M
molnibalage
Guest
A komcsi agymosás olyan sikeres volt - lásd ozy hsz-ét - hogy ma is képesek egyesek nosztaligával visszagondolni arra az időszakra és más a nyugatot fasisztának nevezni. Vagy milyen más nagy hazugságra gondolsz? Az egész komcsi blokk arról szólt, hogy hazudoztak összevissza az emberek, munkásparadicsom, iperialista fertő meg a többi. Az emberek meg léptek volna le, mert tudták, hogy mi az igazság...Sehol nem írtam, hogy a KGST tuti jó dolog volt. Vazallusok voltunk mi is. De a te válaszod teljesen másról szól. Bárcsak a nyugat ekkorát hazudna, mint a 29 ügy, de nem ilyen hazugságokra gondoltam. Sokkal nagyobb léptékben gondolkodjál.
Ennek leghardcore-abb változata ÉK. Köszönjük néked ó nagy kommunista eszmék elcsavarói... Még vicc is van errő.
Marx lehetőséget kap, hogy egy rövid időre visszatérjen a Földre. El is határozza, hogy mond a moszkvai TV-ben egy beszédet. Elmegy hát a stúdióba, ahol a következő választ kapja:
- 10 percre elegendő szöveget mondhat, de előtte egy héttel le kell adnia a szöveget ellenőrzésre.
- Az nem jó - közli Marx -, akkor elég lesz 1 perc is.
- Jó, de akkor a beszéd előtt egy nappal adja le a szöveget ellenőrzésre.
- Az sem jó - ellenkezik Marx - nekem azonnal beszélnem kell.
- Renden van! - hangzik a válasz. De akkor csak egy mondatot mondhat.
Marx a kamerák elé kerül, és így szól:
- Világ proletárjai, bocsássatok meg nekem
1968-ban szállták meg őket. Egyébként meg nem tökmindegy, hogy mikor?Csehszlovákiában nem voltak szovjet csapatok 1968-ig. Akkor addig hogy voltak megszállva?
Az, hogy az ország ennyire képtelen szembenézni a múltjával, betilt egy számítógépes játékot a történelmileg hű tartalma miatt. Nem semmi....Company of Heroes II, hogy jön ide az álszenteskedés és képmutatás?
Mégis sikerült elég rendesen lerabolni az országot és az egész keleti blokkot a nevetséges cserearányokkal. Ezért nem fejlődtünk annyira, amennyire lehetett volna meg az esztelen fegyverkezés miatt, pedig a szovjetekhez képest sehol nem voltunk.Szankciók és elnyomás, hogy jövünk mi ebbe a képbe, hiszen mi szövetségesek vagyunk, vagy nem? Rajtunk vajon mit szankcióznának, hiszen semmink se maradt jóformán.
Wrong. A szovjetek a határozták meg itthon, hogy a "vas és acél országa leszünk", meg sokminden mást is. Pont ilyen állami szintű irány kijelölés szabadságáról van szó. Egy vazallus állam nem dönt ilyen kérdésekben önállóan, mint a németek arról, hogy akkor nuku atom és tolják a zöld faszságot, ami kb. akkor a hülyeség, mint ithon gyapotot termeszteni...Német vazallus, hogy jön ide az energia hülyeségük. semmi köze hozzá, ez annyira piti dolog.
Ezen felül annyira volt vazallus, hogy nem kért a jenki hk-ból és csinált Leo2-őt meg más fegyvert is. Szabadon. Az NSZK-t vazallus államnak beállítani akkora szintű hazugság, hogy arra szavak alig vannak az 1956 és 68-as bevavatkozás fényében.
Ja kérem, a Marshall segélyt bárki megkaphatta. Az már kérdés, hogy a kedves elvtrásak a felhasználás módja miatt nem kérték, mert az jenki ellenőrzéssel járt volna. A saját balfaszságunk miatt másra mutogatás igen menő a itthon. Jugoszlávia ugyanis megkapta, mert ők kicst különutasok voltak. Na, egyből nem jó elvtárs lett Tito...Keleti gazdaság = 0-ról indítva, pénz nélkül, teljes szegénységben, szinte a semmiből felépíteni.
Mert nem mindenki találta meg ott sem a szerencséjét. Az én rokonaim speciel igen. Mikor hazajött az egyikük és megállította a magyar rendőr és a jenki jogsit mutatta fel ID-ként, akkor az káromkodott és szidta a rendőr, hogy ez mi szar, hogy olvassa, meg miért angol. A rokonom meg kinyögte, hogy "pont olyan bukók és hülyék és bunkók vagytok, mint X éve, mikor leléptem.Az emberek természetesen menekülnek a nyomorból. A faterom 56-ban diszidált, Franciaországban élt évekig, bejárta a főnökével Afrikát is, de mégis visszajött 1960-ban, abból a fene jó nyugati világból.
Na, pont az ilyen mentalitását nem bírta elviselni a rokon az országnak. Kint megcsinálta a sikert és jólétet, amire itthon esélye sem volt. És senki nem akarta lecsukni azért, mert kimondta, ha valami szar vagy szembement azzal, amit odafent mondtak. Az ilyen alapvető társadalmi különbségek az, amire te valahogy nem vagy túl érzékeny...