Szép hosszú szöveg, de mi köze annak, ahhoz, amit írtam...?
Az szerinted az EU = vagy rosszabb, mint az elvtársak, akkor megyek röhögni.
Egyesek itt úgy tesznek, mintha az EU valami elnyomó erőszakszervezet lenne.
Ezen felül a tartalom fele is cinikus alsó hangon a harmadával nem tudok egyetérteni.
Senki nem mondta, hogy önzetlen volt a Marhall segély. Viszont szerinted mivel könnyebb legyet fogni? Egy csepp mézzel vagy egy hordó ecettel...?
Ja, hogy az elvtársak és balfasz rendszerének tévképzetei voltak arról, hogy mivel, kit és hogyan lehet ösztönözni.
A keleten soha nem lesz nyugati színvonal sem egészen igaz. A váráslóerő paritás miatt itthon két nettó 500-600k között kereső pár esetén bizony belföldön olyan magas életszínvonal érhető el, ami nyugatihoz mérhető főleg, ha külföldre is dolgozol. A külföldre költözés kockázata lehet, hogy nagyobb. Bár ott legalább még nem találtak ki burkolt államosítást "nemzeti" címkékkel...
Külföldön is lehet, hogy nettó 30-40k EUR keresettel egy szobában tengődésre telik. Vagy lásd Kalifornia. Ahol az átlagkeresetből lassan már csak szobára telt.
Az EU egy bölcsészek-jogászok-bullshit bürokraták spekuláns birodalma.
Mi más?
Európa utolsó, valamire való, valóban pénzügyi vonalon szervezett, technikailag ténylegesen érték és képesség alapú konglomerátuma az EGK volt.
Az EU egy politikai mázzal átitatott szemfényvesztés.
Itt keleten soha nem lesz nyugati színvonal. Itt soha nem lesz saját ipar, saját K+F és saját profit, olyan mint nyugaton.
Itt csak és kizárólag kifejezetten alacsony, de mindenképpen alacsonyabb hozzáadott értékű összeszerelő majommunka és szervíz lesz csak.
Ezt a potenciált soha nem adják nekünk oda.
Személyes tapasztalat, dolgoztam amerikaiakkal, németekkel, osztrákokkal, segítettem létrehozni saját tervezői és fejlesztői kapacitást. Azért a kritikus pillanatban szétzavarták a csapatot.
Az 500-600K bruttó fizetéshez pedig szépen hozzágyengítik a forintot is. Bár az átlagbér az országban nagyon nem ennyi.
A nyugatihoz hasonlóan drága munkaerő, az erős, minden tőkést megbénító szakszervezet itt keleten nem megengedett. Dolgoztam munkavállalói érdekképviseletben, kapcsolatban álltam osztrák, német és olasz üzemi tanácsokkal és magyar szakszervezetekkel is. Így, többes számban.
Itt, keleten soha nem lesz hatékony munkavállalói érdekképviselet.
Lásd a győri Audi-sztrájk. Nem hitték, hogy lehet belőle valami, mégis lett. Az IG Metall is besegített, az Audi kénytelen volt tárgyalni. Először hiszti volt, majd rájöttek, hogy jobb, ha gyorsan engednek, pedig csúnya módszerekkel operáltak a sztrájkban résztvevőkkel szemben. Szóval megegyeztek, emelték a béreket. Majd mit látunk, 10%-ot gyengült a forint. Hogy-hogynem, az olcsó munkaerő az kulcsfontosságú faktor, különben vihetnék tovább a gyárukat.
Az egy csepp mézzel könnyebben lehet legyet fogni, mint egy hordó ecettel. Még olcsóbb is. Ez nem is vitás.
A baj a légyfogással van, mert az mindig a légy számára káros. És mi vagyunk a legyek.