Azt két üvöltözés között azért felfogod, hogy ebben a formában, ha elfogadnák a törvényt, akkor egyes intézményekben megszűnne az ellátás is?
Az intézményi átalakítás meg értelemszerűen nem lehetséges jövőre, de fél évtized alatt sem, mert ahhoz központi valódi központi kórházak kellenének és nem n+1 kis szar annak csúfolt valami. Ezeket meg fel kéne építeni...
Esetleg hallgasd végig orvosoktól azt, hogy mi a probléma.
Tehát az az orvos, aki ma több helyen rendel, am nem feltétlen magánrendelés, akkor annak most meszeltek, az egyik helyen az új szerződés miatt nem lenne.
Na, akkor hol ne legyen rendelés? Ki fog bumlizni majd akár egy megyével odébb..?
Vagy, azok, akik eddig nem terhelték az állami rendszert, mert inkább mentek magánba saját zsebből, akkor azok most arra az ellátórendszerre zúdulnának rá, ami most is kilométeres várólistákat produkál? És ebből ellátás hogy lesz? Miokr nekem benyügték, hogy fél év múlva tud fogadni az ortopédorvos, akkor szerinted hova mentem? Vagy a kezemről jött le darabokban a bőr és közölte a rendszer, hogy mire időpontot adnak, az több hét?
A volumenkorlát fogalma megvan?
Alapvető probléma a narancsos módszerekkel, hogy minden téren úgy alakítanak át dolgokat,
hogy a rendszerben levők véleményére és kompetenciájára magasból szarnak, meg sem kérdezik őket.
Mindenki más hülye, mindent erőből tolnak és kussoljon csak mindenki.
Ennek eredménye ez a 70% táji elutasítás.
Szóval számomra hányingerkeltő inkább az a kommentnek csúfolt valami, amit sikerült ide betenned.
Bocsánat, böfögnöd. Meg nem komment, hanem inkább egy gőzőlgő szarkupac.
És még ez is szép szó rá és igen sokszor számoltam el húszig.
Itt most arról van szó, hogy a kormány kitalálta, hogy akkor adunk pénz és kuss.
Csak kihagyták a számításból azt, hogy magasan képzett ember az nem úgy viselkedik ahogy. Az eredmény eddig ismert. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Az egyik kézzel ad, a másikkal elvesznek, semmi új. Aztán majd lehet mutogatni majd jó szokás szerint.
A régi jó diktatórikus módszerek szerint működik ma itt sokminden.