Na a szappanhoz való viszonyról annyit, hogy mikor még egy cserediák programban voltam még süldőként Németországban, egy igen jó módban élő családnál, nem csóróknál(apu Bayern-nél volt mérnök, külön - külön apunak, anyunak, S/E classe, vendéglátó cserepajti nagyfiúnak kis renault, Tipp-topp ház), a saját házuk szuterénjében voltam egyedül elszállásolva saját fürdőszobával, amit néha napján ki is adtak, az amúgy kedves és segítőkész emberek kb. a 3 napon kérdezték meg, hogy mi a fasz bajom van hogy naponta!!! lezuhanyzok, van valami bőrbetegségem?
Komolyan mondom hogy kulturális különbségből adódóan nem értettem hogy mi a tökömet nem értenek, meg ŐK sem hogy velem mi van! Kérdeztem hogy nem alap náluk hogy naponta legalább 1x elmennek fürdeni/zuhanyozni? Nevetve és meghökkenve mondta egyöntetűen az egész család hogy NEM!
Utána hogy ÉS ha nem otthon vannak, hétvégén egész nap bent a házban, hanem menni kell munkába, esetleg sportolnak, etc? Akkor is jött a válasz, hogy van fasza dezodor, és ha nem lesznek konkrétan koszosak(egyik sem építőiparban dolgozott), a ruha tiszta, elég egy nedves törlőkendő!
Azt hittem rosszul értek valamit, mikor mondták hogy ők gyakorlatilag 2-3 naponta fürdenek jellemzően! Pedig nem, utána kérdeztem másoktól is, mondták hogy ez OTT teljesen általános!