"... A Népmozgalom című összegzésben közzétett statisztika szerint hazánkban tavaly 26 900 gyermeket abortáltak – ez a szám 1600-zal kevesebb az egy évvel korábbinál..." (
forrás )
Ez csak azért érdekes, mert volt egy korábbi becslés, ami azt becsülte, hogy sokkal szigorúbb szabályozás esetén az abortuszok harmada-negyede körüli születés történne. Egy ilyen becslés nagy bizonytalansági tényezőjű, akár 50%-is lehet. Ami infókból én saját véleményt tudok hozzátenni, az ennek az 50%-nak a fele és inkább plusz irányba. Mondjuk ennek is örülnék jobban, de szerintem ez közelíti a valós tendenciát.
Miután sok generáció óta a vásárlás pillanatnyi öröme könnyebben megszerezhető lett, mint az 1-2 évtizedig tartó nevelés, annak időnkénti problémájával.
A rövidtávú előnyök lehetősége és az utódlással járó megkötések és kihangsúlyozott "kockázatok" elnyomják a természet adta boldogság lehetőségét.
Ismét rövidtávú öröm elsődleges a hosszú távra szóló családi örömmel.
Meg kellene könnyíteni a fiatal anyák visszatérését az oktatásba, hogy ne legyen nekik kockázat a korai gyerek-vállalás.
Pl. evi 1-2 "emlékeztető vizsga"(vagy valami hasonló alternatíva) és korlátlan folytatása a felsőfokú tanulmányoknak.
Szerintem ezrek vállalnák.
Családi hétvégék támogatása családok számára szervezett nagy rendezvényekkel. Nem csak május elseje van.
Havi két hétvége, nyáron több...
Családi sport rendezvények, "próbák" szülőknek, apáknak. anyáknak. mindjárt szülői példa a gyerekek előtt...
Ezekből a sokat szidott szocializmusban sok volt...
Most miért nincs,,,
Ha vége ennek a nyavalyás Covid-nak lehet kezdeni hasznosítani a stadionokat.
Támogatni a családdal/gyerekkel készült reklámokat. adókedvezmény,
a többinek --meg minden reklámnak-- +15% adókulcs !!!
...éééés, már van is pénz család-támogatásra.
Ha a jelenlegiek csak pénzel és nem valódi értékekkel motiválnak, előbb-utóbb bekövetkezik, hogy jön egy jobban ígérgető csapat, amelyik ugyan nem tudja be tartani, amit ígér, de ez nem is érdekli az ilyen "rendszerváltókat". Viszont hatékony külföldi segítségük lesz a rombolásban(ahogy a közelmúlt példája mutatja), nem nagyon fér bele nekünk ilyen !
Nem "pusztán" a pénz erősíti meg a családot hanem az azon átélhető a k ö z ö s élmény ! ! !
Furcsa módon ennek az élmény alapú és nem pénz alapú társadalmi motivációnak épp a sok gondot okozó példája az iszlám és a fogyasztói társadalom család modellje.
Aki ezt meg tudja csinálni --nálunk ha kérhetem-- annak az eredményeit a mélyen --családban-- lévő, több generációs támogatottság miatt nem lehet egy (mint a hazai példa mutatja akár két) elvesztett választással tönkretenni az eredményeit !!! Ennyi alatt a hitegető oldal le szokott bukni a kapzsisága/korruptsága és/vagy alkalmatlansága miatt, és nem egy nagyon rossz helyzetből lehet fordítani. Ilyen történelmi helyzetben egy burkolt polgári engedetlenség gátat szab a rombolásnak, lásd --szerintem-- a Gyurcsány kormány végjátéka alatt.
...és azóta a 2/3-ok, amikkel jogosan büntet a választó.
A c s a k pénzzel motiválással a saját bukását idézi elő minden társadalom, nagy birodalmak is.
Most látjuk éppen ennek a példáját.