Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

M

molnibalage

Guest
Megjegyzi, hogy sokkal inkább technológiai civilizációban élünk, mint 60 éve.
Szuper. És mégis, az átlagember egyre segghülyébb ezen a téren...

• Tetszik
Reactions: Szittya

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 785
18 073
113
Megjegyzi, hogy sokkal inkább technológiai civilizációban élünk, mint 60 éve.
Szuper. És mégis, az átlagember egyre segghülyébb ezen a téren...

Na ja, megint a játékpénzes adósság... Elképesztő belegondolni, hogy egy komolyabb mérnöki diploma ára hatszámjegyű dollárban. Majd el kell menni valami felkapott helyre, ahol a lakbér brutális (olvastam, hogy San Francisco bizonyos környékein 3000 dollár egy 45 négyzetméteres lyuk...) és fizesd a diákhitelt..

Szerintem ehhez - meg úgy egészben az amerikai rendszerhez - le kellett butítani az embereket, hogy ne menjenek neki a kormánynak ezért. Se normális egészségügyi rendszer. se nyugdíj, se ingyenes oktatás, miközben a világ legerősebb gazdasága. Ezt csak a hülye masszával lehetett szerintem konzerválni, mert minél hülyébb a massza, annál egyszerűbb módszerekkel lehet irányítani.

Ez persze kontraproduktív, mert a hülyékre egyre egyszerűbb feladatokat lehet rábízni, aminek a következménye, hogy a viszonylagos, jelenlegi jólétből lecsúsznak -
lásd elvitt gyártást. Aztán ez egyre jobban dönti romba a környéket, aminek további lecsúszást és az előbbinél is alkalmatlanabb - de ígérgetésben jeleskedő - "politikusokat termel ki.

Ennek eddig kettő verzióját láttuk:
- lebutulás és már fogy a pénz: amcsiknál a még ma is menő balhé, amit a "rasszizmus" ellen vívnak (nagyon nem...)
- lebutulás, de még van pénz: Nyugat-Európa fürdése a vadliberális/marxista posványban.

Igazából még nem vagyunk technológiai értelemben vett technológiai civilizáció. Mi használunk technológiákat. Majd az lesz egy érdekes helyzet, amikor a digitalizáció tényleg megvalósul (ott az irodai munkák 75%-a kiesik) meg a robotok olcsóbbak/egyszerűbben kezelhetőek lesznek (ott meg a repetatív munkák laza 50%-a esik ki), majd akkor mi lesz.

Elindulunk a kommunizmus felé, hogy az iparos - akinek a robotok termelik a pénzt, fizetnek az államnak, az állam meg fizet az embereknek, hogy legyen miből megvenni a robotok által előállított terméket + ne legyen éhséglázadás, vagy mi?

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 542
12 788
113
...És mégis, az átlagember egyre segghülyébb ezen a téren...

Attól tartok, hogy ez szükségszerű velejárója a technológiai civilizációnak. Az elkényelmesedő ember nem csak a fizikumát hanyagolja el, hanem a szellemét sem csiszolja.
És ez a mindenkori uralkodó politikai osztálynak éppenséggel nem jön rosszul.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Attól tartok, hogy ez szükségszerű velejárója a technológiai civilizációnak. Az elkényelmesedő ember nem csak a fizikumát hanyagolja el, hanem a szellemét sem csiszolja.
És ez a mindenkori uralkodó politikai osztálynak éppenséggel nem jön rosszul.
Miközben ez csak a földllakók egy kis részére érvényes. Az óriási többség még ma is kézzel-lábbal csinál olyan tök egyszerű dolgokat, amikre a fejlett világban régesrég vannak már gépek. A youtube-on van egy csomó "unbelivable workers" válogatásvideó: amikben egész döbbenetes dolgokat látni. Lényegében húsrobotok végeznek gépi munkát. Oké, lenyűgöző a tempó meg minden, de szívszorító látni a szakadékot.

M

molnibalage

Guest
Kis színes a múltból...
Köhögés elleni szirup. Alkohol, cannabis, morfium...

main-qimg-c15a806bd7fc1bd5f6b3087b63d2abda

T

Törölt tag

Guest
Videó a vírushelyzet alatt hozott hülye döntésekről, még csak 6 percet néztem, de pl.
New York-ban és Los Angel-esben 0$-os óvadék? Amivel utcára került halom bünöző...
Vagy 1000$ alatti lopásnál nem megy ki a rendőrség, hanem a vírushelyzet elmultával utólag azonosítják majd be az elkövetőt felvételek alapján, úgy hogy kötelező maszkot viselni...

Miafasz?

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 263
40 860
113
Cár bomba

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 950
26 124
113
Úgy néz ki a nyakkendőjén lévő fémrészecskék áttörést hoztak a DB Cooper-ügyben. Civil kutatók a Boeing egy üzemében dolgozók körére szűkítette az elkövetői kört.

https://www.rt.com/viral/373763-who-is-skyjacker-db-cooper/?spotim_referrer=recirculation

Dan Cooper alias D.B. Cooper...
Vannak érdekes részletek valóban. Ebben is említik!
..

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
T

Törölt tag

Guest
Ez egy kormánybuktató elképzelés, pláne ha nálatok, ha jól tudom, a sorkatonaság nincsen eltorolve, csak hatályon kivul helyezve (de még az is politikai ongyilkosság lenne). Ennel talán a klón-sereg is reálissab. ;)

Szerintem reálissan a leszakadott régiókból szármázókat kellene megszólítani egy továbbképzéssel, társadalmi felemelkedéssel és a sereg elhagyása utáni stabil megélhetés kiláttásával.

Igen tudom, igazad van. Tisztában vagyok vele, hogy nincs realitása, nem is azért írtam mert van, csak szerintem ennek így kellene működnie ideális esetben. Azért idéztem ezt a beszélgetőbe, hogy ne vigyük tovább ezt a vonalat a másik topikban.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 810
15 248
113
Igen tudom, igazad van. Tisztában vagyok vele, hogy nincs realitása, nem is azért írtam mert van, csak szerintem ennek így kellene működnie ideális esetben. Azért idéztem ezt a beszélgetőbe, hogy ne vigyük tovább ezt a vonalat a másik topikban.
Amúgy a Szlovénok deklarálták, hogy ha egy bizonyos idopontig (nem emlékszem az évre) nem sikerul feltoteniuk az állományt, jon megint a sorkatonaság. No azt érdekes lesz megnézni.