Laposteto, napelemmel?Nincs többé eredeti faszerkezet. Innentől kezdve technológiai kérdés.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Laposteto, napelemmel?Nincs többé eredeti faszerkezet. Innentől kezdve technológiai kérdés.
Laposteto, napelemmel?
Elmondták százszor hogy a lehető legpontosabban akarják helyreállítani. Tehát fa szerkezet lesz.Nincs többé eredeti faszerkezet. Innentől kezdve technológiai kérdés.
Ő bajuk. A gótika szellemisége e téren a tűzvédelmi szempontokról is szólt. Ezért cserélték a fa mennyezeteket kő boltozatokra, csak a tetőszerkezettel nem tudtak mit csinálni, mert csak fájuk volt hozzá. Az eredeti gótikus mesterek örömtől repesve szabadulnának a fától a mai technológiákat látva!Elmondták százszor hogy a lehető legpontosabban akarják helyreállítani. Tehát fa szerkezet lesz.
...ez mit sem számít mert nem ők döntenek.Az eredeti gótikus mesterek örömtől repesve szabadulnának a fától a mai technológiákat látva!
Elnézést kérek a zavarásért, de úgy emlékszem vannak itt hozzáértő emberek:
Panellakásban közös fal hangszigetelésére mit érdemes beszerezni? ~18nm-ről lenne szó (valami idióta okból nem egyenes a fal hanem mindkét írányba betüremkedik)?
Lehetőleg egyedül felrakható cucc kellene (isotex-et néztem, mivel vékony és nem kellene újrafesteni se).
Hangelnyelő profilozott akusztikai szivacsra van szükséged! Egyik oldalról olyan mint a tojástartó, a másik oldala sima. 140x200-cm-es méretben, 2,3,4,5,6,7cm vastagságban beszerezhető. PU. festékkel festhető. Ha nagyon zavar a fal egyenetlensége, akkor melósabb, mert párnafa kiriktolva, gipszkartonnal lefedve, glettelve, festve. Természetesen a gipszkarton alatt a tojástartó minta a szomszéd felé legyen!Elnézést kérek a zavarásért, de úgy emlékszem vannak itt hozzáértő emberek:
Panellakásban közös fal hangszigetelésére mit érdemes beszerezni? ~18nm-ről lenne szó (valami idióta okból nem egyenes a fal hanem mindkét írányba betüremkedik)?
Lehetőleg egyedül felrakható cucc kellene (isotex-et néztem, mivel vékony és nem kellene újrafesteni se).
Aki a köbmétereket számolja meg a lejtést az nem közlekedés hanem építőmérnök. De nem baj, jó hogy képben vagy. Remélem a balneológus képzést is utálod mert nincsen tengerünk cetekkel..
Annak örülök hogy szerinted az építőmérnökök faszok, remélem tervezel magadnak te tartószerkezetet.[/QOUTE]
Semmi bajom az építőmérnökökkel, más haszontalanabb mérnökökkel ők legalább értenek is valami kézzelfoghatóhoz.
És ja vannak akik modellezik a hálózatok működését, időmegtakarításokat, ők jellemzően közlekedésmérnökök és kis részben matematikusok.[/QOUTE]
Ühüm, ezek az oszlopos zsenik azok akik kitalálnak a valósággal köszönőviszonyban sem lévő elméleti modelleket, és utána megy a gyerekhiszti, ha nem úgy történik. Körúti lámpaprogram klasszikus példa, elméleti matematikus barátunk papíron kiszámolja, hogy mi a kedvező hányados a forgalmi lámpák terén. Növedszik a szálltási kapacitás, rövidül az útvonal, legalábbis elméletben. A gyakorlatban viszont olyan szűk ablak van a ki és beszállásra, amit a hülye utasok képtelenek teljesíteni, pláne ha tele kapacitással számolunk,de ez nem érdekes, mert az egyenlet kiadja. Szóval elméletben csodálatos, a gyakorlatban áll a villamos mert lekési a szabad jelzést, ha anyuka babakocsival próbál leszállni és a hülye pestiek meg az ajtó elé állnak, majd legfeljebb kiadjuk a vezetőknek, hogy idegbeteg módjára basszák rá az ajtót, mert az egyenlet azt adja ki, hogy így lesz jó a közlekedés.
[QOUTE]És az hogy egy bizonyos forgalomnagysághoz milyen út kell bizony számolható, nagyobbat építeni pénzkidobás.[/QOUTE]
A te dolgod ha jól értem az, hogy a döntéshez műszaki szempontokat, becsléseket szolgáltass a döntéshozóknak, nem az hogy döntsél. Majd más valaki, aki ért is hozzá megépíti, ha az a döntés, hogy összességében ez hasznos.
A pénzkidobásról majd döntenek a közgazdászok és a döntéshozók, akik szélesebb látókörrel rendelkeznek mint a műszaki szempontokon kívül semmi mást figyelembe venni nem képes mérnök, aki kizárólag a kockás papírt látja, minden máshoz meg síkhülye. Olyan hülyeségek meg pláne nem érdeklik, hogy az emberek pl. szeretnek gyorsan és biztonságosan közlekedni, és ez jótékonyan hat az elvándorlás megakadályozására, a település általámos élhetőségére és fejlődésére. Nem, ő kiszámolta hogy kétszer kétsávos út tök fölösleges, mert a mostani girbe gurba kátyús szaron sem mennek sokan.
Amúgy kíváncsi vagyok, egyátalán voltál már-e Eger közelében életedben.
Kíváncsi vagyok-e, hogy voltál te már mérnök közelében. Asszem jogász vagy.Köszönöm a pontosítást, így akkor világos, ehhez nem értesz, a szövegértés sem erős oldalad, ha a mondanivaló ennyire nem jött át.
Mióta eljöttem onnan, megszüntették a műszaki menedzser, meg a gazdaságtudományi „szakember” képzést?Sajnos így van, és erről meg (többek között) a BME tehet, ahol a közlekkar a legalja.
Mármint hol?
https://www.bme.hu/felveteli-ponthatarok
480 pontos rendszerben 423 pont az 88%.
480 pontos rendszerben 389pont az 81%.
Engem 2001-ben 96 (80%) ponttal vettek fel a 120 pontos rendszerben és 91 (75%) volt asszem a bejutás.
Máshol nem néztem meg, de te generálisan fogalmaztál. Ha ez neked a "legalja"...
Hangelnyelő profilozott akusztikai szivacsra van szükséged! Egyik oldalról olyan mint a tojástartó, a másik oldala sima. 140x200-cm-es méretben, 2,3,4,5,6,7cm vastagságban beszerezhető. PU. festékkel festhető. Ha nagyon zavar a fal egyenetlensége, akkor melósabb, mert párnafa kiriktolva, gipszkartonnal lefedve, glettelve, festve. Természetesen a gipszkarton alatt a tojástartó minta a szomszéd felé legyen!
Kíváncsi vagyok-e, hogy voltál te már mérnök közelében. Asszem jogász vagy.
Mintha a Colosseum hiányzó részét kipótolnák vasbetonnal? Úgy már nem műemlék.
Én gépészmérnökre a legutóbbi évben 365, közlekedésmérnökre meg 330 pontszámot látok a múlt évben... és kb 80%-ot aki első helyen jelentkezik fel is vesznek.
Igaz.Mondjuk ha kiveszed belőle a vasat, akár még korhú is lehet. Elvégre a rómaik találták fel, és elég jól - a Pantheon kupolája betomból van és 2000 éve áll...
Hello.Elnézést kérek a zavarásért, de úgy emlékszem vannak itt hozzáértő emberek: