Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 030
767
113
Haha, igen. Minden megnyilvánulásából süt a gyűlölet aziránt a nép iránt aki kitermelte és eltartotta. De nyilván csak egy jóindulatú nénike volt aki a magyar nép sorsáért aggódott, mint pl a nemrég emlegetett spiró.

Amúgy csak nekem böki a csőröm hogy miért megy egy 90 éves ember egyedül úszni a Balatonba?
Kitermelte? Milyen nép?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 541
52 878
113
Haha, igen. Minden megnyilvánulásából süt a gyűlölet aziránt a nép iránt aki kitermelte és eltartotta. De nyilván csak egy jóindulatú nénike volt aki a magyar nép sorsáért aggódott, mint pl a nemrég emlegetett spiró.

Amúgy csak nekem böki a csőröm hogy miért megy egy 90 éves ember egyedül úszni a Balatonba?
Igen, csak neked. Felőlem ha ő fittnek érzi magát, 102 évesen is mehet úszni a Balatonba egyedül. Autót ne vezessen!

• Tetszik
Reactions: notaricon

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 030
767
113
Nekem semmi bajom a helikopterezéssel, ha valakinek van rá pénze, még szimpi is ha az érdekli ami engem. Lenne rá zseton, én is ezt csinálnám, és nem szégyellném, miért kéne?

A számomra visszás mutatvány az, mikor valaki a top100 leggazdagabb magyar egyikeként kiáll a TV elé, és könnyes szemmel letol egy olyan hiteltelen műsort a szavazóknak, hogy az Ő anyukája is kisnyugdíjas, tudja hogy milyen az amikor nem lehet kijönni hónap végén a minimálnyugdíjból, és választás előtt áll az ember, vagy eszik, vagy fűt, vagy megveszi a gyógyszert. Mindezt úgy, hogy milliárdosként tolod ezt a cirkuszt! A kisember hőse, a baloldal és munkásosztály védelmezője.

Egyszerűen hiteltelen. Kóka legalább ha jól tudom sosem mondta azt magáról hogy Ő a szegények felkent védelmezője lett volna.
Szerintem pedig sajnos mondta. Bár mindegy.

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113

Nem biztos,hogy Heller vagy Spiró gyülölte a magyar népet.Főleg,hogy magukat is magyarnak tartják/tartották.Széchenyitől is olvashatsz olyanokat,hogy elég keresetlen módon ostorozta az önhittséget és a posványba való dagonyázását a magyarságnak.

• Tetszik
Reactions: alali77

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 084
113
Nem biztos,hogy Heller vagy Spiró gyülölte a magyar népet.Főleg,hogy magukat is magyarnak tartják/tartották.Széchenyitől is olvashatsz olyanokat,hogy elég keresetlen módon ostorozta az önhittséget és a posványba való dagonyázását a magyarságnak.

:D:D

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 030
767
113
Szerintem nem a magyarságot ostorozták, ahogy Ady vagy Móricz sem, hanem az uralkodó elit viselkedését. Ez minden ország irodalmára, filozófiájára amúgy igaz. Hát kiket utáljunk, ha nem azokat akik a hatalomban vannak? :cool:

• Tetszik
Reactions: alali77

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113

Amúgy erre van valami konkrét bizonyíték, hogy gyűlölte? Vagy csak úgy általánosságban mondja mindenki.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Szerintem nem a magyarságot ostorozták, ahogy Ady vagy Móricz sem, hanem az uralkodó elit viselkedését. Ez minden ország irodalmára, filozófiájára amúgy igaz. Hát kiket utáljunk, ha nem azokat akik a hatalomban vannak? :cool:
Ady, Móricz és mások is ostoroztak sok mindent, nem csak az uralkodó elitet. Például a magyar elmaradottságot is, ami kb. minden szinten jelen volt(és van). Viszont ezt összemosni valami nemzetellenességgel, azt csak az idióták tudják.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 556
24 450
113
Amúgy erre van valami konkrét bizonyíték, hogy gyűlölte? Vagy csak úgy általánosságban mondja mindenki.

Hát tudja a fene, a mostani kormánynak biztos nem tetszik!

Én most ezeket találtam, bár mind erősen kormánypárti média. Az első elég elfogult, de a második jónak és korrektnek tűnik így elsőre.

http://latoszogblog.hu/blog/a_teflonbevonat_hasznarol

https://internetfigyelo.wordpress.c...nes-hazugsagai-teljeskoruen-eloszor-magyarul/

A fő bajuk hogy szerinte 2006 őszen semmi sem történt.

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
Ady, Móricz és mások is ostoroztak sok mindent, nem csak az uralkodó elitet. Például a magyar elmaradottságot is, ami kb. minden szinten jelen volt(és van). Viszont ezt összemosni valami nemzetellenességgel, azt csak az idióták tudják.
Szerinted kitől vagyunk elmaradva,és miben? Tényleg érdekelne.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Hát tudja a fene, a mostani kormánynak biztos nem tetszik!

Én most ezeket találtam, bár mind erősen kormánypárti média. Az első elég elfogult, de a második jónak és korrektnek tűnik így elsőre.

http://latoszogblog.hu/blog/a_teflonbevonat_hasznarol

https://internetfigyelo.wordpress.c...nes-hazugsagai-teljeskoruen-eloszor-magyarul/

A fő bajuk hogy szerinte 2006 őszen semmi sem történt.
Hát ha az a magyar gyűlölet, hogy 2006 őszén nem történt semmi... Ez legfeljebb hazugság.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113

Csak az 50-es évektől a mai napig tartó töretlen ívű életpályája és munkássága, kezdve azzal, hogy a marxista (kommün alatt népbiztosként katonákat tizedelő) Lukács György egyik tanítványaként részt vett a magyar szellemi élet tizedelésében, bemocskolásában, emmigrációba kényszerítésében, a magyarok vagy csak nem eléggé marxisták felsőoktatásból való kiszorításában és a Lukács-féle ‘budapesti iskola’ belterjes marxistáival való feltöltésével.

Egy poltikai komisszár által vezetett, a magyar szellemi életet tarkón lőni igyekvő csoport tagja volt. Olvasgass utána Lukács Györgynek. Mit kell ehhez még hozzátenni? A szép szavak mögötti tevékenységük nem volt más, mint hogy már az elején kiszűrjék, emlékét is eltöröljék a humán tudományokból azokat, akik nem követték a lukács féle marxista vonalat.

Heller előbb a nem eléggé marxista diákokat szűrte ki az egyetekről Lukács segédjekén, Kosztolányit kapta, ontotta magából a marxista filozófiát, majd ezeket vicces módon a 90-es években ‘átdolgozta’, kihúzta a már mem PC marxista részeket, sajnos így viszont már alig maradt belőle valami. A rendszerváltás óta meg lehet nyugodtan nézni a nyilatkozatait. Eltaposni már nem volt sok lehetősége, de pulcsis értelmiségként még lehetett mutogatni, megnyugtatni az embereket, hogy amit a Párt tett, az a helyénvaló.

Gondolod véletlen, hogy volt Pázmány (ELTE) bölcsészkaron, ahol ezek uralkodtak, a mai napig olyan szélsőbalosok a tanszékvezetők, mint Hammer Ferenc? Gondolod véletlen, hogy a média arra hajlik amerre, hogy ennyire félrenéz a balról érkező stiklikre? Ha nem voltál jó marxista alapanyag, a Lukács féle brancs, aminek bizony Heller Ági is a tagja volt keményen, gondoskodott róla, hogy ne vegyenek fel sehova, ami a médiához vagy érzékeny területre vezetett, persze lehettél kistanító egy Isten háta mögötti faluban. Aki elfordult, egyetem alatt megvilágosodott, tettek róla, hogy ne végezhesse el, olyan meg pláne nem lehetett, hogy ne ebből a brancsból legyenek kiválasztva az egyetemi oktatók, funkciónáriusok.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 298
4 785
113
Ha a rendszerváltás után tiszta vizet öntenek a pohárba az ügynöktörvény elfogadásával, akkor nem lenne respektje egy "komisszár által vezetett csoport tagjának". De ez a mai napig elmaradt.

• Tetszik
Reactions: Robur and fishbed