Végleges? Hát akkor te nagyobb művész vagy mint Hudini!volt már
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Végleges? Hát akkor te nagyobb művész vagy mint Hudini!volt már
nem, de ő sem azt kapottVégleges? Hát akkor te nagyobb művész vagy mint Hudini!
@Tcat
Továbbra sincs nyitva a visszajelzések topic.
Hagy kérdezzem már meg, hogy mi tart ennyi ideig egy nicknév változtatáson/engedélyezésen?
Melyik részével van probléma?A "pöcshuszár" -> "visszatérő belpolosító" nicknév csere kérésed szerinted mekkora eséllyel lesz jóváhagyva?
Vagy nem szoktad végigböngészni a Bűnlajstrom, büntetett tagok listája című topicot?Tag: pöcshuszár
Vétség: a fórum belpolosítása
Büntetés: 6 hónap teljes letiltás
No nézd csak!A szolgáltatók kötelesek hatékony belső panaszkezelési rendszert kialakítani. Amennyiben a szolgáltató döntésével kapcsolatos vitás kérdések a belső panaszkezelési rendszer segítségével való rendezése sikertelen, a felhasználónak lehetősége van peren kívüli vitarendezés kezdeményezésére.
Nem vagy véletlenül egy kicsit zsidó?kirekesztve érzem magam
Szerintem a mostani neved nagyon találóMelyik részével van probléma?
Melyik része ütközik a fórum szabályzatába?
Hiszen "papírom" is van róla.
Ide is idézem neked:
Vagy nem szoktad végigböngészni a Bűnlajstrom, büntetett tagok listája című topicot?
Húú vannak pedig benne érdekes dolgok.
/De ezt hagyjuk is, mert esetleg a moderátorok munkájának bírálatának lehetne minősíteni, és azért megintcsak bünti jár. Szóval távol álljon tőlem!/
De, ha már végre szóba állsz velem (mert ugye a kitiltásom alkalmával küldött levelemre annyit sem válaszoltál, hogy "OK"), akkor kérhetek egy minimális statisztikát arról, hogy hány kommentem lett belpol bűnözés miatt törölve?
Csak hogy tudjam, hogy mikor jön el 1-1 embernél az a szint, amikor a túlterhelt moderátorok azt mondják valakire, hogy végzetesen belpolosítanak.
Ezt mondjuk tájékoztató, és oktató jelleggel mindenképpen érdemes lenne tisztázni a fórum egész közössége szempontjából.
Csak mert mondjuk @Negan , @kelepisti , @Aladeen , @bel , @Bálint, @tonyo, @ZRÍNYI 20!026 , esetén nem venném a lelkemre, ha esetleg nekik is repülne a 6 hónap. Nehogy a határon legyenek!
Mondjuk ezzel a fórummotorral azért vannak bajok. Egy csomó üzenet elvész az éterben. Főleg a privátok.
Visszajutott hozzám olyan infó is, hogy állítólag többször lettem figyelmeztetve - a tiltásom előtt - a belpol miatt, így halmazatiban kaptam ezt a megalázó büntit. Na ezen aztán végképp elkerekedett a szemem! Csak mert nálam ennek semmi nyoma. Root accountként biztosan utána tudsz ennek nézni.
Megírtam a levelemet neked hát, hogy tisztázzam a helyzetet, mert nekem sehogy sem állt össze ez a "belpolosítás". Különösen egy olyan komment után, amiben egy index.hu cikk szerepelt, némi önfényezés, meg egy külön kérés, hogy csak a közlekedéssel kapcsolatos részre válaszoljanak a fórumtársak, ha reagálni akarnak.
Szóval mai napig tanácstalan vagyok. Írtam is neked az emailben, hogy csak nem valamelyik moderátornak volt velem valamilyen problémája, mert az aztán igazán nem lenne jó!
Ezeket sokkal jobb lett volna a Visszajelzések topicban megbeszélni, de ugye az már oooolyan régen zárva van... 6 hónapja biztosan! Tapasztalatból mondom.
Apropó! A 6 hónap alatt felszabadult egy kis időm, és nagy böngészgetésem közepette elém jött egy másik indexes cikk, amiben a EU DSA rendeletéről írnak.
Idézek az indexes cikkből:
No nézd csak!
Próbáltam keresni ilyen panaszkezelési rendszert a HTKA Fórumon, de nem találtam. Ugyebár teljesen ki voltam zárva 6 hónapig a rendszerből. Privát üzenetet nem tudtam küldeni senkinek. A levelemre nem válaszoltál. Nekem kerülte el a figyelmemet valami?
Pedig az EU DSA rendeletében (AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2022/2065 RENDELETE ) is benne van (III. fejezet, 3. szakasz, 20. cikk. ): Belső panaszkezelési rendszer. (Most eltekintenék a teljes beidézésétől, de ott a linken)
Vannak még benne érdekes dolgok. Olvastad már?
Szóval én mindenképpen ragaszkodnék a nicknév változtatáshoz, ha nem baj! De nem lenne nagy baj, ha a levelemben jelzett visszatérési feltétel is érvényre jutna!
Ha esetleg ez a kommentem is törlődne (ugye az a fránya fórum motor), akkor elküldöm újra. Lementettem magamnak is. Meg elküldöm, egy pár embernek privátban is. De csak azoknak, akiknek elküldtem azt a levelemet is, amit biztosan nem kaptál meg, mert nem válaszoltál rá.
U.I.: Ha esetleg mégsem lenne jó az új nicknevem, akkor szólj, és kitalálok egy másikat. Az már biztos jó lesz.
– Havermeyer – kérdezte habozva. – Vannak nekem legyek a szememben?
Havermeyer kötekedőén kacsintott.
– Hegyek?
– Nem, legyek – hangzott a felelet. Havermeyer megint kacsintott. – Legyek?
– Nekem a szememben.
– Megőrültél, nem vitás – mondta Havermeyer.
– Nem, nem vagyok őrült. Yossarian az őrült. Csak annyit mondj, vannak-e legyek a szememben vagy nincsenek. Gyerünk! Kibírom.
Havermeyer újabb mogyorógrillázst pöckölt a szájába, és egészen közelről belebámult Appleby szemébe.
– Nem látok benne semmit – jelentette ki. Appleby hatalmas, megkönnyebbült sóhajt hallatott. Havermeyernek mogyorógrillázs- morzsák lógtak az ajkán, állán és arcán.
– Grillázsmorzsák vannak a képeden – jegyezte meg neki Appleby.
– Még mindig jobb, ha grillázsmorzsák vannak a képemen, mint ha legyek a szememben – vágott vissza Havermeyer.
Próbáltam keresni ilyen panaszkezelési rendszert a HTKA Fórumon, de nem találtam. Ugyebár teljesen ki voltam zárva 6 hónapig a rendszerből. Privát üzenetet nem tudtam küldeni senkinek. A levelemre nem válaszoltál. Nekem kerülte el a figyelmemet valami?
Igen! Köszönöm. Sokan jelezték már.Szerintem a mostani neved nagyon találó
Szerintem a regisztrációja óta Fórumszabályzatot sért.Ha a pöcshuszár nicket már nem érzed magadhoz illőnek, akkor kérlek válassz valami más fórumos nevet a napokban kért helyett.
És? Ránéztél? Neked belpolbűnözésnek tűnt? Ránéztél az előzményre is? Szerinted ért az a komment 6 hónapot?A leveledben írtad, hogy nézzek rá a kitiltásodra, mert szerinted az bosszú volt.
Hogy pontosan fogalmazzunk: A moderátori jogosultságának megvonását kértem.Illetve hogy szerinted nincs értelme visszatérned a 6 hónap lejárta után, pláne ha nem távolítom el a moderátort, aki kirakott.
Történt pár dolog itt kitiltás fronton azóta, és látom, hogy hová fajultak a dolgok. Neked tényleg semmi furcsa nem tűnik fel a Büntetések topicban?És ha nem történik semmi az ügyben, téged az sem zavar igazán.
Ahogy írtam is, nincs bajom a "pöcshuszár"-ral, de valahogy a hangulatomhoz jobban illene a "visszatérő belpolosító". Aztán majd lehet, hogy visszatérek a pöcshuszárhoz...Erre lehetőséget ad a Fórum felülete.A nicknév változtatás ügyben azt tudom neked visszajelezni, hogy nem minden kérés kerül elfogadásra és nem a te változtatási kérésed az első ilyen. Ha a pöcshuszár nicket már nem érzed magadhoz illőnek, akkor kérlek válassz valami más fórumos nevet a napokban kért helyett.
A Felhasználó a regisztráció során bármilyen felhasználói nevet választhat, az alábbiak kivételével:
- védett név, elnevezés,
- kortárs vagy történelmi – magyar vagy külföldi – közszereplő, közismert ember neve, művész- vagy beceneve,
- más jogos és méltányolható érdekeit sértő név, elnevezés,
- obszcén vagy trágár kifejezés,
- rasszista, mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, nemzetiségi hovatartozását sértő kifejezés,
- burkolt vagy nyílt reklámhordozó kifejezés,
- kitiltott név.
Névazonosság esetén a később regisztrálni kívánó Felhasználó köteles egyértelmű módon – megkülönböztető toldalékkal, jellel – jelölni a felhasználói nevek közötti eltérést.
Na látod, @Tcat ? Ennyire volt részrehajlástól mentes a 6 hónapos tiltásom.Szerintem a regisztrációja óta Fórumszabályzatot sért.
Ez egy reg. megszüntetést simán ér, nem?
a fél- egy év szerintem is kicsit túlzásÉs? Ránéztél? Neked belpolbűnözésnek tűnt? Ránéztél az előzményre is? Szerinted ért az a komment 6 hónapot?
Hogy pontosan fogalmazzunk: A moderátori jogosultságának megvonását kértem.
Történt pár dolog itt kitiltás fronton azóta, és látom, hogy hová fajultak a dolgok. Neked tényleg semmi furcsa nem tűnik fel a Büntetések topicban?
Van pár ötletem azért még, hogy kicsit visszatérjen a Fórum a régi fényéhez. Ez csak az első lépés lenne.
Csak mert jelenleg a béka feneke alatt van a színvonal.
Belterjes mindenszarista csevegés minden topicban. Mostanra egyoldalú propagandizmus. Gyakorlatilag 0 haditechnikai/technikai tartalom.
Ott tartunk, hogy lassan leszedem a NERicitiszben szenvedő @Negan -ról a hide-ot, mert sokkal inkább őt olvasom, mint a többit.
Ahogy írtam is, nincs bajom a "pöcshuszár"-ral, de valahogy a hangulatomhoz jobban illene a "visszatérő belpolosító". Aztán majd lehet, hogy visszatérek a pöcshuszárhoz...Erre lehetőséget ad a Fórum felülete.
Felmerült még bennem a "rage against the bushójárás", illetve javasolták még fórumtagok a "belpolhuszár"-t is. Még vacilálok.
De a lényeg, hogy egyik sem sérti az ide vonatkozó fórumszabályzatot:
De tényleg el kellene gondolkodni itt pár dolgon!
Utóbbival nincs baj, de akkor venni kell a bátorságot, és felvállalni. Egy 6 hónapos, 1 éves tiltásnak nincs nevelő szándéka/hatása (ezt már egy korábbi kamm/acorn/perceptron tiltás esetén már írtam neked privátban). Annak megalázó szándéka van csupán. Különösen, ha egy ilyen súlyos bünti csak úgy előröppen a semmiből.
- Visszajelzés topic lezárva.
- Repkednek a megalázó 6 hónapos, 1 éves, végleges kitiltások.
@Szittya végleges kitiltása (ok ott voltak előzmények) is egy olyan lépés volt, amin megdöbbentem.
Nagyon jól tudod, hogy mit megmozgattam annak idején, hogy ne legyen baja a való életben. Ismertük, tudtuk milyen. Neki az 1-2 hónapos bünti minden esetben megfelelő volt. De legalább, amikor nem volt elborulva, akkor értékes meglátásai is voltak.
@DTheo azonnal végleges tiltást kapott. Soha semmilyen büntije nem volt korábban.
Állítólag piásan kommentelt. Én bár teljesen absztinens vagyok, de ezért véglegest?
@Pogány -nyal - saját bevallása szerint is - többször előfordult. Nem lett volna opció 1 hét, 1 hónap? Csak míg kijózanodik, meg tanul belőle?
Nem lehet, hogy valakinek vele is valamilyen személyes konfliktusa volt? Nem tudom, csak kérdezem, mert nem voltam tanuja a piás kommentelésnek.
- Lezárva a regisztráció (ahogy írtam is neked, ha távozom, nem óhajtok más néven visszatérni).
- Akik HT/biztpol./geopol tartalmat osztanának a komoly kitiltások miatt zabszemmel a seggükben vigyázban fekszenek a sarokban, és inkább read onlyban tolják. Vagy egyszerűen unnak feljelentkezni mert nem a belterjes poénkodás miatt jönnének a Fórumra.
- Nyilván vannak egyenlőbbek az egyenlőknél, de ezt már régen megszoktam.
Tényleg! Van rá szándék, hogy az EU rendelettel legalább érintőlegesen összhangba hozd a Fórum működését?
Régen létezett olyan kitiltás, hogy kommentelni nem lehetett, de a Fórum privát üzenetei továbbra is működtek, és a bejelentkezés és a cookie-k révén nem úgy kellett olvasni a fórumot, mintha vadidegen lennél.
Most mi van? Teljes tiltás. A küldött email figyelmen kívül hagyása.
Nekem az az érzésem, hogy ez a Fórum neked már csak nyűg a nyakadon, és nagyjából letojod a közösséget, amit itt összehordott a szél.
Igen ez kényelmes dolog, meg érthető is hogy a moderátori feladatokat lepasszolod (nyilván neked is van saját életed), de ettől még a te neveden fut ez az bolhacirkusz. Tehát legalább időnként nézz rá az egyes "beosztottak" ténykedéseire, hogy hogyan megy tönkre a HTKA.hu brand.
És gondolom nyilvánvaló, hogy miért nyílt kommentbe tolom ezt ide be.
Nyilván a "jutalmam" a végleges tiltás lesz (valakinek már nagyon bizsereg az egértapogató kis ragacsos újjacskája), azért amiért felhívtam a figyelmedet a problémákra, de azt gondolom sejted, hogy ezzel engem már nem nagyon lehet megfélemlíteni.
Ugyanakkor gondoltam még jó apropó némi építő jellegű kritikára. Ha csak a bosszúból való rombolás lett volna a szándékom, akkor arra lett volna más csatorna is.
Meg talán más is el tudja/meri mondani a véleményét az ügyben, ha van egy majom, aki helyettük elkezdi rázni a pofonfát.
Nyilván vannak olyanok, akiknek ez így langyosan/büdösen megfelel. Legalább nekik is megvan a lehetőségük rá, hogy elküldjenek engem a francba.
Tényleg, miért nem a Visszajelzések topicban beszéljük meg mindezt?
Szia! Nem csak nekem tűnt fel, hogy szokat tiltja akik nem szimpik vagy nem egyet fújnak vele?! Nagyon látványos! Olyanokat basztak ki az elmúlt hónapokban végleg akik addig igen sok hasznos infót adtak a fórumnak!
Szerinted nyilvánosan, röhögős fejezve tennék ilyen indoklással javaslatot te nagyon te...Na látod, @Tcat ? Ennyire volt részrehajlástól mentes a 6 hónapos tiltásom.
Nyilván sokkal kényelmesebb a szerkesztőségi tagnak igazat adni.
Tudom, szűk a piac. Nehéz jó moderátort leakasztani egyik napról a másikra.
A Pötsch btw vezetéknév/családnév – ami a Péter személynévből származik, de Poetsch és Peches formájában is ide köthető, a szó első alakja 1482-től ismert, 1533-től már köznévként is előfordul, pl. hadviselés területéről mint német jövevényszó is ismert. Szóval amig a kérdéses tag nem nyilatkozik, hogy saját maga a férfi nemiszervből vagy egy családnévből eredezteti-e a nick-nevét, csak magyaritva, addig etéren megilleti az ártatlanság védelme.Szerintem a regisztrációja óta Fórumszabályzatot sért.
Ez egy reg. megszüntetést simán ér, nem?
már ennyitől remeg a szememami a Péter személynévből
Bro...te mem sz@ral gurigázol.Melyik részével van probléma?
Melyik része ütközik a fórum szabályzatába?
Hiszen "papírom" is van róla.
Ide is idézem neked:
Vagy nem szoktad végigböngészni a Bűnlajstrom, büntetett tagok listája című topicot?
Húú vannak pedig benne érdekes dolgok.
/De ezt hagyjuk is, mert esetleg a moderátorok munkájának bírálatának lehetne minősíteni, és azért megintcsak bünti jár. Szóval távol álljon tőlem!/
De, ha már végre szóba állsz velem (mert ugye a kitiltásom alkalmával küldött levelemre annyit sem válaszoltál, hogy "OK"), akkor kérhetek egy minimális statisztikát arról, hogy hány kommentem lett belpol bűnözés miatt törölve?
Csak hogy tudjam, hogy mikor jön el 1-1 embernél az a szint, amikor a túlterhelt moderátorok azt mondják valakire, hogy végzetesen belpolosítanak.
Ezt mondjuk tájékoztató, és oktató jelleggel mindenképpen érdemes lenne tisztázni a fórum egész közössége szempontjából.
Csak mert mondjuk @Negan , @kelepisti , @Aladeen , @bel , @Bálint, @tonyo, @ZRÍNYI 20!026 , esetén nem venném a lelkemre, ha esetleg nekik is repülne a 6 hónap. Nehogy a határon legyenek!
Mondjuk ezzel a fórummotorral azért vannak bajok. Egy csomó üzenet elvész az éterben. Főleg a privátok.
Visszajutott hozzám olyan infó is, hogy állítólag többször lettem figyelmeztetve - a tiltásom előtt - a belpol miatt, így halmazatiban kaptam ezt a megalázó büntit. Na ezen aztán végképp elkerekedett a szemem! Csak mert nálam ennek semmi nyoma. Root accountként biztosan utána tudsz ennek nézni.
Megírtam a levelemet neked hát, hogy tisztázzam a helyzetet, mert nekem sehogy sem állt össze ez a "belpolosítás". Különösen egy olyan komment után, amiben egy index.hu cikk szerepelt, némi önfényezés, meg egy külön kérés, hogy csak a közlekedéssel kapcsolatos részre válaszoljanak a fórumtársak, ha reagálni akarnak.
Szóval mai napig tanácstalan vagyok. Írtam is neked az emailben, hogy csak nem valamelyik moderátornak volt velem valamilyen problémája, mert az aztán igazán nem lenne jó!
Ezeket sokkal jobb lett volna a Visszajelzések topicban megbeszélni, de ugye az már oooolyan régen zárva van... 6 hónapja biztosan! Tapasztalatból mondom.
Apropó! A 6 hónap alatt felszabadult egy kis időm, és nagy böngészgetésem közepette elém jött egy másik indexes cikk, amiben a EU DSA rendeletéről írnak.
Idézek az indexes cikkből:
No nézd csak!
Pedig az EU DSA rendeletében (AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2022/2065 RENDELETE ) is benne van (III. fejezet, 3. szakasz, 20. cikk. ): Belső panaszkezelési rendszer. (Most eltekintenék a teljes beidézésétől, de ott a linken)
Vannak még benne érdekes dolgok. Olvastad már?
Szóval én mindenképpen ragaszkodnék a nicknév változtatáshoz, ha nem baj! De nem lenne nagy baj, ha a levelemben jelzett visszatérési feltétel is érvényre jutna!
Ha esetleg ez a kommentem is törlődne (ugye az a fránya fórum motor), akkor elküldöm újra. Lementettem magamnak is. Meg elküldöm, egy pár embernek privátban is. De csak azoknak, akiknek elküldtem azt a levelemet is, amit biztosan nem kaptál meg, mert nem válaszoltál rá.
U.I.: Ha esetleg mégsem lenne jó az új nicknevem, akkor szólj, és kitalálok egy másikat. Az már biztos jó lesz.