Most leírhatnám ugyanezt tapasztalatból, de közben eltűnődtem hogy talán a vaksi szemem csapta be a tompa agyamat és mégsem úgy volt hogy a sima TB-ben láttak el korrektül, és volt röntgen, CT, szívultrahang napokon belül amikor szükség volt rá, nagyon lelkiismeretes és hozzáértő személyzettel, miközben egy vasat se fizettem paraszolvenciában (nem hagyták), legfeljebb az épület volt kopott de amúgy funkcionális, no meg a kaja, az elég tré volt.
De lassan kezdek rájönni, hogy igazából nem is TB-n voltam, hanem tuti magánrendelésen, csak biztos nem vettem észre amikor lehúztak amúgy full ugyanazok a - magánrendelőben is is dolgozó - szakorvosok, akik amúgy ott is full ugyanazokat a gépeket és laborokat használják, ugyanazt a szaktudást adják, mint a TB.
Legalábbis az ismerős szakorvos akivel jóban vagyok ilyesmit magyarázott - ugyanazok a szakorvosokkal, ugyanazok laborokkal van szerződés, ahova ő is küldene, meg hogy mellesleg őt se fizették ki rendesen a magánban, mert kb. arról szólt hogy volt csicsa 2milliós recispult, aztán gyakorlatilag átküldtek az álllamiba, a plusz szolgáltatás adott esetben a szép környezet volt meg egy kis beépített korrupció és ismerős az adott osztályon, aki előre vesz.
Ott is hagyta a fenébe a magánrendeléseket és maradt az államiba, ahol persze mondja hogy kellene több pénz normálisan kiméző rendelőre (és igaza is van), de amúgy az orvosi gépek full high tech amennyire lehet.
Nekem ebből az jött le hogy lehet csicsa kórházra költeni, meg lehet amúgy rohadt drága orvosi felszerelésre költeni, és inkabb arra költik, az orvosi infrastruktúra meg egyelore marad ronda de alapvetően funkcionális.