Beszélgető

Nem tudtam hova tegyem. Hátha valakit érdekel. Drábik és Cion Bölcsei:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: gergo55
Valódi összeesküvések:

• Tetszik
Reactions: gergo55
Elég ütős lett a beszélgetés:

• Tetszik
Reactions: zeal and Wilson

szabea93-szeles1.jpg-2022-01-29-11-22-49.jpg

A sorozat többi része is ajánlott annak, akinek van ideje, és érdekli a téma. Kicsit pátoszos az előadó, és valóban kicsit túlzás a terjedelem (van 3 órásnál hosszabb videó is) de nekem bejön. Aki csak hallgatni akarja, a képanyag nélkül is élvezhetők, érthetően beszél. Felirat van magyarul is (persze automatikus fordítás).

nem akarok beleszólni, de ez nem igazi relé, csak egy szimpla megszakító. Egy rendes relével ki és be is tudsz kapcsolni... (ezért jelfogó)
@ogretankHU
Áthoztam ide, mert topicidegen volt ott.
Mi az, hogy rendes relé?
A relé meghatározása az, hogy elektromechanikus kapcsoló.
A jel pedig amire kapcsol az ajánlott relé, az az előre beállítható áramerősség. Azaz elektromos jelre kapcsol a kapcsoló.
Attól, hogy ti nem így használjátok a relé szót, attól az az eszköz még definíció szerint relé.
Az eredeti vita tárgy az volt, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy reléállomásként hivatkoztam a transzformátor állomasra.
Erre én azt mondtam, hogy technikailag nem mondtam marhaságot, mert hogy relé nélkül a transzformátor maga nem tudta volna szétkapcsolni a két hálózatot.

Vitatkozzunk még?

• Tetszik
Reactions: Pogány
@ogretankHU
Áthoztam ide, mert topicidegen volt ott.
Mi az, hogy rendes relé?
A relé meghatározása az, hogy elektromechanikus kapcsoló.
A jel pedig amire kapcsol az ajánlott relé, az az előre beállítható áramerősség. Azaz elektromos jelre kapcsol a kapcsoló.
Attól, hogy ti nem így használjátok a relé szót, attól az az eszköz még definíció szerint relé.
Az eredeti vita tárgy az volt, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy reléállomásként hivatkoztam a transzformátor állomasra.
Erre én azt mondtam, hogy technikailag nem mondtam marhaságot, mert hogy relé nélkül a transzformátor maga nem tudta volna szétkapcsolni a két hálózatot.

Vitatkozzunk még?
Megtévesztő a te értelmezésed, mert a reléállomás leginkább a rádiókommunikációban az átjátszó állomás elfogadott neve. Vagyis semmi köze az erősáramú átvitelhez. Mérnökökkel vigyázz a definiciókkal, ha lehet egy jó tanácsom. Túl sok ideig tanulták, hogy aztán pongyolán használják. :):):)

Megtévesztő a te értelmezésed, mert a reléállomás leginkább a rádiókommunikációban az átjátszó állomás elfogadott neve. Vagyis semmi köze az erősáramú átvitelhez. Mérnökökkel vigyázz a definiciókkal, ha lehet egy jó tanácsom. Túl sok ideig tanulták, hogy aztán pongyolán használják. :):):)
Akkort íme a definíció:
A relé fogalma, feladata és osztályozása
A mechanikus relék valamilyen fizikai, többnyire villamos mennyiség megváltozását
(megjelenését, eltűnését vagy nagyságának változását) érzékelik és e változás előre
meghatározott, beállított mértéknek elérése vagy meghaladása esetén olyan elmozdulást
végeznek, amelynek segítségével a hozzájuk kapcsolódó berendezések (megszakító,
szabályozó, jelző) állapotváltozását hozzák létre.
A működést jelentő elmozdulás rendszerint egy érintkező zárását (nyitását) okozza,
mely egy vezérlő áramkört befolyásol.
Mikor kijavítottak, akkor megjegyeztem, hogy technikailag nem írtam hülyeséget.