Beszélgető

Van vkinek ötlete, hogy mi is ez?
Azt leszámítva, hogy usánka meg svéd?
(Btw nem volt itt nekünk militária topicunk @Terminator ? )

473512102-1111367866975984-5037856978512189682-n.jpg
473550271-1155625875961068-509086805325153600-n.jpg

Van vkinek ötlete, hogy mi is ez?
Azt leszámítva, hogy usánka meg svéd?
(Btw nem volt itt nekünk militária topicunk @Terminator ? )

473512102-1111367866975984-5037856978512189682-n.jpg
473550271-1155625875961068-509086805325153600-n.jpg
Svéd tábori strájmli? Svéd rohamstrájmli?

A sapkarózsát M/1952 (volt, ahol M60-nak) mintájúnak írják.
Szerintem egy sima szovjet jellegű usankára van rátéve, mert én ilyet és ehhez hasonlót nem találtam (persze, attól még lehet), csak a Téli Háborúban a svéd önkénteseken, de az is valószínűleg finn lehetett, mert nekik volt hasonló szabású. Az I. és II. világháború korszakában egy más szabású, fehér birkabőr kucsmájuk volt a svédeknek, a hidegháborúban meg megint csak tök máshogy nézett ki az M/1943 és az M/1959 mintájú téli sapkájuk. Még talán a haditengerészet M/1948-as téli sapkája hasonlít rá legjobban, de az is máshogy néz ki és más volt a sapkarózsájuk is.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Svéd tábori strájmli? Svéd rohamstrájmli?

A sapkarózsát M/1952 (volt, ahol M60-nak) mintájúnak írják.
Szerintem egy sima szovjet jellegű usankára van rátéve, mert én ilyet és ehhez hasonlót nem találtam (persze, attól még lehet), csak a Téli Háborúban a svéd önkénteseken, de az is valószínűleg finn lehetett, mert nekik volt hasonló szabású. Az I. és II. világháború korszakában egy más szabású, fehér birkabőr kucsmájuk volt a svédeknek, a hidegháborúban meg megint csak tök máshogy nézett ki az M/1943 és az M/1959 mintájú téli sapkájuk. Még talán a haditengerészet M/1948-as téli sapkája hasonlít rá legjobban, de az is máshogy néz ki és más volt a sapkarózsájuk is.
Köszi.
A sapkajelvényt vágom, engem is a sapi zavart meg ezek szerint :/
Minden esetre a jelvény nagyon tetszik, meg jó meleg amin van :D
A finneknek mintha lenne ilyen fekete usánka, de annak a bélése asszem kék. Díszelgőkön láttam talán?

• Tetszik
Reactions: phaidros
Hosszú beszélgetés a Los Angelesi tűzről, ukrajnáról, németekről és a társadalomról:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Nber
Kár, ha igaz:

Tetszenek az írásai. Az -Amerikai istenek- az egyik legnagyobb kedvencem tőle.
Ő is nagy szélsőliberális ikon volt. Most lehet kiretusálni a fényképekről.

Mielőtt valaki belém köt: Nagyjából szét tudom választani a művet és az alkotó személyiségét. Nem mindig sikerül, pl Janikovszky Béláné jobban irritál, mint sokan, akik nagyobb bűnt is elkövettek. Mind1. Nem fogom kidobni a N. Gaiman könyveket, de nem tudok nem röhögni azon, h már megint egy naaagy demokrata (vagy inkább republikánus-gyűlölő?) hős szobrát döntik le a demokraták. Igen, a komcsiknál mindig is divat volt a párt kipurgálása, majd néhány évvel később a kipurgáltak rehabilitálása. A republikánusok gyűlölik a nőket, aztán az összes ilyen nőmegalázó, nőkihasználó botrány főkolomposai demokrata donorok. Vagy ezeknél ott szerepel a szerződésben, h az aktuális demokrata jelöltet fel kell szopni?

@SirHiggins A Regent házas írásod kapcsán jutott eszembe, hogy te valahol máshol toltad a témát, vagy csak itt? Csak azért, mert ismét gyanús, hogy itt van valami niche-téma tárgyalva, és hirtelen felbukkan a mainstream médiában/holdudvarában... Ennyire általános, hogy ide (is) járnak "ihletet meríteni"?

@SirHiggins A Regent házas írásod kapcsán jutott eszembe, hogy te valahol máshol toltad a témát, vagy csak itt? Csak azért, mert ismét gyanús, hogy itt van valami niche-téma tárgyalva, és hirtelen felbukkan a mainstream médiában/holdudvarában... Ennyire általános, hogy ide (is) járnak "ihletet meríteni"?
Csak itt, a 2.vh-s magyar topicban.
Lehet ez is, de ha rágugliznak Bp ostromára, szerintem előkelő helyen dobja ki ezt is.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and nyugger