Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 406
52 216
113
Egyébként veled sem értek egyet. :)
A hivatalosnál bizonyára többen vannak, de a 10% az szerintem túlzás.
Én kissé képlékenynek tartom a cigány fogalmat. Cigánynak én azt tartom, aki azt az életformát éli.
Aki saját magát magyarnak tartja, magyarul beszél otthon a családban is, rendesen dolgozik, nem lopásból él, az nálam magyar akkor is, ha kicsit tovább volt a napon. :)
Viszont vannak olyanok is, akik ugyan magyarul beszélnek, magyarnak tartják magukat, de pont olyan életformát élnek, mint a cigányok. Putriban lakik, nem dolgozik, nem törődik a gyerekekkel, csak a napi kaja, pia legyen meg, stb.
Valahol 800.000-1millió közt lehet a realitás, de semmiképp sem a hivatalos statisztika a frankó. Az meg hogy te kit tartasz cigánynak teljesen mellékes ebben az esetben, cigány származású emberekről van szó. Nekem ahogy már többször utaltam is rá, van olyan kollégám akit nagyon szeretek/tisztelek, és értelmiségi cigány származású ember, illetve ismerek több olyat is akik bár nem értelmiségiek, de teljesen korrekt becsületes kétkezi munkás életet élnek. NEM cigányozni akartam egy sort, csak felnyitni néhány szemet azzal kapcsolatban, hogy az hogy ki a cigány származású valóban, meg az hogy mit mond a statisztika, amit BEVALLÁS alapján készítenek, az két egymástól távol álló dolog. S ez sem öncélúan jött elő, hanem azért, mert én azt állítottam hogy a hivatalos Német számok a bevándorló/török vonalon is pont úgy elütnek a valóságtól, a 6.6% al, mint nálunk ez a statisztika. Ennyit állítottam, semmi többet.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 406
52 216
113
Egyszerű módszer és még polkorrekt is. Ugyebár van olyan, hogy gyerekvédelem. Namármost, időnként minden 18 év alatti gyerekkel rendelkező családot meglátogatna a felügyelet. Ha a gyerek nem olyan körülmények között él, ami elfogadható lenne, akkor figyelmeztetés. Egy hónap múlva ismét vizit, ha nem változott semmi, akkor büntetés. Újabb egy hónap, ha ismét semmi, a gyereket elvenni a szülőktől, a szülőket meg sterilizálni. Ez nem bizonyos csoportra vonatkozzon, mindenkire az országban.
És miért polkorrekt? Egy gyerek jogai előrébb valók, mint a kamatyoláshoz való jog.
Elképesztő, hogy milyen körülmények között élnek gyerekek. Ők nem tehetnek róla, hogy oda születtek, viszont a szülők miatt jó eséllyel ők is ilyenek lesznek.
Igazad van részben sok mindenben, viszont ez kivitelezhetetlen rengeteg okból. Sterilizálni nem lehet senkit akarata ellen, és nincs a világon az a mennyiségű szociális otthon, nevelőintézet, nevelő vagy nevelőszülő aki a te eljárásod után nyakunkba zuhanó gyerekmennyiséghez elég lenne. Illetve konkrétan lázongás/erőszak lenne amikor vinni akarnád a gyerekeket a szülőktől.

Kivitelezhetetlen.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 406
52 216
113
Tudnék mesélni, hogy 1-1 elkészített statisztika hivatalos megjelenése előtt mennyi speciális rulesetet kell alkalmazni, hogy a várt eredmény jöjjön ki. :)
És nem Magyarországról.
Ez internacionális :D. Én olyat is láttam, ahol viszont ordít a felettes, hogy neki azonnal statisztikát KELL kapni, MOST, mert baszogatják de erősen. Nos, hát az ilyen kapott is. Azonnal. Aztán este meg néztük a TV-ben :p.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Melyik országról van szó? Csak nem Mo.? Hol kettes, hol hármas fokozatban....
Fro. Eppen most allandositottak a terrorkeszultseget.
Ugye mennyivel megnyugtatóbb, ha egy bedrogozott izomagy (színtiszta hazai termék) erőszakolja meg a szomszédasszonyt, mint ha egy szíriai migráns! És tényleg...
A bunozesi statisztikak elerhetoek a neten. A tendencia vilagos minden orszag eseteben.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Mocskos módon antiszociális vagyok, de akkor sem vonok egyenlōségjelet az ember bōrszín viszonylatban. Nálam a viselkedés a mérvadó. Ebbōl a szempontból javaslok mindenkinek egy kis külföldi tapasztalatot. Mi jelenleg török, lengyel, szlovák, marokkói, német, magyar, bolíviai, román, osztrák tagokból álló csapatot alkotunk. Nem ettek meg, sem robbantottak fel.
A macis hasonlatot kritizaltad, de te magad egy olyan braindrain-csoportbol vonsz le kovetkeztetest, ahol alig vannak muzulmanok?
Azt azert tisztazzuk mar, hogy nem atomfizikus az atlag muszlim migrans, meg ha teged veletlenul eppen azok is vesznek korul. :rolleyes:
(Azt sem hiszem, hogy a magyar kollegaval ne ennetek meg egymast. :p)

• Tetszik
Reactions: fip7
M

molnibalage

Guest
Valahol 800.000-1millió közt lehet a realitás, de semmiképp sem a hivatalos statisztika a frankó..
Ismételten megkérdezem, hogy ez milyem megyfigyelésből vezetted le....??????
Ez alapján én kijelethetek BÁRMIT... Azt is, hogy pisaivó marslakóból is ennyi van, csak nem merik bevallani és közeledtemre pincébe rejtőzik el mind.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 406
52 216
113
Ismételten megkérdezem, hogy ez milyem megyfigyelésből vezetted le....??????
Ez alapján én kijelethetek BÁRMIT... Azt is, hogy pisaivó marslakóból is ennyi van, csak nem merik bevallani és közeledtemre pincébe rejtőzik el mind.
Jelentsd ki. Abból vezettem le, hogy kb. 8-10% ra, tehát 100 emberből 8-10 re saccolom a számukat, hogy van szemem, és járom az országot, és látom azt ami elém kerül, illetve azt tudom hogy hogyan készülnek általában a statisztikák, no meg azt is hogy ez EXTRA VICC, mert bevallottan ÖNBEVALLÁSOS alapon készül minden a nemzetiségekre vonatkozó statisztika.

Ebben ennyi van, engedd el.

M

molnibalage

Guest
Jelentsd ki. Abból vezettem le, hogy kb. 8-10% ra, tehát 100 emberből 8-10 re saccolom a számukat, hogy van szemem, és járom az országot, és látom azt ami elém kerül, illetve azt tudom hogy hogyan készülnek általában a statisztikák, no meg azt is hogy ez EXTRA VICC, mert bevallottan ÖNBEVALLÁSOS alapon készül minden a nemzetiségekre vonatkozó statisztika.

Ebben ennyi van, engedd el.
De te meg nem értzett zseni, én is járom az országot....
... a 8. kerületben lakom és ott nincs 10% az arány, amerre járok...

Ez alapján az én saccolásom lehetne 4% alatti is. De én nem így saccolok, hanem statisztikára alapozok. Vagy akkor most a te megfigyelésed és hasraütésed milyen érvrendszer alapján erősebb, mint másé vagy a statisztika...?

Olyan szinten röhejes "érvrendszered" van, hogy arra szavak nincsenek. Gyakorlatilag a homeopátia hívő idióták szintjén vagy.

T

Törölt tag 008

Guest
...... a 8. kerületben lakom és ott nincs 10% az arány, amerre járok....
A 8. kert már kitisztították. Csomó új építésű van és felmentek az ingatlanárak így kiszorultak onnan.
Amúgy pár hónapja még nem az agglomerációban laktál?

Szoktunk vidékre járni picit "elhagyatottabb" helyekre, pihenni. Hát néha azt hiszem nem Magyarországon vagyok, hanem valahol a török-iráni határon. :(

M

molnibalage

Guest
A 8. kert már kitisztították. Csomó új építésű van és felmentek az ingatlanárak így kiszorultak onnan.
Amúgy pár hónapja még nem az agglomerációban laktál?
Nagyon le vagy maradva...
4 éve Bp-n lakom...
Egyébként nem tök mindegy, hogy anno hol laktam...?

(Megjegyezem Szigetszentmiklóson is cigánysor volt mellettünk, szóval onnan is van mintám...)

70920

Active Member
2017. október 30.
78
199
33
A fent linkelt oldalt gyorsan átfutottam. Idézet a forrásokkal:

Egyes felmérések szerint a magyarországi cigányság népessége jócskán meghaladja a hivatalosan közzétett adatokat. A hivatalos források 205 984 főt jelölnek,[3] de ismertek a 394 000 és 2 000 000 fő közötti népességről szóló kutatási eredmények is.

1. Hablicsek László: A magyarországi cigányság demográfiája
  2. Ugrás fel ↑ The New York City Times: Roma make up an estimated 8 to 10 percent of Hungary’s population
  3. Ugrás fel ↑ The christian science monitor: "[...] the Roma, who account for between 8 and 10 percent of Hungary's 10 million people."
A 2011-es népszámlálás nemzetiségi hovatartozásra vonatkozó kérdésére 1 398 731 fő nem válaszolt, illetve nem kívánta megadni az adatait.[12] Feltehető, hogy közülük néhány százezer cigány nemzetiségű lehet.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 406
52 216
113
De te meg nem értzett zseni, én is járom az országot....
... a 8. kerületben lakom és ott nincs 10% az arány, amerre járok...

Ez alapján az én saccolásom lehetne 4% alatti is. De én nem így saccolok, hanem statisztikára alapozok. Vagy akkor most a te megfigyelésed és hasraütésed milyen érvrendszer alapján erősebb, mint másé vagy a statisztika...?

Olyan szinten röhejes "érvrendszered" van, hogy arra szavak nincsenek. Gyakorlatilag a homeopátia hívő idióták szintjén vagy.
De szerencsémre itt vagy TE nekem, aki mindig tudja a frankót :D ! Én ezt befejeztem veled, te megértett statisztika hívő idióta zseni.

M

molnibalage

Guest
A fent linkelt oldalt gyorsan átfutottam. Idézet a forrásokkal:

Egyes felmérések szerint a magyarországi cigányság népessége jócskán meghaladja a hivatalosan közzétett adatokat. A hivatalos források 205 984 főt jelölnek,[3] de ismertek a 394 000 és 2 000 000 fő közötti népességről szóló kutatási eredmények is.

1. Hablicsek László: A magyarországi cigányság demográfiája
  2. Ugrás fel ↑ The New York City Times: Roma make up an estimated 8 to 10 percent of Hungary’s population
  3. Ugrás fel ↑ The christian science monitor: "[...] the Roma, who account for between 8 and 10 percent of Hungary's 10 million people."
A 2011-es népszámlálás nemzetiségi hovatartozásra vonatkozó kérdésére 1 398 731 fő nem válaszolt, illetve nem kívánta megadni az adatait.[12] Feltehető, hogy közülük néhány százezer cigány nemzetiségű lehet.
De szerencsémre itt vagy TE nekem, aki mindig tudja a frankót :D ! Én ezt befejeztem veled, te megértett statisztika hívő idióta zseni.
Látom egyikőtök sem érti meg...

1. Te szeritned a stat semmire sem jó...
2. Szerinted a teljesen szubjektív érzésed mérvadó...
3. Arra nem tudsz semmilyen érvet adni, hogy a te szubjektív érdézed mitől mérvadóbb, mint bárki másé...

Tudod, ez az áltudományos érvelés jellemzője. Egy hadiTECHNIKAI blogon ehhez igen vastag arcbőr kell...

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
M

molnibalage

Guest
Hopp hopp, nédd e mán! Ott vannak azok a számok, amiről én is beszélek. Csak ezek nem a hivatalos ÖNBEVALLÁS alatt értendő statisztikák, mik vannak!
Az egy pillanatra se zavarjon meg, hogy a szórás akkora, hogy a te "bérzett" számodnál a legnagyobb becsléshez képest is 3-szoros eltérés van...

Mondom, ez alapján bárimt le lehet írni, súlya nincs... Max. bohóckodni jó..

• Tetszik
Reactions: sirdavegd

70920

Active Member
2017. október 30.
78
199
33
Látom egyikőtök sem érti meg...

1. Te szeritned a stat semmire sem jó...
2. Szerinted a teljesen szubjektív érzésed mérvadó...
3. Arra nem tudsz semmilyen érvet adni, hogy a te szubjektív érdézed mitől mérvadóbb, mint bárki másé...

Tudod, ez az áltudományos érvelés jellemzője. Egy hadiTECHNIKAI blogon ehhez igen vastag arcbőr kell...

Ma már sokadjára bizonyítod, hogy mérnök létedre a racionális gondolkozás, érvelés és levezetés nem az erősséged. Idézel engem, és többes számban beszélsz. Mi az amit én nem értek meg? Nem is mondtam semmit a cigány lakosságszám témában, csak a linkelt oldalról idéztem egy részletet. A vastag arcbőr pedig a bunkó stílusodhoz kell amivel egész nap válaszolgatsz az embereknek.

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 406
52 216
113
Önbevallásos alapon működik. Mint minden etnikummal/nemzetiséggel kapcsolatos adat. Innentől ahogy írod valóban EZ a statisztika (ahogy saját tapasztalatom szerint a legtöbb mivel irányítottak) csak bohóckodni jó. Innentől van az, hogy még az is többet ér hogy az egyes emberek mit "éreznek be" hogy úgy fogalmazzak hogy te is megértsd. Még amit TE leírtál, hogy mit "érzel be" az is reálisabb "adat" nekem ezzel kapcsolatban, mint a hivatalos statisztika, azt kéne megértened.
Én olyan arányaiban 8-10 % ra teszem őket, te meg máshova. Ezt el tudom fogadni, de ne gyere nekem egy "HIVATALOS STATISZTIKÁVAL" amit önbevallás alapján állított össze még 2011 ben megint utánad szabadon: " több tízezer munkaórával egy hivatalos szerv"...

Ja és természetesen neked van igazad.

M

molnibalage

Guest
Ma már sokadjára bizonyítod, hogy mérnök létedre a racionális gondolkozás, érvelés és levezetés nem az erősséged. Idézel engem, és többes számban beszélsz. Mi az amit én nem értek meg? Nem is mondtam semmit a cigány lakosságszám témában, csak a linkelt oldalról idéztem egy részletet. A vastag arcbőr pedig a bunkó stílusodhoz kell amivel egész nap válaszolgatsz az embereknek.
Ja értem. Egyetlen érved az, hogy szerinted bunkó vagyok. Esetleg jó lenne azonos optikával nézni a kommenteket...