Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 256
33 773
113
De ha megyek a falugazdászhoz, akkor mindig be kellett lépni, vigyem magammal? Bár valamit beszéltünk ott, lehet, hogy nem kell? Van valami okos telefonom, de az csak "játékszer" zenehallgatás, meg ezermegegyben navi. Sehova nem hordom és nem is akarom.
Nem is értem, nem is érdekel, nekem eddig is nyűg volt és érezni is csak azt érzem, hogy biztonsági kockázatra hivatkozva csak szopatást és elő nem készített rendszert kapok, amit mellesleg ugyan úgy fel lehet törni; legalább az a lehetőség lenne adott, hogy eldöntsem, akarom e vagy sem.

(Amúgy regisztráltam, de a fenntieket fenntartom.)

• Tetszik
Reactions: Pogány and fip7

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 157
6 922
113
De ha megyek a falugazdászhoz, akkor mindig be kellett lépni, vigyem magammal? Bár valamit beszéltünk ott, lehet, hogy nem kell? Van valami okos telefonom, de az csak "játékszer" zenehallgatás, meg ezermegegyben navi. Sehova nem hordom és nem is akarom.
Nem is értem, nem is érdekel, nekem eddig is nyűg volt és érezni is csak azt érzem, hogy biztonsági kockázatra hivatkozva csak szopatást és elő nem készített rendszert kapok, amit mellesleg ugyan úgy fel lehet törni; legalább az a lehetőség lenne adott, hogy eldöntsem, akarom e vagy sem.

(Amúgy regisztráltam, de a fenntieket fenntartom.)
a kedvetekért érdeklődtem a fejlesztő csapat egyik tagjánál (1 évfolyammal alattam járt az egyetemre, pár hónapja futottunk újra össze, akkor derült ki, hogy épp ezen mesterkedik. mondjukl már akkor is látszott, hogy ez torkon való lenyomás lesz ....)
ha minde igaz, akkor holnap reggel működnie kellene az e-mailes módszernek, de lehet működni fog egy sms lehetőség is.
meglátjuk ;)
elvileg egyébként lenne lehetőség +ugrálni+ a bevezett módszerek között
ez volt a terv

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 655
26 623
113
a kedvetekért érdeklődtem a fejlesztő csapat egyik tagjánál (1 évfolyammal alattam járt az egyetemre, pár hónapja futottunk újra össze, akkor derült ki, hogy épp ezen mesterkedik. mondjukl már akkor is látszott, hogy ez torkon való lenyomás lesz ....)
ha minde igaz, akkor holnap reggel működnie kellene az e-mailes módszernek, de lehet működni fog egy sms lehetőség is.
meglátjuk ;)
ez volt a terv
Thx.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 157
6 922
113
meglátjuk ;)
ez volt a terv
sőt, már most él az a lehetőség, hogy beállítás másik eszköre
megnéztem

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 469
61 594
113
meglátjuk ;)
ez volt a terv

Köszönöm!
Akkor holnap neki futok újra. Addig megnézek egy filmet, hogy lemenjen a vérnyomásom.
Ha viszont nem oldják meg akkor jobb, ha készülnek rám:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 256
33 773
113
meglátjuk ;)
ez volt a terv
Köszönöm!!!

Az sms-el még tudnék élni.

Az a gond, hogy ennek a regisztráció első napjára kellett volna, nem az utolsó, meg utolsó utánira. Nyilván nem a fejlesztő emberek a hunyók, de megint olyan rossz szájíze lett a dolognak; lehet, hogy rosszabb, mint amúgy lett volna.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 983
13 054
113
az megbízhatatlan. jelent. mindenkinek, mindent
olyan mint egy házmester :D
Maga az OS, nem a Google Auth.

Röviden: akinek androidos telefonja van nem fog magáról új adatot adni a Google-nek a Google Hitelesítővel azon túl amit eddig is tudtak a készülékedről és rólad.

IOS szintén zenész.

A "nem töltök le minden szart" és a vírusirtó semmit nem jelent, főleg nem állami szintű szereplővel szemben.
Aki olyan dolgokat csinál tartson több, teljesen elszeparált és erre felkészített eszközt, ne most az ügyfélkapuval szarakodjon mert magának csinál plusz kört a kormányablakban.

Nem keverendő ide a DÁP app kérdésköre.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
916
5 272
93
Segítséget szeretnék kérni!

Árulja el nekem valaki, hogy a francba lehet regisztálni az ügyfélkapu+ ra e-mailes megoldással.
Mert ezek a patkányok egy napot adtak erre, én meg nem fogok élni az összes többi idióta megoldásukkal, ott rohadjanak meg vele ahol vannak! :mad:
Szóval, szeretném az eddig jól működő ügyfélkapumat, ügyfélkapu+ á változtatni, e-mail kódküldéses megoldással.
Mik ennek a lépései? Mire kell rányomnom?
A segítséget előre is köszönöm!
A velem kapcsolatos kritikákat meg tartsa meg mindenki magának ;)
A cikk utasításait követve kb. 10 perc alatt át lehet igazolni az Ügyfélkapu+ra:

https://24.hu/tech/2024/12/31/ugyfelkapu-okostelefon-nelkul-totp-app-utmutato-lepesrol-lepesre/

Nekem nincs okostelefonom, de nem is kellett ehhez még a buta sem.

Egy totp.app oldalt kell megnyitni egy böngészőablakban, az generál 30 másodpercenként új jelszavakat.

Annyi, hogy meg kell jegyezni azt a 16 karakterből álló kódot, amit az elején, a regisztrációnál ad. Ezt azért kell elmenteni, hogy egy másik gépbe beírva egy másik gépről is be tudj jelentkezni, illetve, hogy ha törlöd a böngészési előzményeket, újra megadhasd.

Firefox-ról flottul működik, Operáról nem igazán.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 157
6 922
113
Maga az OS, nem a Google Auth.

Röviden: akinek androidos telefonja van nem fog magáról új adatot adni a Google-nek a Google Hitelesítővel azon túl amit eddig is tudtak a készülékedről és rólad.

IOS szintén zenész.

A "nem töltök le minden szart" és a vírusirtó semmit nem jelent, főleg nem állami szintű szereplővel szemben.
Aki olyan dolgokat csinál tartson több, teljesen elszeparált és erre felkészített eszközt, ne most az ügyfélkapuval szarakodjon mert magának csinál plusz kört a kormányablakban.

Nem keverendő ide a DÁP app kérdésköre.
na ja
a "biztos" gép nálam "fizetős" VPN mögött, TOR böngészővel van ellátva
ez se 100%, de legalább nehezebb kideríteni hol és ki vagyok :)
mondjuk most épp valahol távol-keleten. papíron.

• Tetszik
Reactions: phaidros