T
Törölt tag
Guest
Nemrég volt róla szó, hogy a Makovetz katedrálist mégiscsak meg kellene építeni és pont Erdő Péter mondta, hogy nem kéne, nem tudnák kihasználni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem blogen csak elfelejttette a nagy smájlit a terv vègèről.Egyik sem prioritás és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.
Vendéglátós ismerősöm legjobban fizető vendégei az egyházi rendezvények voltak hosszú éveken át. Soha nem szenvedtek pénzszűkében. Az 1%-ot sem a nekik felajánlott után kapják, hanem lakosságarányosan. Az oktatásban az állami kvótán felül kapnak plusz juttatásokat. Majd ha lesz időm, sajnálom a krisztusi szegénységben élő egyházi vezetőket. Hogy a lelkészeiknek ebből mit juttatnak, az már az ő belső rendszerük hibája.Hát, pénzzel tömve nincs. Tudom, a médiából ez jön le. De nem feltétlen van így. (Még az 1%-nál is a rosszabb számítási móddal számol az állam -csak, hogy egy példát mondjak.) Néznél egyet ha megmondanám, hogy pl. mennyit keresnek lelkészek és milyen körülmények közt élnek néhányan.
Az állam vette el a karitatív és oktatási területeket. Nem fordítva. Tehát az állam ellát az egyházra jellemző karitatív dolgokat.
akkor építsék meg és adják a görög katolikusoknak vagy reformátusoknak vagy a cisztercieknek..etc Katolikusok elmehetnek a busba a komcsi szerető pápájukkal egyetembenNemrég volt róla szó, hogy a Makovetz katedrálist mégiscsak meg kellene építeni és pont Erdő Péter mondta, hogy nem kéne, nem tudnák kihasználni.
Nincs szmájli, ezek komoly városszépítő, turisztikai és művészeti projektek, amik masszívan behozzák az árukat.Szerintem blogen csak elfelejttette a nagy smájlit a terv vègèről.
Az mindig is két külön dolog volt. Az, hogy mi van A-ban, még nem predeztinál arra, hogy mi van B-ben. Ezzel már tele a tököm, hogy mer' a vezetés... Az 1%-ot a másik 1%-al támogatja az állam, de valami számolási bűvészkedés van ott is, nem vagyok közgazdász, de úgy tudom, hogy ott se a kedvezőbb számolást használják, akár így, akár úgy van. Bár azért ez nem olyan hatalmas összeg országos méretben.Vendéglátós ismerősöm legjobban fizető vendégei az egyházi rendezvények voltak hosszú éveken át. Soha nem szenvedtek pénzszűkében. Az 1%-ot sem a nekik felajánlott után kapják, hanem lakosságarányosan. Az oktatásban az állami kvótán felül kapnak plusz juttatásokat. Majd ha lesz időm, sajnálom a krisztusi szegénységben élő egyházi vezetőket. Hogy a lelkészeiknek ebből mit juttatnak, az már az ő belső rendszerük hibája.
Az, hogy az oktatást és az egészségügyet "kivették a kezükből", alapvető érdek volt; a kiváltságok megszűntetésének és a tanulás lehetőségének szélesebb körű elterjedésében sokat segített.
Nem támadom az egyházat, de szerinted egy stadion, vagy egy fonalgyár tulajdonlása nem nagyon szolgálja a lelki üdvösséget, amire valóban szükség van az egészséges élet teljességéhez. Csak szerintük a világi javak felhalmozásán keresztül vezet az út oda, de én ezt nem így érzem.
Az, hogy az oktatást és az egészségügyet "kivették a kezükből", alapvető érdek volt; a kiváltságok megszűntetésének és a tanulás lehetőségének szélesebb körű elterjedésében sokat segített.
Nem lelkész, egyház. A szeged-csanádi egyházmegyénél keresd.Nem tudom, nem ismerek fonalgyáras se stadiontulajdonos lelkészt.
Igazából a XIX. század végén talán sokkal nagyobb államosítás volt.A kommunisták vették ki a kezükből a saját hatalmi érdekeik mentén,
Pont azért, hogy ne meneküljön el mindenki. Az orvos is 6 éves egyetemet végez, neki is el kell látnia a kisközség betegeit.Egy lelkész, aki elvégez egy 6 éves egyetemet, nyelveket tanul, esetleg külföldön is tanult, milliós ingatlanokat gondoz, pályázatokat ír és szervez, aki mindezért önmaga a jogi felelős, (hogy csak az anyagiakat nézzük) annak, miért kéne 40 ezerért dolgoznia akár egy olyan faluban, ahonnan mindenki menekül?
inkább hozzák a sportcsarnokba, valami szarkofágbaAkkor ezek szerint ha megtalálják Nagy Lajos király csontjait ő a diósgyőri stadion gyepszőnyege alatt fog nyugodni.
file:///C:/Users/Gy%C5%91z%C5%91%201/Desktop/SzilagyiBernadett-ertekezes_titkositott.pdfAz 1%-ot a másik 1%-al támogatja az állam, de valami számolási bűvészkedés van ott is, nem vagyok közgazdász, de úgy tudom, hogy ott se a kedvezőbb számolást használják,
Bocsánat, én régebbi időkre gondoltam. Magát az írásbeliséget és oktatást elég sokáig monopóliumként kezelték. A XIX. századi állapotokra nézve igazad van.Másrészt meg mindig kifelejtik, hogy a XIX. század végén az iskolák (általános iskolák) nagyon-nagy része felekezti (illetve pontosabban gyülekezeti) iskola volt. Tehát ebből az ált. isk. rendszerből hol és ki szorult ki? Szóval amit állítasz, az egyszerűen nem a valóságot fedi.
Nem gyűlöklködök, vagy irígykedek. Csak nem szeretem, amikor sírnak a teher nagyságától az egyházak, amit ÖNKÉNT vettek magukra, és az állami iskolák fejkvótájának többszörösét kapják támogatásként. Ha több a pénz, könnyebb minőségibb oktatást biztosítani. Csak nem kell áldozatként feltüntetni magát az egyháznak, mert ebben a szegmensben nem az.A kommunisták vették ki a kezükből a saját hatalmi érdekeik mentén, egyébként meg Magyarországon a 18. század óta az általános közoktatás réges rég megvalósult, az egyetemek nagy részét is valamelyik egyház alapította.
Világi egyetemek meg velük párhuzamosan működtek, alapítódtak. Elfértek egymás mellett. Az egyházi sulik meg ma is kb a legjobbak.
Szóval nem értem miről beszél, ja. pontosabban de, azt a buta kommunista narratívát ismételed, amelyet a nettó gyűlölet és irigység hozott létre.
Ez a hülyeség mikor kopik ki a köztudatból?Nem gyűlöklködök, vagy irígykedek. Csak nem szeretem, amikor sírnak a teher nagyságától az egyházak, amit ÖNKÉNT vettek magukra, és az állami iskolák fejkvótájának többszörösét kapják támogatásként. Ha több a pénz, könnyebb minőségibb oktatást biztosítani. Csak nem kell áldozatként feltüntetni magát az egyháznak, mert ebben a szegmensben nem az.
Ez a hülyeség mikor kopik ki a köztudatból?
Az állami kvóta ugyanaz, ezen felül kapnak kompenzációt, mivel az Önkormányzati részre nem jogosultak. Ami kevesebb mint az önkormányzati rész.
file:///C:/Users/Gy%C5%91z%C5%91%201/Desktop/SzilagyiBernadett-ertekezes_titkositott.pdfEz a hülyeség mikor kopik ki a köztudatból?
Az állami kvóta ugyanaz, ezen felül kapnak kompenzációt, mivel az Önkormányzati részre nem jogosultak. Ami kevesebb mint az önkormányzati rész.
Igazából a XIX. század végén talán sokkal nagyobb államosítás volt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..