Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

2013. december 7.
934
4
18
Mi az, hogy "a stílusa ilyenforgató meg amolyan"?

Írott és íratlan szabályok: helyesírás, káromkodás mellőzése.

A többi csak kádárista, pozitivista tanítóbácsiskodó elfogult, visszaélésekre okot adó önteltség
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 308
4 571
113
A bannolás tévedés. Nem kell nyárspolgári korrektkedő szarozás, aki nem bír olvasni egy hozzászolást ne foglalkozzon vele.
Ezek az általad kitalált szabályok rád is vonatkoznak vagy csak rád nem? :D
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Próbáljuk ki, mennyire vagyunk megfigyelve. Állítólag a megfigyelő programok és GrGLy kulcsszavakra reagálnak. Lássuk.... STADION, AL-KAIDA, TERRORISTA, BOMBA, MOLNI, :) :)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Helló kedves Komment-társak.... Üdvözletemet küldöm Guantanamóból.... Littlejohn :)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Szia Spock :) :)
Jól érzem itt magam. A fél szememre már látok! Mivel egyedül éreztem magam itt. Guantanamón, ezért töredelmesen bevallottam, hogy a felső kapcsolatom GrGLy..... Érkezése estefelé várható... Azt is bevallottam (mert nagyon unszoltak), hogy itt folyamatosan terveket szövünk. Meg, hogy rasszista vagyok, mert azt írtam a barátnőmnek a múltkor, hogy nem szeretem a sárgaBARACKot........
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Hát, én silurusglanis-szal értek egyet, mert nagyon nem szeretem a banhammert és hiszek a véleménynyilvánítás szabadságában, még ha az a vélemény vulgárisan is van előadva. Persze a túlzott vulgaritás elindíthat egy lavinát, ami meg az oldal célját is veszélyeztetheti... Hát, fene tudja, mi a legjobb...
Viszont, ha csak tempbant kapott molni, az még tényleg nem olyan nagy tragédia.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Remélem molni mikor vissza engedik nem fog kevesebbet kommentelni,mert elég sok infót meglehet tudni,vagy akár tanulni. De ez igaz a többiekre is csak hogy példát említsek:dudi a katona tapasztalatról honvédségröl,boki oroszországról, mackensten kínárol,montezuma érdekes jövő képek,littlejohn sokszor humoros de nagyrészt igaz hozzászólásaiból.mindenki hozzátesz ezt azt, csak a fiatal fejem győzze felfogni:)
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
Hogy én is megszólaljak az ügyben, nekem az a legnagyobb problémám, hogy kezd elmenni az egész társaság Politológiai Kerekasztalba! Rengeteg az olyan topik, ahol 300 hozzászólásonként van egy, ami konkrétan haditechnikáról szól! Sokszor nem is olvasom már el az új topikokat, mert csak azt látom, hogy egymás vérét szívjátok, és minden topik 8 hozzászólás után, már átmegy komunistanáciarabzsidózásba! Sokan vagyunk itt akik éltek a szocializmusban és sokan akik nem, szóval mindkét oldal megszólalhatna, de nem sok olyan hozzászólás van, ami valós tapasztalatokon alapszik. Rengeteg link, meg itt olvastam, azt hallottam, de sajnos kevés a személyes tapasztalat. SzVSz! Ha valakit megbántottam attól most kérek elnézést! Maradok tisztelettel innen a kapistalista, egyesek szerint új arab országból, a ködös Albionból!


ps: ha valami jó kis technikát sikerül lencsevégre kapnom, azért még számítsatok rám! :D következő terv: tankmuseum.org/
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
féloff

melelsleg... Volt megint egy Gyurcsány interjú.
elhangzott benne idézve a szakvéleményt:
Szerinte az infláció nem tartható, ahogyan a kamatszint és a monetáris politika sem, a költségvetési hiány pedig a kormány által várt 2,9 százalék helyett 3,5 százalék lesz idén, ráadásul még a magánnyugdíj-pénztári vagyon is csökkenti a hiány mértékét


ere
re kérdezte az egyik kommentelő, Paks kapcsán:

<i>Nos ezért kérdem én mi célja volt az orosznak, hogy egy megbízhatatlan, gazdasági csődbe masírozó nyilvánvalóan fizetésképtelen országnak akinek senki sem adna pénzt, kifizet 1O milliárd eurót. Ugyan ki vállalkozna ilyesmire hátsó szándék nélkül. Szeretnem ha nyilvánosságra hoznák a szerződés, a hitelfeltételek és a titkos záradék tartalmát, de nagyon gyorsan.</i>
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Kérdés. Hány tábornokot látsz a képen?:)

feladatszabo5.jpg
http://www.honvedelem.hu/cikk/42340_az_emberek_biznak_a_honvedsegben
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Tud valaki olvasnivalót küldeni/ajánlani nekem a <b>műszaki zárásról</b>?
MINDEN érdekel (még a csináld magad verziók is).
A kalasnyikov.hu-n lévő könyvet olvastam, mást pedig nem találtam.
Köszönöm a segítséget! :)
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
http://josic.kalasnyikov.hu/forum/viewtopic.php?f=55&t=547

http://uni-nke.hu/downloads/konyvtar/digitgy/phd/2005/kovacs_zoltan.pdf
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Fórumtársak!
Hogy van angolul, oroszul és esetleg németül a <b><i>MŰSZAKI ZÁR/ZÁRÁS?</i></b>
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Van valahol egy cd-m a 2 éves tiszthelyettesképző tananyagával. Abban van erről fejezet. Csak nem tudom hol lapul az a cd. Hétvégén utánanézek.