A mostani időkről is szabad írni ? Vagy azt nem ?
Én is tunék írni a család múltjáról meg a jelenről is csuda dolgokat. De nem fogok.
Aki azt hiszi hogy most minden rendben az nagyon téved. Sajnálom de tudom hogy ez a valóság. Szubjektív vélemény, nem kell elhinni, de ezt tényekre és tapasztalatokra alapozom. Nem fogok róla beszélni, nem publikus. Van aki tud róla részleteket, mások semmit. Ez pedig így is marad. A többi meg az én dolgom hogy folytatom.
Na de a múlt, a háború utáni őrült évek. Meséltek a nagyszüleim rengeteget. Voltak háborúban is rokonaim, szerencsére mind visszajöttek. Meg volt amelyik orosz kényszermunkán is volt, szerencsére azok is hazajöttek. A XX. század egy mocskos évszázad volt, ezt kár lenne tagadni. Volt abban minden csapatnak a számláján sár dögivel. Ez a valóság.
Itt is volt padláslesöpréstől kezdve földek erdők állatok gépek államosításán át az erőszakos tsz- esítésen át minden. Én csak a 70-es évektől emlékszem dolgokra, amikor már enyhült az elnyomás, de azért még volt bőven. Fene rossz gyerekek voltunk, egy egész utcányi bandában. Egyszer olyan 72 körül rádobáltuk közel a falu mellett a tanyahelyünkön úgy 25-30 géppuska és géppisztoly lőszert a tűzre.
Három napig keresték ki - kik voltak azok. Zengett minden a környéken, talán 10 km-re is lehetett hallani más helységekben is. Soha nem derült ki, rafinált csapat voltunk.
Számomra nem volt úri világ az átkosban, sokat dolgoztam a család megmatadt birtokain. Agyon is csaptak volna ha nemet mondok.
Aztán a 80-as években tanultam és rengeteget szórakoztam. A végén le akartam lépni nszk-ba.
Sokat vártam a rendszerváltástól, de ezt az első 4 évben elcseszték. Pontosabban mondva sok dilettáns és korrupt politikus eladta az országot. Volt aki azért mert hülye volt a gazdasághoz, volt aki azért mert a zsebét tömték. Az Antal kormány egy katasztrófa volt, de a többi párt is. Igen, duma az volt mindenhol. De a privatizációnak nevezett szabad rablással szétverték a gazdaságot. Szándékosan árulták ki az országot. Na akkor én már láttam, hogy ebben az országban sosem lesz semmi. Amúgy ma is elszomorító a helyzet. Beérjük a nyugatot. A melósok bérházakban vagy életük végéig kölcsönökben vergődnek. A falvak elnéptelenednek. Nem, nem is akarom folytatni. A gödörbe megyünk megint bárki bármit is mond. Nincs szép új világ, csak a felső 1-2 milliónak. Az erkölcs a morál a föld alá süllyedt. Telente egy katasztrófa az energiafelhasználás, és most még az autózást is el fogják venni, csak felső rétegeknek marad meg. A fejlett nyugat elintézi. "Klímacélokkal" gyilkolás (európában) mert az majd megment, a világ nagyrésze meg brutálisan túlszaporodik, ami egészet semmissé teszi. Képmutatás, ostobaság, nagyképűség. Egy magasabb technikai színvonalon ugyan az az ostoba homo sapiens van aki volt. Semmit nem fejlődött agyilag, csak megnőtt a száma.
A jövő ? Sötét. Nem nekem, hanem a legtöbb embernek. Van remény ? Nincs. A fejlettnek nevezett világ [szumma] minimum szociopata. Eddig sem volt jobb, sem most, sem korábban, ezért vagyunk most nyakig a trágyában. Jelenleg a forrásokért megy a hidegháború. Miért ? Mert mindenki tudja hogy a tét a túlélés. De mindegyik mélyen hallgat róla, mint a rakás fűben. De nem elég a baj, akkor még az ultrafemek követelik maguknak a világ irányítását. Azt nem bányába dolgozhassanak meg a többi életveszélyes embert nyíró munkát, csak a kormányt meg a pénzt és jóllétet. (tisztelet a kivételeknek) Szóval a jövő nem lesz happy. Ez csak egy pár szóban röviden, de egy könyvet tudnék írni róla. Amúgy meg jobb ha nem is tudsz róla, legalább addig is jobban érzed magad. Valami hasonlóra utal a Bibliában is boldogok a lelki szegények, mert amit nem tudunk az nem zavar, nyugodtabb úgy az élet.