Mezőtúr egy nagyon szépen fejlődő iparváros!
Ezért javítottam ki magam.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mezőtúr egy nagyon szépen fejlődő iparváros!
Van benne igazságod. Ám a szürke meg fekete gazdaság ne legyen már meghatározó.8 órás bejelentésre.
Sajnos rengetegen vannak 4 meg 6 órára bejelentve. A többi meg jó esetben csúszik a zsebbe, rossz esetben valóban csak ennyi és még örülhetnek is neki, hogy legalább ez van.
Tiszazugban van rokonom, Szentes vagy Szolnok jöhet szóba, esetleg Kecskemét, de az már a mostani napi 70 kilométerrel szemben 100+ lenne neki. Most Szentesen keres 170 000 forintot, egy hónapban csak a gázolaj 50 k. Ott ül a házában ami ló*aszt sem ér, gyakorlatilag nincs esélye menekülni. Elmondása szerint Martfű, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton mind haldokló kisvárosok, ahol nincs nagyszámú embert felszívó munkahely. Azt mondta, ha a faluban találna valamit 110-120 k körül akkor gondolkodás nélkül váltana, hiszen pénzt nem bukna, cserébe minden nap megspórolna 1,5-2 órányi vezetést.
Ő például nem sokra megy vele, hogy Győrben vagy Pesten 250 000 forintért már régen nem lehet targoncára embert találni.
Mármint a bringa az, a motorozás nem az.Igen. A bringaút arra visz...
https://www.google.hu/maps/@47.4412174,19.0335221,79m/data=!3m1!1e3
Viszont én nem ontom magamból a mocskos bűzt és nem vagyok kurva hangos. Ezek meg méh bőgették is motort. Ott basztam volna tarkón láncommal az összes kis buzit. Mégis mi a faszt képzelnek magukról? Eleve tiltva az, amit művelnek. Mert nem rekreációs sportolás a kerékpározás. Főleg nem gyalogos/bringás aluljáróban.
8 órás bejelentésre.
Sajnos rengetegen vannak 4 meg 6 órára bejelentve. A többi meg jó esetben csúszik a zsebbe, rossz esetben valóban csak ennyi és még örülhetnek is neki, hogy legalább ez van.
Tiszazugban van rokonom, Szentes vagy Szolnok jöhet szóba, esetleg Kecskemét, de az már a mostani napi 70 kilométerrel szemben 100+ lenne neki. Most Szentesen keres 170 000 forintot, egy hónapban csak a gázolaj 50 k. Ott ül a házában ami ló*aszt sem ér, gyakorlatilag nincs esélye menekülni. Elmondása szerint Martfű, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton mind haldokló kisvárosok, ahol nincs nagyszámú embert felszívó munkahely. Azt mondta, ha a faluban találna valamit 110-120 k körül akkor gondolkodás nélkül váltana, hiszen pénzt nem bukna, cserébe minden nap megspórolna 1,5-2 órányi vezetést.
Ő például nem sokra megy vele, hogy Győrben vagy Pesten 250 000 forintért már régen nem lehet targoncára embert találni.
Ez csak az én véleményem, szerintem kicsit túl sokat néztél a kép mögé. Az én szememben nem "felhúzza", csak "segít" neki. Vannak fenntartásaim a második világháborús szereplésünkkel kapcsolatban, viszont alapvetően azért fogott meg a kép, mivel tisztelem a katonákat, a hagyományokat, és személyes tapasztalatból is láttam (én nem voltam katona, csak ismerős), hogy mennyit ér a bajtársi összetartás.Biztos jószándékkal készült a kép.
Nekem ennek ellenère sem jön pozitivan át, màrcsak azert sem, mert németnek néztem a baloldali honvédet. De ez lehet, hogy csak az én műveletlenségem. Azt sem tartom én személyesen pozitivnak, hogy a II VH -s honvéd húzza a mai honvédet felfelé. Mintha nem lenne magától képes felmâszni a dombon.
Szerintem egy 1848-as honvéddel a kép jobb lenne. Azon senki nem találhatna kifogasolni valót, mert 1848 a túlnyomó többség rèszére ( nem merek mindenkit irni...) pozitivan van elkönyvelve. A II VH meg a szerepünk benne, nem egyértelműen.
Persze tévedhetek.
Kicsit sokat latsz ebbe a kepbe. Csak a múlt es a jelen közötti kapcsolat, a hagyomanyok apolasa lehetett a cél. Engem nem zavar az esetleges német kapcsolat, bar tény nem volt túl szerencses.Biztos jószándékkal készült a kép.
Nekem ennek ellenère sem jön pozitivan át, màrcsak azert sem, mert németnek néztem a baloldali honvédet. De ez lehet, hogy csak az én műveletlenségem. Azt sem tartom én személyesen pozitivnak, hogy a II VH -s honvéd húzza a mai honvédet felfelé. Mintha nem lenne magától képes felmâszni a dombon.
Szerintem egy 1848-as honvéddel a kép jobb lenne. Azon senki nem találhatna kifogasolni valót, mert 1848 a túlnyomó többség rèszére ( nem merek mindenkit irni...) pozitivan van elkönyvelve. A II VH meg a szerepünk benne, nem egyértelműen.
Persze tévedhetek.
Mi az a korabban? Meg januarban kellett volna lepni? Hogyan lett volna megmenthető?"Nem működik a kormány mentőcsomagja, hatalmas leépítési hullám kezdődött Magyarországon"
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...pitesi-hullam-kezdodott-magyarorszagon-426894
Valahogy úgy harangozta be Orbán a mentőcsomagját, hogy Magyarország történelmének legnagyobb mentőcsomagja, de csak pár napot élt Későn hozták, nagyon kis mértékű és elcseszett módon. Pedig még külföldi minta is volt előttük, hogy mit kéne csinálni. De úgy látszik a multik és számos hazai vállalkozás rájuk rúgta az ajtót, így most változtatni kénytelenek. Most a hét elején nagyon gyorsan be kell jelenteniük valami jelentős változást. Palkovics utalt is már rá, hogy lesz. Ha korábban és megfelelő módon lépnek, számos munkahely megmenthető lett volna.
Azt gondolom ez nem elkerülhető.Mi az a korabban? Meg januarban kellett volna lepni? Hogyan lett volna megmenthető?
Az +6-7% körüli munkanélküliség. nem tudom mennyi volt nekik alapból.....Amikor a sokak által még mindig NR.1 gazdaságnak tartott országban 4 hét alatt lesz 22 millió ÚJ munkanélküli, a jelenlegi helyzet miatt ami nálunk van eddig, összetehetjük a kezünket!...
Na, majd meglátjuk. Rohadt sok tud ám lenni abszolútban 22 millió új munkanélküli, aki nincs hozzászokva a nélkülözéshez, nem oroszok!Az +6-7% körüli munkanélküliség. nem tudom mennyi volt nekik alapból.
Ha nálunk bejön újra az 1 millió munkanélküli az 10%.
Szóval sok az a 22M de arányaiban nézve simán kiheverik.
%-ban gondolkozzunk, ne abszolút számokban...Azt gondolom ez nem elkerülhető.
Az USA számai a legfélelmetesebbek. Amikor a sokak által még mindig NR.1 gazdaságnak tartott országban 4 hét alatt lesz 22 millió ÚJ munkanélküli, a jelenlegi helyzet miatt ami nálunk van eddig, összetehetjük a kezünket!
Szép az optimizmus, de azért az se baj ha már kezd derengeni hogy közeleg a gazdasági válság, ami nem hinném hogy hamar és könnyen tovább fog röppenni!
Jó kérdések ezek. Szerintem senki sem tudja rá a választ igazán hogy mi és hogy lesz, meg mikor konzekvenciát kell majd vonni a végén, akkor mi fog változni, HA egyáltalán változik lényegében bármi is...%-ban gondolkozzunk, ne abszolút számokban...
Egyébként meg a magyar gazdaságpolitika eredménye is igen érdekes. Lehet, hogy tök jól mutat a magas foglalkoztatottság, és az emelkedő bérek, csak az ezzel aránytalanul nőtt a megélhetési költség akár bérlakásban, akár a CSOK miatt elszállt lakásárak miatt, akkor a végeredmény micsoda?
Az, hogy tartaléka úgy tűnik sokaknak nincs. Van egy szép kozmetikázott számod, ahol "mindenki", dolgozik, de valójában az első komolyabb döccenőnél összedől az egész azoknál, akiknél semmi tartalékot nem eredményez ez a modell. Ez nem csak itthon, de úgy tűnik a világ elég nagy részén igaz.
A műszaki megoldásoknál nem tekintjük életképesnek azt, hogy az első komoly döccenőnél megfekszik a rendszer. Furcsa, hogy a gazdaságban meg elfogadható...? Lehet, hogy most ez fog (?) egy pofont kapni. Vagy marad a business az usual...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..