Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 889
37 748
113
Azert van annyi emberre szukseg mert hullanak mint a legyek... A 10.000 rohamosztagos is tok keves hisz semmit sem tudnak eltalalni mert a fejukon a sisakkal nem latnak rendesen. A negrid gyerek amint levette a sisakot egybol tudott loni rohamosztagoskent valoszinuleg o sem fenyeskedett celloves tekintetebe... Az a franya sisak...

Pedig az Ep IV elején Obi-van meg is jegyzi, hogy csak a birodalmi rohamosztagosok lőnek ilyen pontosan :D
(Ami persze már a Halálcsillagon alaposan megcáfolódik, bár tudom, a magyarázat az egyesek szerint, hogy Vader megparancsolta, hogy hagyják megszökni a kis csapatot, hogy elvezessék a lázadók titkos bázisához. Persze nem hinném, hogy ezt így levezették magukban Lucasék, csak követték a szokásos klisét, az ellenség katonája - akár náci, akár komcsi - teljesen hülye, fejvesztett csirkeként rohangál ilyenkor és sosem talál, a tisztjeik mindig tökkelütöttek - akkor is, ha elvileg valami elitcsapatot képviselnek)

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
Én az SW világát sosem szerettem, részben pont emiatt hagyott hidegen, kisgyerekként zavartak már ezek a dolgok. Puritán volt az egész, sehol képernyők meg szupi műszerek - egy csillivilli 2. VH.

Amúgy viszont ha illogikus logikát keresel, az egész SW elbújhat a Warhammer 40k világa mögött minden tekintetben - ott aztán ki van maxolva a jövőbeni középkor (plusz ott meg van magyarázva, miért nincs fejlesztés, hogy fér össze a warp ugrás meg űrhajók a vallásterrorral meg a techno barbárokkal). Na ott aztán vannak óriás hajók, kisbolygóból összetákolt űrhajók, milliárdos emberveszteségek...
Dűne.

• Tetszik
Reactions: FilcTroll

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Azert van annyi emberre szukseg mert hullanak mint a legyek... A 10.000 rohamosztagos is tok keves hisz semmit sem tudnak eltalalni mert a fejukon a sisakkal nem latnak rendesen. A negrid gyerek amint levette a sisakot egybol tudott loni rohamosztagoskent valoszinuleg o sem fenyeskedett celloves tekintetebe... Az a franya sisak...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
Nem ismerem közelebbről a Warhammer 40k-t, de igen, a Dűne bevallottan az egyik ihletője volt a kitalálójának. Egyébként Lucasénak is valamennyire, lásd sivatagbolygó.
Én forditva vagyok.Warhammert nem ismerem,de a Dűne az egyik kedvencem.Tudom ajánlani.De olvasva.Hiába filmesitették meg többször is,nem sikerült visszaadni a könyvet.
Nagyon jó még a Mélyállomás is.

• Tetszik
Reactions: gergo55

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 276
10 902
113
Én forditva vagyok.Warhammert nem ismerem,de a Dűne az egyik kedvencem.Tudom ajánlani.De olvasva.Hiába filmesitették meg többször is,nem sikerült visszaadni a könyvet.
A Mélyállomásból magyarul van több kötet is? Nagyon szeretem, de angolul nem élvezem az olvasást, magyarul meg csak egyet találtam.
A Düne nagyon jó.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
A Mélyállomásból magyarul van több kötet is? Nagyon szeretem, de angolul nem élvezem az olvasást, magyarul meg csak egyet találtam.
A Düne nagyon jó.
Én csak egyről tudok.Angolul meg nem tudok.
Wolfgang Petersennek kéne mindkét történetböl filmet csinálnia,szerintem

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 889
37 748
113

Én sem ismerem a WH-t, csak kb. hogy micsoda, a Dűnét olvastam, őszintén szólva szerintem csak az első könyv jó igazán. Esetleg a folytatásai közül az első kettő, bár már azok sem érik el az eredeti könyv színvonalát szerintem, a többinek meg már kb. köze sincs hozzá, nagyon "elszállt" a szerző a BDSM-amazonfétisével meg a filozofálásával. De valószínű nem véletlen, ennyi volt ebben a témában, Herbertnek gyakorlatilag az eredeti Dűne az egyetlen igazán jól sikerült regénye, a folytatásai pedig ebből "éltek". Persze ő is merített ihletet, pl. Arábiai Lawrence történetéből. :)
A Mélyállomás nekem annyira nem jött be, bár az "univerzumépítés" erős oldala a szerzőnek, utánanézve vannak folytatásai, de nem jelentek meg magyarul, csak két ehhez nem kapcsolódó fantasy könyv.

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113
Én sem ismerem a WH-t, csak kb. hogy micsoda, a Dűnét olvastam, őszintén szólva szerintem csak az első könyv jó igazán. Esetleg a folytatásai közül az első kettő, bár már azok sem érik el az eredeti könyv színvonalát szerintem, a többinek meg már kb. köze sincs hozzá, nagyon "elszállt" a szerző a BDSM-amazonfétisével meg a filozofálásával. De valószínű nem véletlen, ennyi volt ebben a témában, Herbertnek gyakorlatilag az eredeti Dűne az egyetlen igazán jól sikerült regénye, a folytatásai pedig ebből "éltek". Persze ő is merített ihletet, pl. Arábiai Lawrence történetéből. :)
A Mélyállomás nekem annyira nem jött be, bár az "univerzumépítés" erős oldala a szerzőnek, utánanézve vannak folytatásai, de nem jelentek meg magyarul, csak két ehhez nem kapcsolódó fantasy könyv.

Üdv! A Warhammer40000 világa és hangulata nagyon istencsászár(;)), szerintem, de teljesen idétlenségek is vannak benne. Több könyvet is olvastam ebből a világból, de még mindig az Inkvizítor és az Űrgárdista a legjobb. Mást nem is merek ajánlani, mert egyszerűen nem bírtam végigolvasni őket.

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113
Még egy kis W40K és befejezem:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

T

Törölt tag

Guest
Nem ismerem közelebbről a Warhammer 40k-t, de igen, a Dűne bevallottan az egyik ihletője volt a kitalálójának. Egyébként Lucasénak is valamennyire, lásd sivatagbolygó.

Közvetlen előzmény inkább a Battletech.
-Szent Terra,
-vallási fanatikus, vörös csuhás papok akik a letűnt kor technológiáját rejtegetik és mindenféle rituálékkal terelik el a köznép figyelmét a tényleges ténykedésről
-energiapáncélos katonák halomra mészárolnak mindent és mindenkit aki szembeszáll velük
-hatalmas lépegetők amik ha megjelennek minden más háttérbe szorul
-kőkemény feudalizmus
-technológiai hanyatlás miatt nagyrészt csak a múltból megmaradt technika reszelgetése folyik, ami új az legtöbbször nem ér fel a régi korokból maradtal
-néhány ipari bolygót megkímélt a totális háború (legfőképp Terra-t), ezek gyártói (köztük olyanok, mint a Henschel vagy Ford művek) féltve őrzik a tervrajzaikat amik alapján a hadigépeiket gyártják...

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 889
37 748
113

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 390
8 564
113
Szeretnék gratulálni!
Milyen megfontolásból gondolod, hogy egy biciklis mellett elhaladva jó ötlet rádudálni? :mad:
Hacsak nem az a cél, hogy a kerekeid, vagy a mögötted menő kerekei alá kerüljön. Tényleg ez a cél?
Tessék itt a szabály, hogy annak a nyüves biciklisnek hol szabad és kell kerékpároznia.
Ha 100 méterre van - azaz 2-3 utcával arrébb -, akkor arra senkit nem kötelezhetsz. Lakott területen belül mindenhol(!) lehet biciklizni, ha csak nem tiltják azt táblával, vagy az út mellett közvetlenül nincs bicikliút. Általában a bicikliutakat jelzik is, valamint ilyen helyeken ki van táblázva az úttest mellé a tiltó tábla is.
Ha főközlekedési útra gondolsz, akkor ott mindig egyértelműen jelzik is a tiltó táblával lakott területen kívül. De ilyen esetben is kerékpározhatsz az útpadkán.
A főútvonal meg nem azonos a főközlekedésivel.:cool:
Tehát, ha mégis főközlekedési úton látsz egy biciklist szabálytalanul közlekedni, eszedbe ne jusson ledudálni. Inkább próbáld meg tájékoztatni, vagy nagy oldaltávolságot tartva kikerülni, majd értesíteni a 112-t, hogy potenciális veszélyforrást érzékeltél.
A ledudálás, elbírálás szempontjából a büntetőfékezéssel esik egy elbírálás alá. (közúti veszélyeztetés)
Ld kiemelt rész, és lehet arcodból visszavenni. A 11-es úton nap mint nap ez megy... De arról már itt is írtak (egyelőre csak a humor topikba), hogy a f@szfejek előszeretettel közlekednek hármas oszlopban.
Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hogy véleményed szerint mi a f@sznak vannak a Velo tudoménhanyas kerékpárutak, ha nem kell használni? (De, kell...)
Amit meg írsz, már többször próbáltuk, de csak anyázás volt a vége. Azt is megnézném, hogy hasonló esetben te mit csinálsz.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
Igazábol nem is kellet volna folytatni a Dűnét.A késöbbi könyvek meg már egyre kevésbé Frank Herbert irása,az előzmények meg már abszorut nem.
Bár mondjuk Timothy Zahn SW folytatása-előzmény könyvei meg tulajdonképpen jobbak mint az eredetiek.SW 7-8-9 filmek meg csak szimplán zs kategóriásak

• Tetszik
Reactions: Árpicsek