Modik!
A főoldal fórum indexe használhatatlan.
4 nap alatt egyszer frissült.
Nem követhető.
Nem követhető.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem lenne célszerűbb a Visszajelzések szobába írni, vagy megjelölni az egyszemélyes karbantartó brigádot, hogy @Tcat is idetaláljon?Modik!
Nem követhető.
De akkor nem örök kérdés számodra, hanem tény. Nem?
Ja, mert amíg az emberek fél fizetése elment a rezsire az mivel volt jobb? Milyen szuper volt amikor a külföldi cégek nem végezték el a felújításokat...A változatosság kedvéért 2 hónapon belül kb. harmadjára nincs víz, ahol lakom.
Na mivan, kezd visszütni a fantasztikus rezsicsökkentés, mert hálózat állapota egy rakás kutyaszarral egyenértékű lassan?
Tehát ha a mieink nem csinálják meg, az oké, de ha a külföldi nem csinálja meg az meg kutya? Amúgy tényleg nem csinálták meg a külföldiek?Ja, mert amíg az emberek fél fizetése elment a rezsire az mivel volt jobb? Milyen szuper volt amikor a külföldi cégek nem végezték el a felújításokat...
Nem kell mindenért a külföldi cégeket okolni, tudom, hogy ez a narratíva, de azért na...Ja, mert amíg az emberek fél fizetése elment a rezsire az mivel volt jobb? Milyen szuper volt amikor a külföldi cégek nem végezték el a felújításokat...
Nem az én asztalom,..csak kiváncsiságból kérdezem, a kettő dolog hogyan függ össze....? Olcsó vizből nem jut új csőre...or?Na mivan, kezd visszütni a fantasztikus rezsicsökkentés, mert hálózat állapota egy rakás kutyaszarral egyenértékű lassan?
Ki iszik vizet?A változatosság kedvéért 2 hónapon belül kb. harmadjára nincs víz, ahol lakom.
Na mivan, kezd visszütni a fantasztikus rezsicsökkentés, mert hálózat állapota egy rakás kutyaszarral egyenértékű lassan?
Mi mást kellene inni? A Földön az összes állat vizet iszik, érdeklődve kérdezem, hogy mit javasolnál alternatívának?Ki iszik vizet?
A rezsicsökkentésnek hála, közel 10 éve nem emelhettek a cégek árat. Csak sajnos eközben emelkedtek a fizetések, drágább lett az üzemanyag, az építőanyagok, stb. Ha mondjuk 10 éve van egy állandó bevételed, aminek a reálértéke már jócskán lecsökkent, de közben a kiadásaid nőnek, akkor értelem szerint kevesebbet tudsz költeni karbantartásra.Nem az én asztalom,..csak kiváncsiságból kérdezem, a kettő dolog hogyan függ össze....? Olcsó vizből nem jut új csőre...or?
Kevesebb árbevétel= kevesebb pénz karbantartásra. Az évek alatt az infláció és a fizetések is jelentősen nőttek.Nem az én asztalom,..csak kiváncsiságból kérdezem, a kettő dolog hogyan függ össze....? Olcsó vizből nem jut új csőre...or?
Ha te szeretsz sokat fizetni a semmiért az a te bajod. Amúgy meg hol végeztek külföldi cégek komolyabb felújításokat?Tehát ha a mieink nem csinálják meg, az oké, de ha a külföldi nem csinálja meg az meg kutya? Amúgy tényleg nem csinálták meg a külföldiek?
Hagyjuk már a hülyeséget! Keress rá a Az ex-suez mai néven talán engiee francia állami(!?) cég áldásos tevékenységére. A dél-amerikanizálódás tipikus esete, ha ezeket beengeded az országba. Oké, tudom, hogy a rezsim szerinted még a nyugdíjpénztári pénzedet is lenyúlta, de azért na.Nem kell mindenért a külföldi cégeket okolni, tudom, hogy ez a narratíva, de azért na...
Nálunk például a környékbeli önkormányzatok hoztak létre elég régen egy társulást. Korábban elég jól karban volt tartva a hálózat, de a "csodás" rezsicsökkentés óta nagyon gyakran van csőtörés, vízhiány, sárga-büdös víz és társai.. Arról nem is beszélve, hogy szintén a rezsicsökkentésnek köszönhetően egy pénztemetővé változott a cég, mert azóta az önkormányzatok csak öntik bele a pénzt, mert még 0-ra sem tudnak kijönni a befolyó pénzből.
Hát le is nyúlta.. engem nem érint az ügy, de szüleimet eléggé. Akkor bőszen ígérgették, hogy lesz majd névre szóló állami nyugdíjszámla. Azóta már hivatalosan is letettek róla... szóval ja, simán einstandolták a pénzt, hiába csűröd-csavarod.Oké, tudom, hogy a rezsim szerinted még a nyugdíjpénztári pénzedet is lenyúlta, de azért na.
Akkor mégis miből kéne finanszírozni? Ha az államtól kérnek az önkormányzatok pénzt, akkor közlik, hogy adja át az adott cégben a tulajdonrészét a felújításért cserébe..Az elmúlt évtizedekben már csak használjuk a korábban kiépített hálózatokat. Persze, hogy egyre gyakrabban van velük probléma. Ha bárki is azt hiszi, hogy a vízdíj megemeléséből megtörténhet ezek felújítása illetve modernizációja, az nagyon el van tévedve.
Fél fizetése mi?Ja, mert amíg az emberek fél fizetése elment a rezsire az mivel volt jobb? Milyen szuper volt amikor a külföldi cégek nem végezték el a felújításokat...
Igen, a villamos hálózatnál is ez van, de erről volt már szó.Nem az én asztalom,..csak kiváncsiságból kérdezem, a kettő dolog hogyan függ össze....? Olcsó vizből nem jut új csőre...or?
A rezsicsökkentésnek hála, közel 10 éve nem emelhettek a cégek árat. Csak sajnos eközben emelkedtek a fizetések, drágább lett az üzemanyag, az építőanyagok, stb. Ha mondjuk 10 éve van egy állandó bevételed, aminek a reálértéke már jócskán lecsökkent, de közben a kiadásaid nőnek, akkor értelem szerint kevesebbet tudsz költeni karbantartásra.
Ajánlom, hogy költözz a DPMV Zrt szolgáltatási területére, akkor majd lesz problémád a csapvízzel... (Megjegyzem, ez a cég mindig is 100%-os önkormányzati tulajdon volt, szóval kár engem a multik támogatásával vádolni.) De ott van például az Alföldvíz esete is.10 éve ment (megy) a PR szöveg, amikor visszaállamosították az közműszolgáltatókat, hogy de majd összeomlik a karbantartás, folyamatosak lesznek az áramkimaradások, nem lesz víz mert csőtörések lesznek stb.
10 éve valahogyan folyamatosan elmaradt a világvége, nem értem. Nincs se több csőtörés, se több áramszünet (én pl. egyet se tapasztaltam). Mondjuk kifelé is kevesebb pénz megy a külföldi tulajdonosoknak, lehet ez volt inkább a nagyobb baj, csak ugye ezt nehéz lett volna kifelé kommunikálni.
Azt mondd meg mi értelme lenne egy felosztó-kirovó rendszerben. Segítek: semmi.Akkor bőszen ígérgették, hogy lesz majd névre szóló állami nyugdíjszámla.
Ja, megmentették a nyugdíjad, de ne zavarjon.ja, simán einstandolták a pénzt, hiába csűröd-csavarod.
Az EU legmagasabb rezsijét fizettük, ma a legalacsonyabbat. Van még kérdés(, Ildikó)?Fél fizetése mi?
Emlékszem, az demokratikus oldal vezetői azt mondták, hogy "Nem lesz gázáremelés", aztán lett ...kevesebb mint egy kormányzati ciklus alatt 70%.A NER szerint jólét van itten, a kéthavonta 7000-hez képest biztos földhözvágna a 20%-kal magasabb vízár ugye?