Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt nem siette el. Mióta is MLSZ-elnök?
Kettő hsz-szal fentebb...Ez már volt téma ?
"A CIA 50 éven át, a legolcsóbb trükkel verte át saját szövetségeseit"
Itt a linkje: https://index.hu/kulfold/2020/02/11/cia_hirszerzes_atveres_nsa_crypto_ag_nyugat-nemet_nszk/
A botrány erről szól:
"Óriási leleplezést publikált február 11-én, kedden a The Washington Post, ami a német ZDF-vel közös, éveken át tartó kutatómunkája során arra jutott, hogy a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség), majd a későbbi testvérszervezete, az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) mintegy öt évtizeden át kémkedett eszközökkel nemcsak az ellenségeik, de a szövetségeseik ellen is."
Ebben azért nem teljesen értünk egyet, mert azok a "civilek" elég alaposan megtámadák az amerikai járőröket, és ugye az több videon is világosan látszik, hogy az amerikai, és a szír katonák is eléggé kötél idegekkel tűrik hogy a civilek vegzálják őket. Szóval a kurdok szították maguk ellen tüzet, nem is kicsit, én így látom. Tehát én ebben egy cseppet sem hibáztatom az amerikai katonákat. Lőttek rájuk, az egyik felvételen is az látható, hallható, hogy az egyik civil elkezd egy pisztollyal a levegőbe lődözni !!! Ha jól tudom, két autó katonáz meg is támadták a "civilek".@Leonidas
"Oroszország Védelmi Minisztériuma a mai Qamishli közelében bekövetkezett eseményről: "Csak az esemény helyszínére érkező orosz csapatok erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült megakadályozni a helyi lakosokkal folytatott konfliktus további eszkalálódását és biztosítani az USA fegyveres erőinek távozását"
Másképp fogalmazva:
Orosz SzSzO(Különleges Müveleti Erők) katonái és a katonai rendészek mentették meg a kurd civileket, nehogy a jenkik lelőjjék őket .
Neg nem erősített hírek szerint a jenkik az incidens után bombázták a kurd falut.
F-15 volt a levegőben.
Az megint a politikusok dolga, és nem a katonáké, tehát azokon nem verheted le, akik nem hajtanak végre támadó hadműveleteket, mint pld. a törökök, az egy másik státusz. Arról is írtam. Azt is említettem, hogy az oroszok megállítása miatt jutottak itt abba a helyzetbe, hogy meg kellett állniuk. De ezeket az akciókat megint nem ezek a katonák találták ki, hanem a parancsnokságuk. Tehát a probléma ensz bt és ensz felhatalmazás szintű. Azért kisbetűvel, mert annyira elismerem amit csinálnak. Nem vitatkozok és nem fogok senkivel, ez az én álláspontom. Másnak lehet hogy más.Szép és jó, amit irsz. Csak azt felejted el, hogy azoknak az amerikai katonáknak semmi keresnivalójuk nincs Sziriában, jogtalanul tartózkodnak ott.
Értlek. Csak nagyon problémâsnak tartom ezt a " a katonâk nem tehetnek róla". Ez már az SS-nél sem müködött. Jogtalan megszállók, akik ellen az ellenállâs teljesen jogos. Különösen, ha annyira erkölcsösnek érzik magukat, mint az amik ( demokrácia, szabadság stb). De hagyjuk...Az megint a politikusok dolga, és nem a katonáké, tehát azokon nem verheted le, akik nem hajtanak végre támadó hadműveleteket, mint pld. a törökök, az egy másik státusz. Arról is írtam. Azt is említettem, hogy az oroszok megállítása miatt jutottak itt abba a helyzetbe, hogy meg kellett állniuk. De ezeket az akciókat megint nem ezek a katonák találták ki, hanem a parancsnokságuk. Tehát a probléma ensz bt és ensz felhatalmazás szintű. Azért kisbetűvel, mert annyira elismerem amit csinálnak. Nem vitatkozok és nem fogok senkivel, ez az én álláspontom. Másnak lehet hogy más.
Hááát, ez így egy kicsit problémás. Én azért hallottam már valami nürnbergi perről (és sok hasonló európai eljárásról), ahol nemigen fogadták el a "Parancsra tettem ..." mentegetőzést, és jogosnak tartották a jogtalan megszállás elleni civil fegyveres ellenállást, az azt megtorló katonai fellépést meg büntették. Szóval ahova megszállóként küldenek külföldről katonákat, ott nehéz elképzelni hogy majd barátkozni fognak velük ... lásd partizánmozgalom a Szú.-ban, lengyel ellenállás, francia maqiusardok, Magyarország 1956, Csehszlovákia 68, Vietnam, hosszú a sor.Az megint a politikusok dolga, és nem a katonáké, tehát azokon nem verheted le, akik nem hajtanak végre támadó hadműveleteket, mint pld. a törökök, az egy másik státusz. Arról is írtam. Azt is említettem, hogy az oroszok megállítása miatt jutottak itt abba a helyzetbe, hogy meg kellett állniuk. De ezeket az akciókat megint nem ezek a katonák találták ki, hanem a parancsnokságuk. Tehát a probléma ensz bt és ensz felhatalmazás szintű. Azért kisbetűvel, mert annyira elismerem amit csinálnak. Nem vitatkozok és nem fogok senkivel, ez az én álláspontom. Másnak lehet hogy más.
Én is értelek. De ha egyszer lőnek vissza fognak lőni. Márpedig itt elkezdtek rájuk lőni. Anno nem is olyan rég az orosz-török járőrt támadták meg Kobani környékén, emlékszünk még rá ? Nos ha nekik is meg kellett volna állni, mert nem engedik tovább őket egy ellenőrző pontnál, akkor ott is nagy valószínűséggel ugyan ez a szitu játszódott volna le, csak pepitában. Ne érts félre, már többször leírtam, hogy az egész alapja a járőrök "megállítgatása" miatt keletkezett, márpedig ez nem most kezdődött, és kölcsönösen megy már december óta. Most lett "eredménye" is, mindenki levonhatja a következtetéseket az esetből. Ez van. Ezt már nem lehet visszacsinálni. Legalább a katonák nem kezdték el egymást lőni, mert akkor mégnagyobb balhé lett volna.Értlek. Csak nagyon problémâsnak tartom ezt a " a katonâk nem tehetnek róla". Ez már az SS-nél sem müködött. Jogtalan megszállók, akik ellen az ellenállâs teljesen jogos. Különösen, ha annyira erkölcsösnek érzik magukat, mint az amik ( demokrácia, szabadság stb). De hagyjuk...
Azért azóta sok víz lefolyt a dunán, és sok ehhez hasonló eset fordult el , mint ami most történt a különböző polgárháborús konfliktusokban, de pld az afganisztániban volt pár eset. A legális / illegális katonai tartózkodást egy országban az ensz feladata szabályozni, nos azért vannak kisbetűvel írva, mert annyira értékelem amit csinálnak. Ott is politikai alapon mennek az ilyen döntések, attól fügy hogy mit mondanak, hogy kiről van szó. Amíg ilyen korruptak a nemzetközi döntések, soha nem lesz béke, ez számomra egyértelmű. Tudom hogy nincs az amiknak felhatalmazásuk, a kalíciónak (CTJF) csak Irakra vonatkozott a határozott a határozat. (tudtommal) Egyébként itt a mostani esetről a CTJF hivatalos állásfoglalása, amit a szóvivőn keresztül tegnap délután adtak ki.Hááát, ez így egy kicsit problémás. Én azért hallottam már valami nürnbergi perről (és sok hasonló európai eljárásról), ahol nemigen fogadták el a "Parancsra tettem ..." mentegetőzést, és jogosnak tartották a jogtalan megszállás elleni civil fegyveres ellenállást, az azt megtorló katonai fellépést meg büntették.
Egy ideje motoszkàl valami a fejemben. Olyan "déja vu" érzésem van, amikor németektöl valò fegyvervàsàrlàsròl hallok.
Két vilàghàboruban àlltunk a németek mellett .Mindkét alkalommal katasztrfàlis pofàraesés lett a vége. Ép, hogy tùléltük.
Erre most megint attòl az orszàgtòl veszünk fegyvereket, amely két vilàghàborùt bravurosan elvesztett. Micsoda referncia!
Micsoda omen. Ki venne egy versenyautòt egy cègtöl, aki ugyan gyorsan elrajtol, de még soha nem nyert egy nagy versenyt?
Az ember nem inkàbb olyat vàsàrol, ami már nyert versenyt?
Remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy a következö nagy buliban megint vesztesek oldalàn leszünk. Aki azt mondja, hogy most minden màs, az gondoljon arra, hogy ezt gondoltuk mindkét vilàgégésben is.Aztàn mégis másképen jött.
Nem fordult meg senkinek az agya elrejtett csücskében valami hasonlò gondolat?
Óriási tévedés. A fenti logika alapján amcsi fegyvereket és romàn diplomatákat kellene "vásàrolnunk" !Mivel az adott ország által gyártott fegyverek minősége és a katonai, pontosabban stratégiai sikeressége közé nem lehet egyenlőségjelet tenni, így a gondolatmenetet úgy térdmagasságban el is kellett volna kaszálnod.
A logikád alapján olasz és francia fegyvereket például nyugodtan vehetnénk, nemde?
Szerintem egyik haboruban sem a nemet fegyverek minősegevel volt a baj. Megcsak nem is a katonakkal. Ha nincs az usa ma egesz europa nemet gyarmat lenne.Egy ideje motoszkàl valami a fejemben. Olyan "déja vu" érzésem van, amikor németektöl valò fegyvervàsàrlàsròl hallok.
Két vilàghàboruban àlltunk a németek mellett .Mindkét alkalommal katasztrfàlis pofàraesés lett a vége. Ép, hogy tùléltük.
Erre most megint attòl az orszàgtòl veszünk fegyvereket, amely két vilàghàborùt bravurosan elvesztett. Micsoda referncia!
Micsoda omen. Ki venne egy versenyautòt egy cègtöl, aki ugyan gyorsan elrajtol, de még soha nem nyert egy nagy versenyt?
Az ember nem inkàbb olyat vàsàrol, ami már nyert versenyt?
Remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy a következö nagy buliban megint vesztesek oldalàn leszünk. Aki azt mondja, hogy most minden màs, az gondoljon arra, hogy ezt gondoltuk mindkét vilàgégésben is.Aztàn mégis másképen jött.
Nem fordult meg senkinek az agya elrejtett csücskében valami hasonlò gondolat?