Ettől tartok én is... Úgy 500 év vissza az időben... Persze vannak olyan marhák, akik ennek tapsolnának.
Ööö, én látom a JELENLEGI előnyeit a nemzetállamoknak. És erőszakosan nem is akarnám felszámolni. Egy-két évvel korábban már írtam erről, hogy első lépcső a közös nyelv lenne, vagyis hogy minden európai országban egy azonos (idegen)nyelv lenne az első opció (idegen)nyelv-tanulásnál és csak utána lehetne más idegennyelvet tanulni. Ez úgy egy-két generációnyi idő lenne. Aztán már a kultúra is elkezdhetne összeolvadni. Persze ez sokak szemét bántaná, mert hát tagadhatatlanul lenne, ami így elveszne. (Láthatod, hogy még az új katonai egyenruhák kapcsán is volt hiszti amiatt, hogy "nem eléggé magyaros"... Vagyis nem eléggé osztrákos-monarchiás... Vagy a tököm tudja...)
Csak azt mondom, hogy így-ezzel nem lesz Európa a "riválisa", méltó versenytársa, egyenrangú partnere az USA-nak, vagy Kínának. Mert külön-külön túl gyengék vagyunk mind katonailag, mind gazdaságilag. Két ekkora hatalommal szembeni versengésben csak szoros összefogással van esélyünk. Mert különben valamelyikük vazallusa leszünk-maradunk.