Áthoztam Kínából. És nem politikai, hanem technikai oldalára reagálnék.
Van az a nulladik verzió, mikor valóban meg se hívják, de hát ki a franc akar minden futóbolonddal foglalkozni, akik IFA platóra dobálnák a kormány támogatóit, patkányoznak, de minimum ellehetleítené; vagy azt kéne meghívni, aki nemes egyszerűséggel "képződményeknek" titulálja a másik embertársát? Vagy azt, amelyik propagandistának titulálja az újságírót? Az ilyeneket jó érzésű ember elkerüli, nem meghívja magához.
De mégis van egy csomó eset, amikor vagy találni olyan személyt, aki tud viselkedni (Schiffer András is mit meg nem kap a képére mert elmegy és normálisan viselkedik, de már Pityinger is kiesett a pikszisből), vagy minden ellenérzés ellenére csak behívják, megkérdezik. Ekkor lehet több variáció:
a; Elhívják, elmegy a műsorba, sikerül, ahogy sikerül; de ott van.(Lásd Politikai hobbista, Polbeat, Hírtv-s músorok, Mandiner folyamatosan szemlézi az ellenzékieket stb.)
b; Behívják a műsorba, de ott vállalhatatlanul viselkedik. Nyilván retorikai elem, más kérdés, hogy mennyire sikeres. (Lásd Jakab P.)
c; Behívnák, de kijelenti, hogy bojkottálja vagy az adott csatornát, vagy a médiacsoportot stb. (Lásd Karácsony G.)
d; Hívnának valami ellen véleményen levőt, de nem hajlandóak elmenni. (The Fair Right c. műsor)
De egyébként nincsenek is rákényszeredve. A különböző platformok algoritmusai elég szelektíven adják fel a politikai, vagy társadalmi tartalmakat. Hiába néztem bele csak egyszer egyik-másik műsorba, és lehet, hogy már egy éve volt annak, de mégis dobálja fel az oldalsávban a youtube; vagy a face-n; más tartalom pedig elveszik a ködben, fel sem ajánlja, még ha rendszeresen meg is nézem az adott tartalmat.
Tökéletesen összeszedted. Aki akar, elmegy mindenhová. Fábry is elment a Napkeltébe, és igen, köpni nyelni nem tudtak.
De ugyanaz volt azokkal, akiket meghívtak királyiba vagy máshová.
Vagy nem normálisan viselkedtek, vagy megsértődtek, mert nem alájuk kérdeztek, mint az ATVben vagy a 2015-18 közötti hírtévében. Aztán vagy nem hívták őket, vagy valami barom indokkal nem mentek el. Pl. Tarlós HETENTE tartott sajttájt a heti gondokról, Karácsony évente SE! Pedig lehetne itt beszélni, csak azok a fránya keresztkérdések, na azok ne lennének, ugye!
Na már most, Schiffer elment a jobbosba, de hozta azt a mindenki felett álló: "én vagyok az ész, ti hülyék vagytok" hozzáállást, de legalább értelmesen viselkedett. Gulyás Márton már nem, őt zavarta, hogy a baromságait nem igazán vették be. stb. Ezek csak a közelmúlt darabja, pedig volt ott Dopeman, Lattman és mások is.
A mostani helyzet a covid alatt az, hogy az egyiknek stagnál a támogatottsága (jobb), a másiknak lassan elfogy (bal), viszont a senkire se halmazból a covid miatt rengeteg lett a még ingadozó protest szavazó. Őket akarják mind. Ezért a nem uniós ill. bármi elleni vakcinaellenesség, hisz ha nyárig kitart a covid, teszem azt a nyarat is elqurja, hiába veszíti el pl. Gyurcsány az idős szavazóit, 2022re, csak 2022re kap 3x-4x annyi protestet. Ki van ez találva. Kérdés, elméletben aljas, de működhet, viszont ha nem működik, akkor mi lesz velük utána?
(Tudom, erre ráérnek a következő bukta után gondolkodni, de ha nem jönne be a halálkampány, utána mi lesz velük? Mert ha covid és álság alatt SE jön össze, miért is léteznek? És ezt érzik ők is. Ezért is nyomják ezt a régimódi "ez a harc lesz a végső" szintű kampányt. Szomorú, de ez van.)
Viszont kérdés az is, hogy akik bár nem mennek el, ha tényleg így állnak össze, elmennek-e majd szavazni csak azért, hogy 2002-2010 ne jöjjön vissza? Kinek mennyi a tartaléka? Egy hét(+)párti kormányzás viszont kőkorszakba vezető lenne ...