Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 733
13 483
113
Mivel már egyre kevesebb topikot követek (Diagnózis: Általános Információmérgezés), ezért egy-két kapcsolódási pont miatt ide linkelem be egyik kedvenc követett oldalam legújabb beszámolóját, aminek rögtön az elején van a rangsor.
Fordítóval azt mondja, hogy:
..."A World Design Rankings rangsorolja az összes országot az A’ Design Award díjjal kitüntetett tervezők száma alapján..."
Bezony; az élmezőnyben vagyunk!

Mondjuk szerintem pl. érdekes lakosságszámra vetíteni az egyes országok számait.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 288
113
Nagy igazság van abban amit írsz és nyilván civilként bármilyen komoly tapasztalat nélkül egy késes támadóval felvenni a harcot az finoman szólva is kamikaze.
Viszont nem véletlenül van például teleszkópos bot vagy egyéb a különböző rendvédelemmel foglalkozók oldalán és biztonsági embereknél. Remekül lehet kés ellen használni, ha valaki tudja is és nem csak az oldalára van akasztva.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Persze, ha valakinél van tonfa, vipera, stb. és meri, meg tudja is használni, akkor jók az esélyei kés ellen. Vagy akár egy baltanyél, csákánynyél, vastagabb bot, hosszabb colos vascső is nagyon hasznos lehet ilyen esetben. Viszont egy átlagembernél az utcán a legjobb esetben is általában csak valamilyen legál méretű bicska (nálam általában van, de nem önvédelmi célból hordom), esetleg valami kubotan-szerűség, vagy gázspray, nagyon ritka esetben pedig gázpisztoly van. Ezek közül talán a gázspray, az is főleg akkor, ha kapszaicines, vagyis "paprikaspray" (ami meg "vicces" módon, Magyarországon közterületen nem legális...), ami eredményes lehet, na meg a gázpisztoly, a többi az felejtős kategória.

Ja, hát nyilván azért is. Meg azért is, mert a falusi közeg azért annyira nem elfogadó, Bp meg anonim... senki sem tudja ki vagy, nem is érdekli.

Hát, én egy borsodi "faluban" nőttem fel, és azóta is sokat voltam-vagyok "falun". Na most, nem tudom, hogy más falvakban mi a helyzet, vagy mi volt a helyzet pár évtizede, de mifelénk már 30 éve is pont leszarták a népek, ha valaki buzi volt. Persze a gyerekek más tészta, ők néha elég kegyetlenek tudnak lenni, szóval a tinik, pláne bandázáskor, bizony megtalálták a maguk korabeli buzikat és olyankor néha sor került némi fizikai atrocitásra is, de a felnőtteknél max csak pletykaalapot szolgáltatott, ha valaki búza volt, de bántódás, szidalmazás, vagy diszkrimináció nem érte őket már akkoriban sem.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 960
37 325
113
A Kádár rendszerben simán összeverték őket. A bátyám meg a haverjai sokszor jártak a Széchenyihez a Városligetbe,és rendesen megcipőzték őket. Még kölyök voltam,emlékszem egyszer elkapták őket a zsaruk,és csak azért úszták meg,mert sportolók voltak. A fater csak röhögött rajta,de a mutter állandóan arénázott a balhék miatt. Akkor simán elkalapálták a rendőrök is a burnyákokat,ha elcsípték őket.
Ja meg ha a nyilvános wck....mesélhettek volna ..

• Tetszik
Reactions: Flamand

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 358
34 110
113
Ja, hát nyilván azért is. Meg azért is, mert a falusi közeg azért annyira nem elfogadó, Bp meg anonim... senki sem tudja ki vagy, nem is érdekli.
Csatlakozom Wolframhoz. Ismerek több buzit a faluban, környékén. Azért ezeket sokszor tudja az ember akarva-akaratlanul. De soha senkitől nem hallottam, hogy valami helybeli homoszexuálist, vagy hasonlót az alapján ítélne meg, hogy kit tart vonzónak. Miért? Mert nem az a kizárólagos, elsődleges identitása, mint a főleg városokban koncentrálódó pávatollasoknak és pláne pártolóiknak/ideológusaiknak; akik ideológiát csinálnak belőle. Sokkal fontosabb, hogy milyen ember, mennyire dolgos, mennyire normális, mint sem, hogy épp azonos neművel, vagy idősebbel, a szomszéd asszonnyal vagy a fél faluval bújik e ágyba a négy fal között. És ami még fontos, hogy nem akar senkit sem gyerekként, vagy felnőttként meggyőzni.

On- és offline is azt látom, hogy az emberek, és ebben a témában főleg a városiak teljesen sötéten vannak a falvak népével, életével, gondolkodásával, világával és nem gyengülnek, hanem egyre mélyebbek a sztereotípiák és olyan szintű kreténségig fajulnak, hogy csak les az ember, mint karácsonyi ponty a kádban.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 055
113
On- és offline is azt látom, hogy az emberek, és ebben a témában főleg a városiak teljesen sötéten vannak a falvak népével, életével, gondolkodásával, világával és nem gyengülnek, hanem egyre mélyebbek a sztereotípiák és olyan szintű kreténségig fajulnak, hogy csak les az ember, mint karácsonyi ponty a kádban.

Valószínűleg interferál a belpestiek agyhulláma a troli vezetékkel. Ez lehet az ok. :rolleyes:

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 358
34 110
113
Egyébként már Kós Károly, lassan négy emberöltővel ezelőtt olyan szépen megfogalmazta, amit erről gondolok.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 343
27 251
113
Csatlakozom Wolframhoz. Ismerek több buzit a faluban, környékén. Azért ezeket sokszor tudja az ember akarva-akaratlanul. De soha senkitől nem hallottam, hogy valami helybeli homoszexuálist, vagy hasonlót az alapján ítélne meg, hogy kit tart vonzónak. Miért? Mert nem az a kizárólagos, elsődleges identitása, mint a főleg városokban koncentrálódó pávatollasoknak és pláne pártolóiknak/ideológusaiknak; akik ideológiát csinálnak belőle. Sokkal fontosabb, hogy milyen ember, mennyire dolgos, mennyire normális, mint sem, hogy épp azonos neművel, vagy idősebbel, a szomszéd asszonnyal vagy a fél faluval bújik e ágyba a négy fal között. És ami még fontos, hogy nem akar senkit sem gyerekként, vagy felnőttként meggyőzni.

Megjegyezném, hogy szvsz a városi képviselői a nevezett szexuális kisebbségnek is teljesen normálisak nagyobb részben.
Illetve továbbra is tartom, hogy heteroként is tök jó buli a Pride.
Nyilván van pár excentrikusabb felvonuló, de egy karneválon is. Sőt, több.
(Emlékszem Bp Parádéra, mik voltak anno... hááát :D :D )
Ellenben tök jó programok, koncertek stb vannak.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 358
34 110
113
Megjegyezném, hogy szvsz a városi képviselői a nevezett szexuális kisebbségnek is teljesen normálisak nagyobb részben.
Lehet, Neked.
Nekem nincs bajom a vonulgatással, ha azt a négy fal között teszik.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 722
26 287
113
Ha életem bármely pillanatában ilyen hozzászólást követnék el, akkor ha nem is rögtön, de másnap minden bizonnyal lekapcsolnám a villanyt, leülnék, magamra locsolnék egy kanna benzint és a sötétben gyújtanék két csillagszórót, hogy gyönyörködjek egy kicsit saját égésemben.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 343
27 251
113
Ha életem bármely pillanatában ilyen hozzászólást követnék el, akkor ha nem is rögtön, de másnap minden bizonnyal lekapcsolnám a villanyt, leülnék, magamra locsolnék egy kanna benzint és a sötétben gyújtanék két csillagszórót, hogy gyönyörködjek egy kicsit saját égésemben.
Nem gondolnám égőnek, én így gondolom, ennyi. Akinek nem tetszik, tehet egy szívességet.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 055
113
Nem tudom mennyire hiteles ez a videó, de több, mint érdekes:
Persze egy ázsiai nő, ideális kezdeti alany volt ehhez.
Megnéztem volna ugyan ezt Magyarországon is, több féle fölállásban :)
Jah, a videó címét le kell szarni, nem arról szól!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 343
27 251
113
Lehet, Neked.
Nekem nincs bajom a vonulgatással, ha azt a négy fal között teszik.
Ja, nekem se ha pl a 64 vármegyések a 4 fal között teszik.
Csak mondjuk az a különbség, hogy az egyik az elfogadásról szól, a másik a gyűlölködésről.
Én elmegyek, bulizok, jól érzem magam. Ennyi történik.
Ugyan annyi energia, mint fröcsögni valakikre.

• Tetszik
Reactions: Blitz97

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 358
34 110
113
Ja, nekem se ha pl a 64 vármegyések a 4 fal között teszik.
Csak mondjuk az a különbség, hogy az egyik az elfogadásról szól, a másik a gyűlölködésről.
Én elmegyek, bulizok, jól érzem magam. Ennyi történik.
Ugyan annyi energia, mint fröcsögni valakikre.
Ok-okozat.
Bár egyet értek, hogy ilyen meddő dolgok helyett, mint bárminemű tüncikézés és páváskodás, sokkal hasznosabb dolgot is lehet csinálni.
Nem tudom, ne haragudj, de én nem érzem át; én csupa olyan dologban tudom jól érezni magam, amivel nem kell lezárni a fél várost, nem keltek botránkozást, nem sértek vele mást, nem mutogatom vele magam és nem küzdök vele olyanok ellen, amik nincsenek. Kinek mi.

this-sub-in-a-nutshell-v0-c3pbcay04lbe1.jpg

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
4 000
16 664
113
Nem akarom kinyitni Pandora szelencéjét, meg túlságosan belemnni a témába, de azért láthattunk már olyan bicskanyitogató performanszokat "az elfogadásról szóló" vonuláson, aminek a polgárpukkasztáson és a primitív gyalázkodáson túl semmi köze nem volt az elfogadáshoz.