le, semmi más. Az zuhant be. Meg ledőlt egy torony.
- Még a bezuhanás sem okozott komoly károkat a képek alapján, mert az épület masszív és a erősebb falak megfogták a törmelék egy részét is. Senki nem beszél komoly statikai károkról. Ok, a tető beszakadt, egy torony ledőlt, de az épület áll, mint a cövek. A lyukon beesik most ami akar, de ez megoldható, hogy eső ellen legyen védve.
- De mi tart ezen akár évtizedig vagy tovább elújítani és újjáépíteni?
- Mi kerül ezen egyesek szerint akár 1 mrd EUR-ba?
- A XXI. században akkor truváj egy dómot felhúzni újra, amire évszázadokkal ezelőtt is képesek voltak...? Meg felépíteni egy tornyot?
Bakker a világ legmagasabb felhőkarcolója ami épület - tehát lakható szintek vannak benne és nem bazi nagy üres tér az egész, nem egy "héj" - felépül 6-7 év alatt, de tervezéssel mindennel egy ahhoz képest zsebkendőnyi tetőszerkezet az 10 év...? Érte én, hogy történelmi hitelesség és minden...
Csak én érzem azt, hogy mostanában elharapózott a nagyotmondás és a semmi beköltségelése kurva drágán?
Mint az nukleáris hulladéklerakó, ami 60 vagy mittomén mrd-ba kerülne egyesek szerint a jenkiknél. Hogy tároljon egy anyagot, ami magától nem megy sehova, a világ legsűrűbb és legkeményebb, vízben kvázi nem oldódó anyaga, több rétegű acélkapszulában olyan helyre letéve, ami évmilliók vagy évszázmilliók óta stabil. Ráadásul 70 ezer tonna térfogata kb. 3500 m3.
Az már csak a hab a tortán, hogy előbújtak a konteós barmoktól kezdve mindenki és soros tervtől kezdve migránssimogatás és mindenféle vad konteók jönnek.
Skacok? Mindig is ez volt a szellemi színvonal csak a netkorszak előtt rejtve maradat, hogy ennyi az ostoba barom, szellemi rövidnadrág?