Beszélgető

Látványos, de egyszerre fog el a röhögés. Egy teherhajó...
...amin kb.nincs tehertér.
A hajón a közlekedő folyosók több helyet foglalnak el, mint maga a raktér...
A kabin a lehető legjülyébb helyen van, ahonnan semmit nem látni, cserébe hosszú folyosó megy oda.
stb.

SW = kalandfilm, de teljesen inkonzisztens. De attól még lehet szórakoztató. :)
A Star Wars-t teljesen más szemüvegen keresztül kell nézni,...én nagyon szeretem. Ahogyan irtad, inkább kalandfilm mint sci-fi,...
A legjobb talán az utólag is részletgazdagon bemutatott kitalált galaxis változatossága, tarkasága, mégis sikerült mindent egymásra épiteni,...igy gyakorlatilag tartalmas és főleg terjedelmes virtuális történelemkönyvet kap az ember, ha nekiáll olvasni, nézni, neten kutakodni - bárhol is kezd bele. Megunhatatlan és soha véget nem érő történet...
A tudományos/logikus szemcsit azt inkább le kell vetni...azt nem az SW-nek találták ki :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez a "ha nem látom, akkor nem hiszem el kategória...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: blogen
2. Én azon akadok ki napjában többször, hogy bicikliznek a főútvonalon, ahol nekik tilos, max száz méterre meg a milliárdokért megépített kerékpárút. Ha rájuk dudálsz, még nekik áll feljebb..
Szeretnék gratulálni!
Milyen megfontolásból gondolod, hogy egy biciklis mellett elhaladva jó ötlet rádudálni? :mad:
Hacsak nem az a cél, hogy a kerekeid, vagy a mögötted menő kerekei alá kerüljön. Tényleg ez a cél?
Tessék itt a szabály, hogy annak a nyüves biciklisnek hol szabad és kell kerékpároznia.
Ha 100 méterre van - azaz 2-3 utcával arrébb -, akkor arra senkit nem kötelezhetsz. Lakott területen belül mindenhol(!) lehet biciklizni, ha csak nem tiltják azt táblával, vagy az út mellett közvetlenül nincs bicikliút. Általában a bicikliutakat jelzik is, valamint ilyen helyeken ki van táblázva az úttest mellé a tiltó tábla is.
Ha főközlekedési útra gondolsz, akkor ott mindig egyértelműen jelzik is a tiltó táblával lakott területen kívül. De ilyen esetben is kerékpározhatsz az útpadkán.
A főútvonal meg nem azonos a főközlekedésivel.:cool:
Tehát, ha mégis főközlekedési úton látsz egy biciklist szabálytalanul közlekedni, eszedbe ne jusson ledudálni. Inkább próbáld meg tájékoztatni, vagy nagy oldaltávolságot tartva kikerülni, majd értesíteni a 112-t, hogy potenciális veszélyforrást érzékeltél.
A ledudálás, elbírálás szempontjából a büntetőfékezéssel esik egy elbírálás alá. (közúti veszélyeztetés)

https://www.origo.hu/tudomany/20200...varsanyi-szupertitkos-szovjet-atombunker.html
..
20200526atombunker13.jpg

Látványos, de egyszerre fog el a röhögés. Egy teherhajó...
...amin kb.nincs tehertér.
A hajón a közlekedő folyosók több helyet foglalnak el, mint maga a raktér...
A kabin a lehető legjülyébb helyen van, ahonnan semmit nem látni, cserébe hosszú folyosó megy oda.
stb.

SW = kalandfilm, de teljesen inkonzisztens. De attól még lehet szórakoztató. :)

Az MF egy olyan teher hajó ami földközelből kis terhet de az űrben összekapcsolva mint egy a folyami tolóhajó nagy terheket tud szállítani ! Ne légy illúzió romboló vazze ez egy mese egy sci-fi ott meg minden lehetséges !

• Tetszik
Reactions: gergo55
Az MF egy olyan teher hajó ami földközelből kis terhet de az űrben összekapcsolva mint egy a folyami tolóhajó nagy terheket tud szállítani ! Ne légy illúzió romboló vazze ez egy mese egy sci-fi ott meg minden lehetséges !

Végtelenül csalódott vagyok. Azt hittem eddig, hogy a Star Wars egy tudomânyos dokumentációs film sorozat. Aztán kisül, , hâla a HTKA -nak, hogy egy mese. Hogy mik vannak ? :) :)

Végtelenül csalódott vagyok. Azt hittem eddig, hogy a Star Wars egy tudomânyos dokumentációs film sorozat. Aztán kisül, , hâla a HTKA -nak, hogy egy mese. Hogy mik vannak ? :) :)
Én már egy ideje sejtettem, hogy kamu az egész, mert kizártnak tartom, hogy egy wuki értsen magyarul.

De a nonsense űrcsaták még mindig jobbak, mint amikor a Bosszúállók és Thanos gyalogos csatát vívnak a Végtelen kövekért úgy, hogy mindkét oldalon bolgyópusztító erejű haditechnika, illetve varázslók is rendelkezésre állnak.

Én őszintén szólva inkább azon vagyok leakadva, hogy a lore szerint egy sima csillagrombolón is vagy 37 000+ ember van. Meg közel 10 000 rohamosztagos.

Feltehetően fullra automatizált szuperspéci űreszközön, amin van asszem 120 energiafegyver meg olyan 80 körüli kisebb űrjármű, minek?

Ha 10 embernyi kiszolgáló személyzetet számolok fegyverenként / vadászgépenként, az is csak 2000.
Oké, legyen 3 váltás, az úgy 6000.

Hova teszik, miből zabáltatják a fennmaradó közel 30-40.000 embert, minek van ott ennyi, és milyen feladatot lát el? Pár ezer még oké. A birodalom legnagyobb lógósai :D

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Én őszintén szólva inkább azon vagyok leakadva, hogy a lore szerint egy sima csillagrombolón is vagy 37 000+ ember van. Meg közel 10 000 rohamosztagos.

Feltehetően fullra automatizált szuperspéci űreszközön, amin van asszem 120 energiafegyver meg olyan 80 körüli kisebb űrjármű, minek?

Ha 10 embernyi kiszolgáló személyzetet számolok fegyverenként / vadászgépenként, az is csak 2000.

Hova teszik, miből zabáltatják a fennmaradó közel 30-40.000 embert, minek van ott ennyi, és milyen feladatot lát el? Pár ezer még oké. A birodalom legnagyobb lógósai :D
Azert van annyi emberre szukseg mert hullanak mint a legyek... A 10.000 rohamosztagos is tok keves hisz semmit sem tudnak eltalalni mert a fejukon a sisakkal nem latnak rendesen. A negrid gyerek amint levette a sisakot egybol tudott loni rohamosztagoskent valoszinuleg o sem fenyeskedett celloves tekintetebe... Az a franya sisak...

Náluk is sok a tábornok, mint "régen" valami kis földi K-K-Eu-i "birodalomban". Állítólag utána ezen változtattak (legyünk optimisták :rolleyes: ), és megindultak... ( ;) )

A Birodalom szerintem nem változtatott: buktak. (...buktak ??? :eek: )

Én már egy ideje sejtettem, hogy kamu az egész, mert kizártnak tartom, hogy egy wuki értsen magyarul.

De a nonsense űrcsaták még mindig jobbak, mint amikor a Bosszúállók és Thanos gyalogos csatát vívnak a Végtelen kövekért úgy, hogy mindkét oldalon bolgyópusztító erejű haditechnika, illetve varázslók is rendelkezésre állnak.

+ennyi kutyu mellett a mindent eldonto csatát ketten vívják meg!
Kardokkal.... :D

Hát ez az, az automatizáció abban a világban mintha nem létezne. :D

De tényleg. Mindenfelé protokolldroid és egyebek, de az előzménytirológia után senki nem használ harci robotokat...?
A Rouge One-ben mondjuk éppen volt és egyedül egy szál pisztollyal halomra mészárolt helyhez kötve gy rakás katonár.

A XX. században van automatizált löveg, de a messzi, messzi galaxisban se BVR, se automata... :D
Kéne egy filmes klisék topik. Bár a zskat blogon volt ilyen jó sorozat, a Zskat karakterek.
https://zskategoria.blog.hu/tags/zssablonkarakterek

Én az SW világát sosem szerettem, részben pont emiatt hagyott hidegen, kisgyerekként zavartak már ezek a dolgok. Puritán volt az egész, sehol képernyők meg szupi műszerek - egy csillivilli 2. VH.

Amúgy viszont ha illogikus logikát keresel, az egész SW elbújhat a Warhammer 40k világa mögött minden tekintetben - ott aztán ki van maxolva a jövőbeni középkor (plusz ott meg van magyarázva, miért nincs fejlesztés, hogy fér össze a warp ugrás meg űrhajók a vallásterrorral meg a techno barbárokkal). Na ott aztán vannak óriás hajók, kisbolygóból összetákolt űrhajók, milliárdos emberveszteségek...

A Wikipédia szerint volt olyan csillagromboló amelyen 713000 fő szolgált.:-):-)

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Csillagrombolók

Azert van annyi emberre szukseg mert hullanak mint a legyek... A 10.000 rohamosztagos is tok keves hisz semmit sem tudnak eltalalni mert a fejukon a sisakkal nem latnak rendesen. A negrid gyerek amint levette a sisakot egybol tudott loni rohamosztagoskent valoszinuleg o sem fenyeskedett celloves tekintetebe... Az a franya sisak...

Pedig az Ep IV elején Obi-van meg is jegyzi, hogy csak a birodalmi rohamosztagosok lőnek ilyen pontosan :D
(Ami persze már a Halálcsillagon alaposan megcáfolódik, bár tudom, a magyarázat az egyesek szerint, hogy Vader megparancsolta, hogy hagyják megszökni a kis csapatot, hogy elvezessék a lázadók titkos bázisához. Persze nem hinném, hogy ezt így levezették magukban Lucasék, csak követték a szokásos klisét, az ellenség katonája - akár náci, akár komcsi - teljesen hülye, fejvesztett csirkeként rohangál ilyenkor és sosem talál, a tisztjeik mindig tökkelütöttek - akkor is, ha elvileg valami elitcsapatot képviselnek)