Több rendőr-rendőrállam, ilyen baromságot.. Elég lenne, ha mondjuk a hat évvel ezelőtti létszám meglenne, nem tudom miért kell mániákusan magyarázni, hogy nem baj, ha kevesebb több százzal, akár ezerrel az állomány, sőt jó, mert a Gyurcsány (ki az?) rendőrállamot kiáltana?
Pedig van, aki így véli. Nem mondtam, hogy ez a normális, de vannak ilyen vélemények.
Egyébként nem biztos, hogy nagyobb állomány kellene, hanem hatékonyabb feladatellátás, hatékonyabb bírósági eljárás, hatékonyabb büntetés végrehajtás... meg mindenhol kevesebb bürokrácia.
Ha beleszemezgetünk, akkor milyen dolog az, hogy a rendőrséghez érkező bejelentések nagy (3/4?) része olyan bejelentés, aminek semmi oka, hogy a rendőrség foglalkozzon vele, de mégis kell. Mennyi erőt köt ez le?
Milyen dolog, hogy évekig elhúzódnak bírósági ügyek? Egy jobb ügyvéd majd' a végtelenségig tudja húzni az időt. Miért nem lehet a tök egyértelmű ügyeket is egy menetben, gyorsan lezárni?
Milyen dolog, hogy a bv.-ból jó magaviselettel szabadulhatnak fenygető üzeneteket küldözgetők, vagy kártérítéseket kapnak emberkínzó gyilkosok rossz tartási körülményekre hivatkozva?
Ezek nem létszámkérdések. -Szerintem.