Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem olyan jók ezek az elméleti szimulálások. Pl. Észak-Olaszországban igen nagy esélye volt a háború után egy ideig, hogy kommunista felkelés tör ki. Nem tudom, hogy mit módosított volna a képleten, ha egy-két helyen, bármelyik oldalon komolyabb belpolitikai feszültség (értsd partizántevékensség, felkelés) tört volna ki.Jobb ötletem nem volt, mint ide.
Jobb ötletem nem volt, mint ide.
Gondolom vannak amerikai tagállamok, ahol alkotmányos jog.Az internet többet tud rólunk mint gondolnánk!
Ma reggel iszom a kávét és nézem a youtube-ot, az egyik videó előtt ezt a reklámot dobta fel nekem a youtube:
https://www.rafael.co.il/worlds/lan...source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=gsn
Nem is tudtam, hogy kiskereskedelmi forgalomban is kapható!
Azért elég cink, hogy beszopsz egy ilyen marhaságot. Én egy elég naiv embernek ismertelek meg, de ez...De jó lenne. Ha jól tudom a japán hadsereg átvett már 11 db-ot , a japán minőségből kiindulva szerintem nem lenne rossz választás. Azért az sem semmi volt, ami a japán parlamentben történt, a gyalázatos évfordulóval kapcsolatban, egyszerűen sorstársként, testvérként tekintenek ránk.
Ez igaz kb az egész nyugatra, foleg a fiatalabb generációkra, akiket már a képernyo nevelt fel, meg a reklámok, közösségi médiák, de 1 szoget sem tud beverni a falba, 1 defektes kereket nem tud ki cserélni, vagy a lányok 1 levest nem tudnak meg fozni, 1 krumplit képtelenek megpucolni.
Az 1-1.5 generációval ezelotti kolkokben még volt kakaó, foleg a vidékiekben, nem vagyok egyedul, azzal, hogy a hetedikes nyári szunetemtol kezdve pénzt kerestem a munkámmal, sem azzal, hogy 1 vidéki házat, az alaptól, a kulcsig úgy 98%-ban séróból felhúznék, a szikracsoszt, meg az ácsot hívnám fel max 10 percre, hogy biztos legyek mindenben, de kb minden háziállat nevelése, feldolgozása, hozzá a takarmány termelése, vagy az ide vágó gépek, berendezések használta, javítása, a furdancstól a kombájnign simán megvan az adatbázisomban.
No, ehhez képest kérdezz ilyesmirol egy mai huszonévest....
Wow. Ekkora értelmetlen fogyatékos döntésre nem magyarázat semmilyen politikai nézet. Az viszont igen, hogy évtizedek alatt sikerült kulcspozíciókba beépíteni sötét társadalomromboló elemeket, akik most megkapták az utasítást. Azt sem tartom kizártnak, hogy emögött a CCP pénze mozog, hasonlóan ahogy a béke/hippimozgalmak mögött is a KGB állt. (Stanislav Lunev szerint 1 milliárd dollárt adtak az amerikai háborúellenes mozgalmaknak, többet mint a vietkongnak.)Azért ez így elég meredek lehet...
Google valójában sosem állította, hogy inkognitó módban, vagy ahogy másként hívják, "privát böngészésben" nem gyűjthet semmilyen adatot a másik fél, még akkor is, ha a megnevezése alapján erre lehetne következtetni.
Wow. Ekkora értelmetlen fogyatékos döntésre nem magyarázat semmilyen politikai nézet. Az viszont igen, hogy évtizedek alatt sikerült kulcspozíciókba beépíteni sötét társadalomromboló elemeket, akik most megkapták az utasítást. Azt sem tartom kizártnak, hogy emögött a CCP pénze mozog, hasonlóan ahogy a béke/hippimozgalmak mögött is a KGB állt. (Stanislav Lunev szerint 1 milliárd dollárt adtak az amerikai háborúellenes mozgalmaknak, többet mint a vietkongnak.)
Én ezt azért kiegészíteném azzal, hogy ha megfelelő infrastruktúra lenne és tömeggel legalább egy átszállás, akkor még 8-10 km távban is igen nehéz megverni a bringát, mert az ajtótól ajtóig visz lényegében.Új budapesti kerékpársávok: sikertörténet vagy azonnali katasztrófa született?
"A „hajlandósági haranggörbe” szerint az emberek öt kilométeres távolságig ülnek szívesen biciklire, utána ez meredeken csökken. A belvárosban és lokálisan a külvárosokban is ideális közlekedési eszköz a bicikli, de a kettő közt már kevésbé; 8-10 kilométeres táv felett már sokkal kevesebben használják a kerékpárt."
https://mandiner.hu/cikk/20200611_budapest_kerekparsavok
Én ezt azért kiegészíteném azzal, hogy ha megfelelő infrastruktúra lenne és tömeggel legalább egy átszállás, akkor még 8-10 km távban is igen nehéz megverni a bringát, mert az ajtótól ajtóig visz lényegében.
Én amit 30 perc alatt sétálok és tömegezek ma le (egyszer kell átszállni), az bringával kb. 12 perc. Bringával a megtett táv 4 km. A sok lámpa miatt ennyi idő.
A korábbi munkahelyemre a tömegezve egyszer volt 40 perc, de a realitás 50. Mert kétszer kellett átszállni és a séta így is 1,5 km... Bringázva 20 perc... A táv 6,7 km volt akkor. Lényegében ha a metróval nem megy az ember legalább 3-4 km távot és nem villamosra száll át, akkor a bringánál gyorsabb mód nemigen van. 10-11 km felett kezdni csak a tömeg is megverni, de csak akkor, ha busz a buszsávban mehet vagy kötöttpálya van.
Az "autók rovására" rész nyilatkozat vastagbőrős. A városban faltól falig autók vannak..