Beszélgető

Több rendőr-rendőrállam, ilyen baromságot.. Elég lenne, ha mondjuk a hat évvel ezelőtti létszám meglenne, nem tudom miért kell mániákusan magyarázni, hogy nem baj, ha kevesebb több százzal, akár ezerrel az állomány, sőt jó, mert a Gyurcsány (ki az?) rendőrállamot kiáltana?

Pedig van, aki így véli. Nem mondtam, hogy ez a normális, de vannak ilyen vélemények.
Egyébként nem biztos, hogy nagyobb állomány kellene, hanem hatékonyabb feladatellátás, hatékonyabb bírósági eljárás, hatékonyabb büntetés végrehajtás... meg mindenhol kevesebb bürokrácia.
Ha beleszemezgetünk, akkor milyen dolog az, hogy a rendőrséghez érkező bejelentések nagy (3/4?) része olyan bejelentés, aminek semmi oka, hogy a rendőrség foglalkozzon vele, de mégis kell. Mennyi erőt köt ez le?
Milyen dolog, hogy évekig elhúzódnak bírósági ügyek? Egy jobb ügyvéd majd' a végtelenségig tudja húzni az időt. Miért nem lehet a tök egyértelmű ügyeket is egy menetben, gyorsan lezárni?
Milyen dolog, hogy a bv.-ból jó magaviselettel szabadulhatnak fenygető üzeneteket küldözgetők, vagy kártérítéseket kapnak emberkínzó gyilkosok rossz tartási körülményekre hivatkozva?
Ezek nem létszámkérdések. -Szerintem.

Ennek örülök őszintén, hidd el, személyében én amúgy sem akarok senkit megbántani. Le a kalappal előtted! Nekem viszont sajnos két közeli rokonom ment el rákban, lelkiismeretes, de túlterhelt orvosok mellett, szóval ami az onkológiákon folyik, az minden, csak nem jó tapasztalat.....
Nekem is volt közeli jóbarátom, aki rákban ment el. De annak sokkal több összetevője volt, hogy leszarozzam a rendszert- mert pl. Ő nem élt a rendszer kínálta lehetőségekkel, pedig megtehette volna. Ennek is több oka volt, de nem a lehetőség hiánya.
Persze azokról a -vidéki- onkológusokról is meg van a véleményem, főleg azért, mert busásan meg lettek fizetve és nem tudták elmondani, hogy mi-miért, mi mivel jár... másik városban, maszek rendelésen meg a másik onkológus (igaz magánrendelésen) egy "zsebpénznél" kevesebbért 1 órán keresztül válaszolt a kérdéseinkre.
Más ismerőseimnek, rokonaimnak meg jól sikerült, akár pesti onkológia nélkül is.
Szóval ez a dolog sem fekete-fehér. Ezért nem feltétlen lehet teljesen lehúzni a rendszert.

• Tetszik
Reactions: jurgenbauer
Még a hatékonyabb feladatellátáshoz is nagyobb állomány szükséges, de amihez igazán kellene az a prevenció. Én nem akarom, hogy kiégett, fáradt, unott rendőrök kérdezzék meg huszadszorra is tőlem, hogy biztos feljelentést akarok-e tenni, nem ezért fizetem őket az adómból, még ha tudom is mennyit túlóráznak és dolgoznak.

A teljesség kedvéért a zeal fele tempó az, hogy miután a hülyeségeidet az eüről tovább nyomtad privátban nekünk (kb bibis lett a lába, és nem ugrott mindenki azonnal + teljesen rossz helyre is ment vele), zeal tök türelmesen elmagyarázta neked hogy mi a rendszer, hova kell menned, hogy lehet megoldani.

Molni féle válasz persze az volt hogy RENDSZER VAN ÉRTEM NEM ÉN A RENDSZERÉRT.

Semmit sem fogott fel belőle, ugyanazt a marhaságot nyomta tovább.

Ismerem a számokat. De ez nem Hollandia. A matekot csesztel elvégezni. Csak a szokásos zeal féle tempó...
https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europe
Cyprus 25.4
Bulgaria 11.1
France 8.8
Sweden 8.1
Belgium 7.6
Netherlands 7.1
Austria 6.9
United Kingdom 6.3
Germany 6.1
Switzerland 6.1
Norway 5.7
Greece 5.7
Denmark 5.4
Italy 4.8
Slovenia 3.8
Luxembourg 3.2
Finland 2.7
Spain 2.6
Croatia 1.6
Ireland 1.4

Belvárosban kb semmi.A külvárosban meg attól függ,hogy mere vagy.Van 2-3 olyan rész ahová nappal sem megy az ember.
Felnőtt, józan férfi sehol nincs veszélyben Szolnokon. Motor ut környéke, Üteg ut, Tücsök sem vészes nappal férfinek. Nőnek is csak éjszaka. Ezért kérdeztem a kedves fórumozót.

Akkor meg jönne:
Több rendőr? -rendőrállam
Több katona - a zorbángyurcsánybajnai háborúra készül
Több közalkalmazott? - Ezek is az én adómból élnek ... úgy se dolgoznak jól ... bezzeg a versenyszféra/multi...
Több egészségügyis? -Bezzeg Nyugaton/Afrikában/romániában kevesebb is ellátja a feladatot ... amúgy is túl sok a kórház
Több tanár? -Úgyse tudnak tanítani.... mer "én jobban tudom" ...bezzeg az én időmben 30 gyerek jutott egy tanárra
Megint megkérdezem,hogy lehet hiány rendőrjárőrböl,orvosbol,tanárbol,stb,mikor veri az 1milkát a közalkalmazotti létszám?

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europe
Cyprus 25.4
Bulgaria 11.1
France 8.8
Sweden 8.1
Belgium 7.6
Netherlands 7.1
Austria 6.9
United Kingdom 6.3
Germany 6.1
Switzerland 6.1
Norway 5.7
Greece 5.7
Denmark 5.4
Italy 4.8
Slovenia 3.8
Luxembourg 3.2
Finland 2.7
Spain 2.6
Croatia 1.6
Ireland 1.4
A böszmék, a böszörmények meg Árpád népének muzulmán tagjai voltak.És Szicilia is volt muzulmán uralom alatt,hogy a Cordobai kalifátusrol már ne is beszéljünk.Budai pasalikrol ne is beszéljünk.....A történelem kereke is forog.Egyszer fent,máskor lent.

A teljesség kedvéért a zeal fele tempó az, hogy miután a hülyeségeidet az eüről tovább nyomtad privátban nekünk (kb bibis lett a lába, és nem ugrott mindenki azonnal + teljesen rossz helyre is ment vele), zeal tök türelmesen elmagyarázta neked hogy mi a rendszer, hova kell menned, hogy lehet megoldani.

Molni féle válasz persze az volt hogy RENDSZER VAN ÉRTEM NEM ÉN A RENDSZERÉRT.

Semmit sem fogott fel belőle, ugyanazt a marhaságot nyomta tovább.
Márpedig a rendszer van értünk. Az világos, hogy te a rendszerért vagy.

Megint megkérdezem,hogy lehet hiány rendőrjárőrböl,orvosbol,tanárbol,stb,mikor veri az 1milkát a közalkalmazotti létszám?
1 Millió? Ha megmondod honnan van, akkor hajlandó vagyok elfogadni.

"Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára viszont vitatja a Csepreghy által emlegetett számokat. „A KSH hivatalos adatai szerint Magyarországon a foglalkoztatottak létszáma 2015 szeptemberében 4,2 millió fő volt, a költségvetésből finanszírozott létszám 870 ezer fő, ebben van 150 ezer közmunkás is.

Vagyis 720 ezer főről beszélünk, és semmiképpen sem jön ki az 1 millió állami alkalmazott" – fejtette ki az ATV Start című műsorában." -https://szakszervezetek.hu/hirek/2840-kevesebb-kozalkalmazott-a-munkaadok-tamogatjak-a-tervet

Meg lehet nézni a KSH oldalán. Ott tételesen megvan, hogy melyik szférában mennyien dolgoznak.
Hogy miből, miért van hiány, vagy miért érezi úgy, aki érzi, arról meg mindenkinek megvan a maga véleménye.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zeal
Senki sem azert szuletett meg, hogy teged kiszolgaljon. Kerni lehet es nem kovetelni. Hatalmas a kulonbseg, csak nem mindenki erzi. :rolleyes:
Ahol az ember,az adófizető van a rendszerért,az a diktatúra.És az adójáért az adófizetőnek joga van követelni.A közszolgálatnak az adófizetők közösségét kell szolgálni egy rendes országban.Mo-n viszont ingyenélő,pöffeszkedő,beképzelt,felelőség nélküli diktatúra aparátcsikok vannak még mindig.Tisztelet a kivételnek.De azokat meg kiutálja ez a kontraszelektiv rendszer.Kiszolgálnak akárkit,akármilyen gerinctelen módon,csak fizessen és tartsa meg kivételezett helyzetüket.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Senki sem azert szuletett meg, hogy teged kiszolgaljon. Kerni lehet es nem kovetelni. Hatalmas a kulonbseg, csak nem mindenki erzi. :rolleyes:
Senki sem azért fizet, hogy utána kuncsorognia kelljen azért, ami a befizetése után jár neki. A jóságos állam bácsi képe, aki ad, ha szépen kérünk, egy letűnt rendszer rémképe. Rendesen fizetek mindent, igenis elvárhatom a szolgáltatás működését.