Úgy kellett ide ez a hozzászólás mint zsebbe a szar.
Mert?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy kellett ide ez a hozzászólás mint zsebbe a szar.
Telefonról írok, de ettől még jogos. De te meg nem tudsz beszélni helyesen. A mért a helyes.A "mert" önmagában is nyelvtanilag helyes, másrészt jobb is, mint a "miért", mert iróniára reagáltam.
Bárcsak a hozzászólások szerkesztésére lennél ilyen kényes, mint a nyelv használatára
Plusz ez a mért meg miért olyan mint az avval meg az azzal. Az előbbiek tökéletesen jok azoknak akik tyúkólban nevelkedtek, mint neked is.A "mert" önmagában is nyelvtanilag helyes, másrészt jobb is, mint a "miért", mert iróniára reagáltam.
Bárcsak a hozzászólások szerkesztésére lennél ilyen kényes, mint a nyelv használatára
Azt, ahogy a gimis osztálytársam majdnem meghalt három hónapja (gondatlanságból elkövetve); azokat a körülményeket, amelyek között dolgoznak a dokik és ápolók; az ételt, amit a barátunk (aki egyébként maga jó nevű sebész) lefényképezett, és azt is, ahogy kapta; a fényképeket, amelyeket mutatott: milyen a Jánosban. A Kútvölgyire meg elég csak ránézni. A felújítást másfél éve abbahagyták.
Ez az a pont, ahol pár ismerősöm lehet, hogy megkínálna ezzel azzal. Az egyikük lába megsérült és kb. szeptemberre vagy októberre kapott időpontot MR/CT-re. Most június vége van. Persze, ha van rá 25-30k-d, akkor jövő héten is tudnak már fogadni. De igen, "ajvékolás" megy...De ez nyilván nem számít, mert a lekapott hungarocellről sokkal látványosabb képet lehet készíteni kívülről, aztán mehet turbófokozaton az ajvékolás.
Pedig az "alternatív valóság" is alapulhat valós tapasztalaton! Mikor bekerültem a kórházba akkor már minden rendben ment ... de mire sikerült bekerülnöm?!! Addigra lehet hogy mást már temethettek volna ... mint egyik volt inasomat és későbbi kollégámat is.Sajnos pont leszarom hogy te meg a haverjaid alternatív valóságát mennyire sértik a valós tapasztalatok.
Alternatív valóság. Persze, szegény lány meg csak behaluzta azt hogy mikor adtak neki időpontot.Sajnos pont leszarom hogy te meg a haverjaid alternatív valóságát mennyire sértik a valós tapasztalatok.
Mondd, te látod a diagramot, amit linkeltem?Mi számít természetes folyamatnak?
Amennyi ismeretet magamra szedtem youtube-on a Föld történetéről, egyrészt ma rekord alacsony a széndioxid a légkörben
Lásd fent. Ha szerinted ugyanaz a két folyamat és azok kihatása, hogy 150 év alatt melegszik a Föld átlaghőmérséklete 3 fokkal vagy 5000 év alatt, akkor arra csak az tudom mondani, hogy vagy elmeorvost keress vagy sürgősen tanuld meg a gradiens fogalmát.másrészt néhány 10.000 évente emberek nélkül is bekövetkezett valamilyen természetes folyamat aminek részeként megborult az addigi egyensúly és némi természeti katasztrófákkal tarkítva kialakult egy új rend.
A nagy kihalások okait csak találgatják, mert földtörténeti léptékben olyan gyorsan mentek végbe, hogy ihaj. Na, ha most a CO2 szint és a átlaghőm. növekedése földtörténeti léptékben végtelen gradiensű, akkor szerinted mi lesz itt a vége a történetnek?A nagy kihalásokról, amik során volt, hogy az élővilág 99%-a kipusztult, nem is beszélve...
A régészet/történetírás szerint nem az "emberiség" csak a (krétai) mínoszi civilizáció bukását okozta a Théra szigeti vulkánkitörés (az általad leírt jelenségekkel). Európán kívül is tuti van példa, de abban nem vagyok járatos.
Minden altalanositas teved mert vannak kivetelek de nekem ez a velemenyem a szemelyes tapasztalatom alapjan. Amugy az amerikaiak szabalyokhoz valo ragaszkodasa eleg kozismert teny a katonai korokben . Minden le van szabalyozva nalluk.
Az amerikai rendszer sémákra alapul amikhez ragaszkodni kell.Nincs kiirtva a kreativitás de a sémákon belül kell lennie.Nagyon egyszerű pl a terepelemézsre van két séma és azokat pontról pontra be kell tartani,nincs olyan,hogy ez a pont tök feleleges mert nem adja a terap,akkor is benne kell lennie.
Szemelyes velemenyem hogy bar a szabvanyositas jo es kovetendo de ez a fajta korlatozas ellustitja a katonat. Kiirtja a kreativitast.
Túl gyakran találkozok ezekkel a sztereotípiákkal. Lehet, hogy a hiba ott van, hogy én olyan amerikaikkal beszélgettem, akik pilóták, oktatók voltak, stb. Fogalmazzunk úgy, hogy rohadtul nem azt láttam, amiket ti általánosan felhoztok.Én azt vettem észre,hogy mindenkit úgy kezelnek mint egy debilt,teljesen mind1 mit oktatnak és kinek.Nagyon hatékonyan csinálják szó se róla csak néha az az érzése az embernek,hogy álljon már meg a menet nem mínusz 2-es az iq-m.
Túl gyakran találkozok ezekkel a sztereotípiákkal. Lehet, hogy a hiba ott van, hogy én olyan amerikaikkal beszélgettem, akik pilóták, oktatók voltak, stb. Fogalmazzunk úgy, hogy rohadtul nem azt láttam, amiket ti általánosan felhoztok.
Lehet, hogy a mezei US Army /USMC bokorugró ilyen, vagy a legalsó szinten levő egyszerű technikus, de mondjuk az az ex. US Navy vagy USMC pilóta, akivel egy repszim fejlesztő csoportban dolgoztam fogalmazzunk úgy nem ez volt. Persze az egyik egy egy P-3 Orion pilóta, aki később oceanográfiából doktorált, a másik meg a sereget elhagyva anno a Patriot szoftverének egy részét írta.
Ehhez képest valahol érdekes, hogy az elmúlt 70 év harci visszaemlékezéseinek sorából akár jenki, akár brit oldalról is látni azt, hogy ott is voltak notórius szabálykövetők és azok is, akik szartak erre. Pl. Winters a 101. Easy-ben nem adta le a lőszert a frontot elhagyva, amit a szabályzat megkövetelt és így volt valami tartalékuk, amikor kizavarták őket Bastogne-hoz. Nem ez volt az egyetlen szabályszegése és kreatív megoldása. Ezzel szemben a Market Garden hadműveletnél vicces volt olvasni a britek marhaságait, ami oda vezetett, hogy volt használhatatlan rádiójuk...
Érdekes, hogy kb. kb. suttyónak fogjátok fel a jenkiket az valahol érdekes, de valahogy mégsem ők adták elő a kabarét a CVN-ekkel és az F-35-tel, hanem a fantasztikuan kreatív britek...
...akik már az EF + gépágyú történetnél is eljátszották ugyanezt. És ez nem a bokorugró szint volt, hanem nagyon magasan...
Valahogy olyan kurvára érdekes, hogy a jenki az ostoba, sablonokban gondolkozó, nem kreatív, de valahogy mégis ők a világ vezető hatalma úgy 70 éve. Biztos véletlen. Jah persze, mert csak agyelszívás van.
Sóhajt, legyint...