Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 190
14 433
113

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 344
8 346
113
A nagy média-zajban nem hallom, hogy:
  1. ki a felelős,
  2. mi a megoldás!
El is felejtettem a rövidesen érkező/sejtetett válaszokat, boccccs:
  1. Trump,
  2. BLM, LMBQT...
(..."böfizős" emoji miért nincs? ...addig is a hozott anyagból: :p )
"zöld" energia. Texas energia ellátását ha jól emlékszem (20%) "több mint 10%" körül a zöld energia teszi ki. S ez időjárás érzékenynek bizonyult olyannyira hogy mikor kiesett ez az energia forrás akkor összeomlott az egész rendszer. Legalábbis a Texasi kormányzó ilyesmit mondott

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 782
37 445
113
"zöld" energia. Texas energia ellátását ha jól emlékszem (20%) "több mint 10%" körül a zöld energia teszi ki. S ez időjárás érzékenynek bizonyult olyannyira hogy mikor kiesett ez az energia forrás akkor összeomlott az egész rendszer. Legalábbis a Texasi kormányzó ilyesmit mondott

Leállt ott más erőmű is a hideg miatt, meg Texas ha jól értettem, az USA gridjétől különállóan üzemeltette a rendszert. Jó republikánus-neoliberális elvek szerint teljesen piaci alapon, tehát a szolgáltatók simán felránthatták a csillagos égbe az áramárat most, mert "megugrott a kereslet".

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 009
62 235
113
Leállt ott más erőmű is a hideg miatt, meg Texas ha jól értettem, az USA gridjétől különállóan üzemeltette a rendszert. Jó republikánus-neoliberális elvek szerint teljesen piaci alapon, tehát a szolgáltatók simán felránthatták a csillagos égbe az áramárat most, mert "megugrott a kereslet".
Mintha azt olvastam volna, hogy atomerőmüveket is leállitottak, mert lefagyott a hütöviz( gondolom, csak egy része).

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 802
26 388
113
1500/10=150, a cikk most azon pörög, hogy 10 év alatt (2011-től napjainkig) évi 150 milliárd ment sportra?
Tudom-tudom lélegeztetőgép.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 281
3 801
113
T

Törölt tag

Guest

Teljesen mindegy akkor is irgalmatlanul nagy összeg. Ebből lefedhetnénk az országot szuperkórházakkal, fordíthatták volna a honvédségre stb. Volt egy kép Katinkáról talán az indexen amint asszem több mint egymillió forintos táskával pózol. Leszarom, hogy honnan volt rá pénze, de ez elmond mindent a sportról. Túlfizetett emberek akiknek a szórakozását többnyire a dolgozó nép fizeti. Focisták akik focizni se tudnak, de havi több mint egymilliót keresnek, kapnak lakást, kocsit. Szánalmas... A Fidesz ugyan jó az országnak, de Orbán eltakarodhatna már a sport meg foci túltolása miatt. Adjanak egy fiatalabb normális miniszterelnököt akinek nincs ilyen kattanása.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 563
61 951
113

Heim

Katinkát nem a Magyar emberek tartják el. Katinka rendszeres úszik pénzdíjas tornákon ebből lett gazdag. (Szinte mindig nyer)
A túlfizetett csapatsportolók engem is irritálnak, de a pénz nagy része nem fizetésre ment hanem épület/eszköz fejlesztésre.
Az más kérdés, hogy nálam se ez lett volna az elsődleges prioritás.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 349
34 059
113
Túlfizetett emberek akiknek a szórakozását többnyire a dolgozó nép fizeti.
Mi az, hogy túlfizetett. A sportolók többsége maga finanszírozza a sportolását. Na meg, honnan kezdődik a "sportoló"? Mert ugye nem csak az a sportoló, aki az él, vagy versenysportban van. De ha a versenysportot nézzük, akkor ott sem minden sportoló "túlfizetett". Többet ismerek, akinek valahogy meg van finanszírozva a külföldi versenyeken való részvétel, ott sorban hozzák az aranyakat, de ennyi kb. a "fizettség". Szóval amit leírtál az egy ökörség és a valóságot sem fedi.
Ugye a pénz mellett a bele fektetett időt is munkát is irigyeled a sportolóktól?

Katinka rendszeres úszik pénzdíjas tornákon ebből lett gazdag.
Meg a reklámbevételekből, meg, hogy több cége is van. https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/magas-fokozatra-kapcsoltak-hosszu-katinka-cegei/

G

Galthran

Guest
a gond az hogy a beleöntött pénz eredménye az hogy a szutyok nb2 vagy nb1ből nem igazol senki külföldre mert nem éri meg anyagilag. szó szerint el lehet lazázni baszom nagy pénzekért(plusz egyéb ugye, szponzor autó,m lakás, mindennap kaja, kurvák mittom én). ha meg hazajön mondjuk a bódog és rendet vág ahogyan azt külföldön látta, akkor kigolyózzák hogy folytatódhasson tovább az élősködés.

vagy ittvan ez az eset, még friss:

bodnár már bíróként is egy rakás szar volt, de most mkosz főtitkár :eek: bubunak egy köhintése többet ér mint bodnár teljes életműve de azért letol egy ilyen szöveget. ez sokmidnent elmond a magyar kosárlabdáról és a kibaszott szövetségről . amennyire én tudom a jégkorongszövetség hasonló színvonalon áll

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 298
4 783
113
Jópár csapat van, ahol a kezdő tizenegyben 1-2 magyar nevet találni. Úgy, hogy hosszú évek óta működnek az akadémiák, és nem látom sehol az ott kinevelt tehetségeket, még az NB1-ben sem, nemhogy nagynevű csapatokban. Valaki mondjon már egy félcsapatnyi felcsúti akadémiáról kikerült válogatott játékost, ennyi milliárdért...
Értem én a sport fontosságát, egészségmegőrző szerepét, de pont a mindennapi, amatőr sportolás látta kárát nagyon sok sportágban ennek az elvben eredményorientált finanszírozási rendszernek...

T

Törölt tag

Guest
Jópár csapat van, ahol a kezdő tizenegyben 1-2 magyar nevet találni. Úgy, hogy hosszú évek óta működnek az akadémiák, és nem látom sehol az ott kinevelt tehetségeket, még az NB1-ben sem, nemhogy nagynevű csapatokban. Valaki mondjon már egy félcsapatnyi felcsúti akadémiáról kikerült válogatott játékost, ennyi milliárdért...
Értem én a sport fontosságát, egészségmegőrző szerepét, de pont a mindennapi, amatőr sportolás látta kárát nagyon sok sportágban ennek az elvben eredményorientált finanszírozási rendszernek...
De figy az évi 150 mrd 80% NEM a focira ment. Azért mert átlagbéla csak azt ismeri még van ffi női kézi kosár, vizilabda, kajak kenu stb...