Kicsit elrugaszkodott, de kb. olyan, mint amikor a Halo készítői leléptek a Microsoft-tól, mert elegük lett a folytatások gyártásából és "alkotói szabadságra" vágytak, 2 héttel később meg bejelentették, hogy leszerződtek az Activision-nel
Már megbocsáss, de ez is egy félremagyarázása a dolgoknak.
A Bungie-t egy független játékfejlesztő cég volt 1991-től, amelyet megvett a Microsoft 2000-ben, a cégnek akkor éppen voltak pénzügyi gondjai és két kérője volt, az egyik a Microsoft, a másik az Actisivion - végül az előbbi mellett döntöttek. A cégnél azonban rövid úton rájöttek, hogy a Halo sikere miatt csak újabb és újabb Halo részeket várnak tőlük. 2007-ben a Bungie vezetői úgy manővereztek, hogy ki tudjanak szállni, és kivásárolták magukat, ekkor lett Bungie, LLC a nevük, a Microsoft innentől kisebbségi részvényes, illetve kiadó lett, és megtartotta a Halo franchise jogait.
2010-ben a Bungie kiszállt a Microsoft szerződésből, és a cég aláírt egy 10 évre szóló kiadói szerződést az Activision-el. Az Activision kizárólag kiadó lesz e szerint, a fejlesztett játék jogai a Bungie-nál maradnak a szerződés értelmében. A Bungie ebből a szerződésből végül 8 év után szállt ki, mert az Activision nyomást gyakorolt rájuk a Destiny 2 alatt.
Szóval a történet nem annyi volt, hogy az egyik elnyomó pénzéhes, hatalommániás cégtől átigazoltak a másikhoz...
Ami Winklit illeti, attól függetlenül, hogy sok hülyeségétől a falnak tudok menni (lásd mikor az Égéstér nyitó zenei akkordjai miatt rászállt az Artisjus, nekiállt klasszikus (tehát jogvédelem alatt már nem álló) zeneszámot alákeverni az egész Égéstér alá, ami miatt viszont konkrétan semmit lehetett érteni a podcastből - ott hagytam abba az Égéstér hallgatását), azt el kell ismernem, hogy a szókimondó, sajátos stílusa miatt szerettem az írásait. Especiel róla el tudom hinni, hogy nem fog csak azért jókat (vagy rosszakat) írni valamiről, valakiről, mert azt mondta neki a főszerkesztő, hogy ilyet írjon...