Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 496
15 257
113
Jó kis videó, Magyarországi álláshirdetésekből szemezgettek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Egyszer elmentem egy allas inturjara mikor nagyon ram jott hogy a civil elet jobb.
Na az interju vegen azt akartak hogy fizessek azert hogy meg hallgattak…nos ott eldurrant az agyam :D

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 590
62 174
113
Egyszer elmentem egy allas inturjara mikor nagyon ram jott hogy a civil elet jobb.
Na az interju vegen azt akartak hogy fizessek azert hogy meg hallgattak…nos ott eldurrant az agyam :D

Ha akkor a NAV-nál voltál, akkor a helyedben azt mondtam volna, hogy persze... Elveszik a pénzt, te meg előveszed a NAV-os igazolványt, és csak annyit mondasz: "Most én következem Uraim!". :D

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 382
34 188
113
Jó kis videó, Magyarországi álláshirdetésekből szemezgettek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Tele van ilyenekkel, semmi extra.
Azért a kedvenceim, mikor kávéfőzés szintű munkához kb. elvárják a 8 nyelvismeretet meg a Harvardi diplomát.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 354
113
Már felhoztam ezt, de szerintem tényleg nem lenne rossz egy HTKA találkozó. Én személy szerint mindenkivel leülnék egy sört meginni és beszélgetni, legyen az Meszike , Mindenen kívűl, akárki. Mit szólnátok hozzá?
@Tcat
Kis babgulyás, akár katonai témájú programok, hagyományőrzők, talán honvédségi stand is lenne a toborzáshoz.
A befolyó pénzt meg migraciot támogato ong Nek ajánlanánk fel
(Ez természetesen egy vicc)
Tavaly, vagy mikor épp ünnepek körül dobtam fel párszor, de senkit nem érdekelt :(
Pedig csak söröző lett volna.

• Tetszik
Reactions: Tumpek

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 843
12 968
113
A legtöbb kelet európai nép nem véletlenül lett oroszellenes. Az oroszok tették őket azzá.

Ti azt állítjátok hogy ukrán nép nem is létezik és semmi rosszat nem tettek ellenük az oroszok, de akkor miért akarnak az oroszoktól elszakadni? Szerintetek a nyugati propinak sikerült elérnie hogy az oroszok 40 milliós csoportja el akarjon szakadni a többi orosztól? Ez kb nélkülözi a józan észt...
Itt válaszolok,elvonatkoztatva az Ukrán-Orosz balhétól, a propaganda erejére reagálva.
Nem szabad lebecsülni a propi erejét, az ami néhány éve, évtizede itt európában folyik az nagyon is jól mutatja mire képes .
Egy egész kontinens önként és dalolva megy a süllyesztőbe, demográfiai, ipari,gazdasági ,identitási szempontból.
Önként és dalolva fogadjuk be az olyan emberek millióit akik lassan kinyírnak minket, erőszakolják az asszonyainkat, elvágják a torkunkat.
Tapsolunk az egyre szarabb életért, örülünk az önmagunk szankciózásának, a politikai súlyunk csökkenésének.
Utat engedünk a pusztító baromságoknak amik máshol nem léteznek, előtérbe helyezzük a hangos , számunkra káros kisebbségeket , eszméket, ötleteket, a normális ember kárára és a józan ész ellenére.
Kinyírjuk az oktatásunkat, az egészégügyünket, az innovációt.
Na ez a hatékony propaganda , az évtizedes mellébeszélés , hülyítés hatása.
Ez a nyugati demokrácia propagandája, mindez a demokrácia nevében történik, mert ami (nyugati) demokratikus az csak jó lehet és mi egyszerű balfaszok nem érjük fel ésszel.
Be kellene már fejezni ezt amíg még lehet.
Szóval igen, az igazi jó propi nélkülözi a józan észt, akik meg mindezt kitalálták azok kibaszott nagy zsenik, így behülyíteni emberek százmillióit ez nem kis teljesítmény.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
Itt válaszolok,elvonatkoztatva az Ukrán-Orosz balhétól, a propaganda erejére reagálva.
Nem szabad lebecsülni a propi erejét, az ami néhány éve, évtizede itt európában folyik az nagyon is jól mutatja mire képes .
Egy egész kontinens önként és dalolva megy a süllyesztőbe, demográfiai, ipari,gazdasági ,identitási szempontból.
Önként és dalolva fogadjuk be az olyan emberek millióit akik lassan kinyírnak minket, erőszakolják az asszonyainkat, elvágják a torkunkat.
Tapsolunk az egyre szarabb életért, örülünk az önmagunk szankciózásának, a politikai súlyunk csökkenésének.
Utat engedünk a pusztító baromságoknak amik máshol nem léteznek, előtérbe helyezzük a hangos , számunkra káros kisebbségeket , eszméket, ötleteket, a normális ember kárára és a józan ész ellenére.
Kinyírjuk az oktatásunkat, az egészégügyünket, az innovációt.
Na ez a hatékony propaganda , az évtizedes mellébeszélés , hülyítés hatása.
Ez a nyugati demokrácia propagandája, mindez a demokrácia nevében történik, mert ami (nyugati) demokratikus az csak jó lehet és mi egyszerű balfaszok nem érjük fel ésszel.
Be kellene már fejezni ezt amíg még lehet.
Szóval igen, az igazi jó propi nélkülözi a józan észt, akik meg mindezt kitalálták azok kibaszott nagy zsenik, így behülyíteni emberek százmillióit ez nem kis teljesítmény.
Ebben sok igazság van,de semmi köze nincs ahoz,hogy miért utálják az oroszokat KE-ban.Sem ahoz,hogy az oroszok folyamatossan próbálták eloroszositani az ukránokat.
Megjegyzem Oo-ban nagyobb és gyorsabb a muszlim demográfiai térhóditás,mint NyE-ban.Ahogy nálunk meg a cigány térhóditás óriási probléma,csak nem beszélünk róla.

• Tetszik
Reactions: G__G

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 843
12 968
113
Ebben sok igazság van,de semmi köze nincs ahoz,hogy miért utálják az oroszokat KE-ban.Sem ahoz,hogy az oroszok folyamatossan próbálták eloroszositani az ukránokat.
Megjegyzem Oo-ban nagyobb és gyorsabb a muszlim demográfiai térhóditás,mint NyE-ban.Ahogy nálunk meg a cigány térhóditás óriási probléma,csak nem beszélünk róla.
Ezért is írtam külön, máshova.
Az első mondatomban leírtam hogy csak a propi erejére reagálok :)
Persze én a nyugati demokráciára írtam mert ezt érezzük a bőrünkön, de lehetne ugyanígy írni komcsi, náci, muszlim, akármilyen propiról.
A propi az fegyver, ha jól csinálják hatékonyabb lehet mint egy hadsereg

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 843
12 968
113
Egyébként én nem venném 1 kalap alá az ex szovjet tagállamokbol való muzulmánokat és pl a Maghreb ből származó migriket. Teljesen mások,ugyanaz a vallás de mégis különböznek, itt Franciában egyszer jót röhögtem mikor egy csecsen meg egy bosnyák muzulmán azt mondta hogy a Maghreb, pakisztán, meg a közel keleti muzulmánokat nem szeretik mert nem akarnak dolgozni,hangosak, tiszteletlenek, szemét népség:)
És tényleg mások

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
Ezért is írtam külön, máshova.
Az első mondatomban leírtam hogy csak a propi erejére reagálok :)
Persze én a nyugati demokráciára írtam mert ezt érezzük a bőrünkön, de lehetne ugyanígy írni komcsi, náci, muszlim, akármilyen propiról.
A propi az fegyver, ha jól csinálják hatékonyabb lehet mint egy hadsereg
Ezzel csak az a gond,hogy a demokrácia nem homogén politikai irányzat.Demokrata lehet nemzeti is,meg kozmopolita is (akármit akarjon is az jelenteni).USA Republikánus pártja éppen úgy egy liberális demokráciát képvisel,mint a Demokrata párt,csak a liberális demokrácián belül máshova teszi a hangsúlyt.
NyE-t NEM a demokrácia propija fenyegeti,hanem a jóléti rendszer és a jóléti hedonizmus.Ez viszont nem földrajzi vagy politikai berendezkedési sajátosság.Kina története egy állatorvosi ló.Ott ciklikussan ismétlődött,hogy a jólétben élő hatalmi réteg rendre hadonizmusba fulladt,elerőtlenedett,és belső vagy külső erők elsöpörték.Pedig a keleti feudalizmus marhára messze van a demokráciátol.(még a férfiak elnőiesedése is rendre megtörtént az ilyen időszakokban)

• Tetszik
Reactions: G__G

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 843
12 968
113
Ezzel csak az a gond,hogy a demokrácia nem homogén politikai irányzat.Demokrata lehet nemzeti is,meg kozmopolita is (akármit akarjon is az jelenteni).USA Republikánus pártja éppen úgy egy liberális demokráciát képvisel,mint a Demokrata párt,csak a liberális demokrácián belül máshova teszi a hangsúlyt.
NyE-t NEM a demokrácia propija fenyegeti,hanem a jóléti rendszer és a jóléti hedonizmus.Ez viszont nem földrajzi vagy politikai berendezkedési sajátosság.Kina története egy állatorvosi ló.Ott ciklikussan ismétlődött,hogy a jólétben élő hatalmi réteg rendre hadonizmusba fulladt,elerőtlenedett,és belső vagy külső erők elsöpörték.Pedig a keleti feudalizmus marhára messze van a demokráciátol.(még a férfiak elnőiesedése is rendre megtörtént az ilyen időszakokban)
A jóléti rendszerrel nincs baj mert az csak jót tehet , feltéve ha vannak kőkemény törvények és szabályok , a valamit valamiért elv alkalmazása, a baj ott kezdődik mikor a jóléti rendszert kiterjesszük azokra is akiknek semmi közük hozzá, pátyolgatjuk a rendszerre ártalmas elemeket.
A hedonizmusról meg annyit, hogy már az európai középosztály sem nagyon lehet hedonista mert lassan nincs miből.
Persze ez soktényezős dolog, rengeteget lehetne írni erről.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
A jóléti rendszerrel nincs baj mert az csak jót tehet , feltéve ha vannak kőkemény törvények és szabályok , a valamit valamiért elv alkalmazása, a baj ott kezdődik mikor a jóléti rendszert kiterjesszük azokra is akiknek semmi közük hozzá, pátyolgatjuk a rendszerre ártalmas elemeket.
A hedonizmusról meg annyit, hogy már az európai középosztály sem nagyon lehet hedonista mert lassan nincs miből.
Persze ez soktényezős dolog, rengeteget lehetne írni erről.
Alapvetően eggytértek.A nyugati demokráciák problémája pont az,hogy sértik a liberális demokráca alapelvét,a törvény elötti egyenlőséget.De ez nem a liberalizmus,hanem a tömegdemokrácia problémája.A politikusok a jóléti rendszer és a tömegdemokrácia kettőségét propival megfejelve saját hatalmi érdekükből tolják egyre jobban ebbe a fenntarthatatlan irányba a rendszert.Szavazatvásárlásra használják a jóléti rendszert-csak ez olyan fokon,és egyre gyorsuló ütemben a potyautas hatást erősiti,ami szét fogja verni a rendszert.Hayek erre irta,hogy mindenfajta szocializmus előbb-utóbb pusztuláshoz vezet.
De ez valójában megint nem csak a liberalis demokráciák problémája.A Római Birodalom bukását éppen úgy a "kenyeret és cirkuszt" a népnek politika ágyazta meg,mint most a nyugati demokráciákét.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 269
73 991
113
A hit átírja a gazdasági törvényeket is.
Ez kellemetlen.
Nem tudom mi nehéz ebben:
olcsó nyersanyag +olcsó energiahordozók= olcsó gyártás=versenyképesség

drága nyersanyag+ drága energiahordozók= drága gyártás=nem versenyképes

Mi a faszt kell ezt bonyolítani?
Nyugatosok:
images

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 843
12 968
113
De komolyan. Azt még megértem ha valaki nyélből utálja a ruszkikat, de ez azért már kellemetlenül ostoba dolog.
Európa a faszára kenheti az innovációt ha nincs miből gyártani. Mi nehéz van ebben??
Ne a szingapúri példából induljunk ki ahol a semmiből (egyébként nagyon durván) valami baszott jót hoztak létre.
Európában megvan (volt) az ipar, minden létező terület le volt fedve, de ehhez KELLETT AZ OLCSÓ NYERSANYAG.
Most nem olcsó és mindenki bezár meg elhúz a picsába más kontinensre