Azt akarod mondani, hogy csak a pénzügyi szektor próbál eladni olyan szolgáltatásokat, amik nem feltétlenül szükségesek az embereknek? Nézel te tévét? Egyik reklám követi a másikat és a legtöbb nem banki szolgáltatást árul, hanem fájdalomcsillapítót, autót, gyógyszert, telefont, stb.
Akkor most kommunista üzemmódba kellene váltson az állam és ő döntse el, hogy mi is kell igazából az embereknek és mi nem?
Mivel gyak. nem nézek TV-t (barátnő néha sorozatot hallgat háttérben) nem tudom. De mondjuk a fájdalomcsillapító az pont az, amire az embernek szüksége van...
Vagy, ha az embernek a régi autója nem tetszik már. Bár az, aki TV reklám alapján vesz bármit, azt nem az esszéért szerethetik...
Lol. Pont te írtad valamelyik nap, hogy hiperszuper csilivili mosógép és "csak" épp mosni nem tud. A reklámok nagy része épp erről szól. Mindent összeígérnek, de fele sem igaz.
Igen, ott is van, de nem ez az általános. Ehhez képest a céges gépen látom ömleni a so forex és egyéb szennyet a képembe. Mert azon nincs adblock...
Molni saját magadat cáfolod.
Szerinted miért drágulnak ennyire a lakásárak? Azért mert nem tudják az emberek kifizetni vagy mert ekkora rá a kereslet?
Egyébként nyugi, le fognak azok most menni. Nuku turista.
Nem azért, mert a magyar vásárlóerő magától lett annyira erős. Airbnb befektető és CSOK.
2016 óta, vagyis 4 év alatt 20%-ot nőtt a kajaköltség. Megkérdezhetem a fizud hány %-al nőtt?
A rezsi kiadás nőtt annyival, mint a fizud?
Bocs, de ez az a rész, ahol nettó trollszagot érzek.
1. Semmiközöd hozzá, de lásd kivel van dolgod...
A korábbi cégnél százalékosan nőtt ennyit, többet is, csak mivel brutálisan alul fizettek (és azóta leléptem onnan) a % kurvára nem érdekel senkit, ha a kaja + lakás összességében a fizetésemelés elég nagy részét megette... És nem csak én vagyok. Aki mondjuk nettó 200 táját vitte haza és 20%-ot emeltek, az kitörölheti a seggét a 20%-kal, ha a lakbér havi 30-40k-t megugrott és a kaja is ez 10-essel havonta. Aki 400 nettós, annak más a +20%.
2. Nem ez volt a kérdés.
3. A lakás rezsije gyakorlatilag változatlan, de ha a kaját érted alatta és más szolgáltatást, akkor máshol is elszálltak az árak. 2013 táján egy fogorvosi kezelés vagy szakorvosi konzultációs ára 50-66%-a sem volt annak, ami tavaly év végén volt. 2012 táján ugyanaz a doki 11k-ért vizsgált meg, aki tavaly év végén 22 ezerért. A fogorvosi kezelés is kb. ennyivel lett drágább. 2014-ben egy sima tömés 8-9k volt. Tavaly fizettem érte 17-et.
Szóval ez a mennyivel jobban élünk kamu dumával engem más fárasszon. Nagyon sokak fizetése a megélhetési költségekkel nem tart lépést és csak időben csúszva.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy ha véget ér ez a vírusizé, akkor a megfeküdt fogászatok árai csökkennek-e majd... Éppen fogászhoz mentem volna az éves szemlére és beavatkozásra, amikor jött ez a helyzet.