M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes a hozzászólásokban az Airbnb utálat...
Mert van alapja? Ahol én lakom ott is van néhány lakás, amiről tudok, hogy az. Pedig a Nagykörúton kívül lakom.Érdekes a hozzászólásokban az Airbnb utálat...
Egyre többen látják ezt meg, és sztem ez jó. Ez a válság talán jobban elválasztja végre a szart a májtól, hogy mi fontos és mi nem. De azért nem vagyok optimista.Mert van alapja? Ahol én lakom ott is van néhány lakás, amiről tudok, hogy az. Pedig a Nagykörúton kívül lakom.
Volt már, hogy arra értem haza, hogy esete 7-kor bömbölt a zene, üvöltöztek az erkélyen és olyan szinten toltál a füvet, hogy 3 emelettel lentebb zavarta a orromat.
Nem maga az Arbnb a baj, hanem az egész alacsony hozzáadott értékű szarság, ami lényegében az olcsó repülés + ebből jön. Csak, ha sok van, akkor a sok kicsi * sok = komoly pénz. De valódi hozzáadott érték nélkül.
Csak akkor felveti a kérdést, hogy ennek mi értelme van, amikor az egésznek rohadt nagy az ökológiai lábnyoma? De erről már írtam.
- A kocsmában eladják ugyanazt a sört, amit a Sparban ötödannyiért veszel meg.
- Kiadnak egy lakást, amire valahonnan olt tőke valakinek. Aztán kb. annyi meló van vele, mint a saját lakásoddal otthon és a szállodákkal ellentétben n+1 szabály nem vonatkozik rájuk. Egyenlőbb az egyenlők között? Ez ám a szép "verseny".
- Tehát lényegében sokszor a külföldi tőke kiszorítja a hazai munkaerőt, aki csal élni szeretne.
A megoldást nem tudom, de az, hogy egyeseket ez nem zavar, azért számomra meglepő, hogy egyesek szerint ez így jó ahogy van. Ahogy az is, hogy teljesen OK, hogy városban autópálya megy át, de bezzeg agglomárációban ez már nem fér bele...
Kurvára ki van fordulva a világ magából.
Meg kell valljam nekem alapvetően nincsenek jó tapasztalataim az Airbnb kapcsán belvárosiként. Egyrészt az, hogy itt (V. ker.) szó szerint kiszorítják a lakókat és nálunk is a házban lassan több lesz a kiadott lakás, mint az ott tartósan lakó. A kialakítás pedig úgy néz ki, hogy megveszik a lakást, jó hosszan kókler módon felújítanak (persze reggel már falat fúrva hisz aludni mégis ki akarna) aztán ha mondod, hogy bocsi nem kéne téged basznak le, hogy tessék elviselni. Ok felújítás kész, jönnek a vendégek. Na momentán ott tényleg a legalja ótvar plebs is beszabadul az olcsóbb árak és fapadosok miatt. Egyszer konkrétan a folyosón lévő virágcserépbe szart bele valaki (van is fotóm, de közízlést most nem sértek vele), máskor a részegen kidőlt csávót kellett a rács elől odébbvakarni és volt olyan is mikor Abdul részegen (Allah nem látja éjjel) fogott egy cserepet tuját és elkezdte hozzáverni a postaládákhoz. A hangoskodást már nem is említem ott már kb csak az áj kól dö polísz if jú von't sztáp használ.Érdekes a hozzászólásokban az Airbnb utálat...
Viszont, a kutyust megtalálta egy hölgy:Nem tudom mennyi valóságalapja van, de ha igaz, durva. A pár nappal ezelőtti gyilkosságról van szó.
"Tegnap a 28as villamoson, Budapesten, egy barátunkat szúrták szíven, mert nem engedte, hogy megsimogassak a kutyáját. A fiú meghalt a helyszínen, a kutya eltunt. Ha latnatok, vagy valaki látná, kerlek írjatok.
Pepsi névre hallgat."
UPD:
Sajnos, igaz ...
https://www.blikk.hu/aktualis/krimi...zurtak-sziven-gabort-kobanyai-keseles/e6ezrg4
Rosszul fogalmaztam, szerintem is gáz ami az Airbnb-ből és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokból lett. Arról ne is beszéljünk hogy amikor valami ellenőrzés/felmérés van akkor mindig kiderül hogy adót a bulinegyed nem fizet gyakorlatilag.Mert van alapja? Ahol én lakom ott is van néhány lakás, amiről tudok, hogy az. Pedig a Nagykörúton kívül lakom.
Volt már, hogy arra értem haza, hogy esete 7-kor bömbölt a zene, üvöltöztek az erkélyen és olyan szinten toltál a füvet, hogy 3 emelettel lentebb zavarta a orromat.
Nem maga az Arbnb a baj, hanem az egész alacsony hozzáadott értékű szarság, ami lényegében az olcsó repülés + ebből jön. Csak, ha sok van, akkor a sok kicsi * sok = komoly pénz. De valódi hozzáadott érték nélkül.
Csak akkor felveti a kérdést, hogy ennek mi értelme van, amikor az egésznek rohadt nagy az ökológiai lábnyoma? De erről már írtam.
- A kocsmában eladják ugyanazt a sört, amit a Sparban ötödannyiért veszel meg.
- Kiadnak egy lakást, amire valahonnan olt tőke valakinek. Aztán kb. annyi meló van vele, mint a saját lakásoddal otthon és a szállodákkal ellentétben n+1 szabály nem vonatkozik rájuk. Egyenlőbb az egyenlők között? Ez ám a szép "verseny".
- Tehát lényegében sokszor a külföldi tőke kiszorítja a hazai munkaerőt, aki csal élni szeretne.
A megoldást nem tudom, de az, hogy egyeseket ez nem zavar, azért számomra meglepő, hogy egyesek szerint ez így jó ahogy van. Ahogy az is, hogy teljesen OK, hogy városban autópálya megy át, de bezzeg agglomárációban ez már nem fér bele...
Kurvára ki van fordulva a világ magából.
Igen. Amolyan magyaros az egész bulinegyed. Feketén, megy a szekér, a tulajon híznak, majd amint beüt a baj, sírás-rívás.Rosszul fogalmaztam, szerintem is gáz ami az Airbnb-ből és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokból lett. Arról ne is beszéljünk hogy amikor valami ellenőrzés/felmérés van akkor mindig kiderül hogy adót a bulinegyed nem fizet gyakorlatilag.
https://g7.hu/adat/20191209/nagy-uzlet-a-feketezessel-fertozott-bulinegyed-csak-nem-a-keruletnek/
Igen. Amolyan magyaros az egész bulinegyed. Feketén, megy a szekér, a tulajon híznak, majd amint beüt a baj, sírás-rívás.
Még, ha az adott mennyiségű kieső szürke/fekete pénzt is nézem, akkor meg valahogy az a furcsa, hogy egy kőkemény multihoz képest nem annyira jelentős a közvetlenül ott "elvert" pénz. Cserében a főváros számottevő részét hazavágja az életminőséget.
Az L. és D. családnevek megfejtése nem igényel különösebb erőfeszítést...A híres "niggerpillanat"... A tudat ennyire alacsony szintje semmiféle börtöntől nem emelkedik meg. Aki 80-as IQval és mély agresszivitásban él, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Nem mennék bele a halálbüntetés-vitába, de annak idején a várbörtönökben volt ez az életfogytig falhoz láncolós megoldás...
Kb.Ugyanez az Uber a személyszállításban, azzal tetézve, hogy elmarad a sofőrök orvosi alkalmasságának felmérése, utasok biztosítása...
Azok az apróságok amik miatt a taxi annyiba kerül amennyibe.
Viszont jobb lenne elmozdulni az igenyesebb turizmus iranyaba.
Ez szerintem régen is így lett volna, csak ez még hangsúlyosabb. Régen is volt luxus, akkor is dolgoztak abban emberek." Érdekes, hogy a gazdaság összedöl, ha mindenki csak azt vesz, amire valóban szüksège van."
Nem tölem szârmazik.