Szépen leírtad 1db apró szeletét az egésznek, ami éppen működik, miközben a nagy egész meg nem. Ez olyan mint amikor az almának egy jó szeletét látod, de a nagyobb része romlott. De hozok én is példát.:
Művészeti Intézet: Adott egy Erdélyben született művész, aki a Kolozsvári egyetemet évfolyamelsőként végezte, és akitől világszinten rendelnek munkákat, na nem mindig, de évente párszor biztosan. Amikor jönnek követségi látogatók magyarországi városba szintén őt kérik fel (más kérdés, hogy éves csúszással fizettek utána), az MTA akkori elnökének is csinált munkát. Ő szeretett volna a Magyar Művészeti Akadémia tagja lenni, de ekkor jött egy középiskolát végzett főnöki pozícióban lévő ember (nem túl magas színvonalú művekkel) és azt volt képe mondani, hogy nem üti meg a mércét. Így kénytelen mint a Román Művészeti Akadémia tagja tevékenykedni, mert azok magyar létére meglátták, hogy milyen műveket csinál, és még úgyis bevették, hogy nem is abban az országban él.
Szóval amíg a drága MTA nagy része tele van irigy, betokosodott, már-már hazaárulás szélén lévő emberekkel, akik ott teszek keresztbe nemzet-testvéreiknek ahol csak tudnak, addig szememben az MTA egy f@shalom lesz.
(A Példád csak megerősíti egyrészt a kivétel erősíti a szabályt, másrészt, hogy a BME-vel nem működik együtt mikor egy városban vannak, szerintem mindkét intézmény szégyene.)
A poltikát meg gyönyörűen belekeverted, ehhez gratulálni tudok, ez szép Balos vonás (meg az is amivel az ellenfeleket becézi valaki Pl.:"lölö" stb, én ha nem is szeretek/utálok valakit/valamit, megadom a tiszteletet, hogy nevén nevezem), csakhogy a drágalátos baloldal mindig is a tönkretétellel volt egyenlő (a családom sok földet bukott miattuk a világháború után, semmit nem kaptunk vissza, Gyurcsány-korszak megint csak elvett tőlünk és nem a gazdasági válság mielőtt ezzel védekeznél.)
És ne vádolj feltétel nélküli hittel, mert az látszik, hogy neked van maximum ilyened. Ez a mostani kormány békében hagyott fejlődni és építkezni, eddig annyi a véleményem, hogy sok mindent elrontanak, és nem értek sokmindennel egyet amit csinál, de jobb mint amit az mszp produkált.