Gondolkodást igényel!
Elnézést kérek!
Van hazai Politikus, aki nem bonyolítja "ilyenekkel" az "Egy-bites" napjainkat!
Egész sikeres, asszem'!
.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sajnos mint a Romániában és a Balkánon sokat utazó, ezt alá tudom támasztani.
Például Görögországban is sok a bolgárkertész, ahol a növények trágyázásánál ezt az ősi módszert követik. Ennek a baja az, hogy pld éttermi görög saláta fogyasztása után lehet elkapni olyan belső élősködőt, amely hosszú éveken keresztül súlyos panaszokat okoz, és még itt Magyarországon is, ha felfedezik - az Egészségügyi Minisztérium felé, jelentésköteles esetek közé tartozik..
Nincs sok eset belőle, hála Istennek, évi 10 - 20 eset az átlag, de a megoldás az ilyen trágyázás elkerülése lenne..
Ez ellen csak a tökéletesen főzött sütött ételek fogyasztása a megoldás, a peték ellenállóak, szabadban UV állók 4 - 5 évig fagyban is elvannak, és tökéletesen bírja a legerősebb pálinkát is. Egyedül a gyormorsav aktivizálja - kelti életre ..
Jàrtam így én is.Tanácsot kérnék, hátha tud valaki megoldást:
Az elmúlt három évben már hatszor (legalábbis ennyiről tudok biztosan) vesztette el vagy küldte vissza az értesítésem nélkül a nekem címzett küldeményeket a posta.
Már telefonon és személyesen, jegyzőkönyvbe véve is tettem panaszt, de azóta is már kétszer megismétlődött. Legutóbb tegnap derült ki, hogy "címzett nem kereste" jeligével visszaküldtek valamit október 30-án (!) - pedig rohadtul kerestem volna, ha méltóztattak volna jelezni, hogy náluk van (azt már említeni se merem, hogy akár kézbesíthették is volna). Érdekes módon a számlák, GLS, DPD stb. mindig megérkezik, de sajnos se a NAV-nál se a kormányhivataloknál nincs olyan opció, hogy GLS-t kérjen az ember.
Kb 2000 óta tűnik úgy hogy a postai szolgáltatás nem áll éppen a mindíg megbízható, magas szinvonalon. Nekem pld fontos hivatalos irattal volt gondom vagy 20 éve, egy 253 milliós banki peremben. Ott a tárgyalóteremben szembesültem azzal - hogy meg kellett volna kapnom..Tanácsot kérnék, hátha tud valaki megoldást:
Az elmúlt három évben már hatszor (legalábbis ennyiről tudok biztosan) vesztette el vagy küldte vissza az értesítésem nélkül a nekem címzett küldeményeket a posta.
Már telefonon és személyesen, jegyzőkönyvbe véve is tettem panaszt, de azóta is már kétszer megismétlődött. Legutóbb tegnap derült ki, hogy "címzett nem kereste" jeligével visszaküldtek valamit október 30-án (!) - pedig rohadtul kerestem volna, ha méltóztattak volna jelezni, hogy náluk van (azt már említeni se merem, hogy akár kézbesíthették is volna). Érdekes módon a számlák, GLS, DPD stb. mindig megérkezik, de sajnos se a NAV-nál se a kormányhivataloknál nincs olyan opció, hogy GLS-t kérjen az ember.
Tanácsot kérnék, hátha tud valaki megoldást:
2008-ban történt sztori. Este megállítottak a zsaruk,majd az adataim lekérdezése után bezsákoltak,hogy elfogatóparancs van ellenem. Másnap reggel átvittek a 3. kerületi bíróságra,és ott is hagytak.Egy helyettesítő bíró közölte velem,hogy 6-án jöjjek vissza,mert akkor lesz a bírónő benn,mert éppen szabadságon van. Majd ő megmondja,hogy mikor lesz a következő tárgyalás.Onnan taxival irány az ügyvédem,aki boci szemekkel közli velem,hogy ezt már most megúsztam,mert ő sem kapott idézést. 6-án visszaballagok,ott fellengzősen közli velem a nő az új időpontot. A tárgyalás végén az ügyvéd rákérdez a bírónőre,hogy hol van a két idézés tértivevénye,hogy se az ügyvédi iroda,se én nem vettük át. A nyomorult majdnem infarktust kapott,mert nem lett kiküldve,és mivel nem jelentem meg a tárgyaláson lazán kiadatta ellenem az elfogatóparancsot. Az ügyvédem felsorolta,hogy ez jogtalan fogva tartás, ha jól rémlik akkor személyi szabadság korlátozása,és egy panasz ellene a 3-ik kerületi bíróság vezető bírójának címezve. Olyan szintem be volt fosva,hogy egy minimális pénzbüntetéssel megúsztam.Kb 2000 óta tűnik úgy hogy a postai szolgáltatás nem áll éppen a mindíg megbízható, magas szinvonalon. Nekem pld fontos hivatalos irattal volt gondom vagy 20 éve, egy 253 milliós banki peremben. Ott a tárgyalóteremben szembesültem azzal - hogy meg kellett volna kapnom..
Udv ujra koztunk.
No a Te eseted még cifrább..2008-ban történt sztori. Este megállítottak a zsaruk,majd az adataim lekérdezése után bezsákoltak,hogy elfogatóparancs van ellenem. Másnap reggel átvittek a 3. kerületi bíróságra,és ott is hagytak.Egy helyettesítő bíró közölte velem,hogy 6-án jöjjek vissza,mert akkor lesz a bírónő benn,mert éppen szabadságon van. Majd ő megmondja,hogy mikor lesz a következő tárgyalás.Onnan taxival irány az ügyvédem,aki boci szemekkel közli velem,hogy ezt már most megúsztam,mert ő sem kapott idézést. 6-án visszaballagok,ott fellengzősen közli velem a nő az új időpontot. A tárgyalás végén az ügyvéd rákérdez a bírónőre,hogy hol van a két idézés tértivevénye,hogy se az ügyvédi iroda,se én nem vettük át. A nyomorult majdnem infarktust kapott,mert nem lett kiküldve,és mivel nem jelentem meg a tárgyaláson lazán kiadatta ellenem az elfogatóparancsot. Az ügyvédem felsorolta,hogy ez jogtalan fogva tartás, ha jól rémlik akkor személyi szabadság korlátozása,és egy panasz ellene a 3-ik kerületi bíróság vezető bírójának címezve. Olyan szintem be volt fosva,hogy egy minimális pénzbüntetéssel megúsztam.
Legalább megúsztam,mert könnyű testi sértés lett a vége.No a Te eseted még cifrább..
Mindig a bunyó a hunyó...Legalább megúsztam,mert könnyű testi sértés lett a vége.
Jajjjjj naccságos bírónő,én ott se vóttam. A két ember egymás lábában esett el,én csak láttam az egész esetet.Mindig a bunyó a hunyó...
Jajjjjj naccságos bírónő,én ott se vóttam. A két ember egymás lábában esett el,én csak láttam az egész esetet.
Meglett. Köszönöm.Ha jól látom, erre még nem kaptál választ.
Felül a kék csíkban a nevedre/profilképedre kattintva megjelenik egy menü, ahol a Beállításokra kell kattintani. Az ekkor megjelenő oldalon legörgetve találsz egy olyan részt hogy "Receive a notification when someone…", ahol 15 féle tevékenység van felsorolva, ami ha ki van pipálva akkor kapsz róla értesítést, ha nincs akkor nem.
Valami nem stimmel. Ha a déli féltekén vagy, hogy rövidūlhetett a napnyugta?!Kérdezném hogy van-e olyan fòrumtàrs aki segíteni tudna....
Tehàt.
Déli félteke. Napkelte 06H00.
Napnyugta 19H00.
A nap kelet - nyugati íve északi irànyban eltolòdva.
Ha 12 òrànak veszem a pàlyacsùcsot, akkor 11 òra a nap ívének csùcsa , majd süllyedni kezd.
Ez volt idàig az alapàllàs.
Ezen a héten kb 36 òra alatt elmozdult minden.
Azaz, napkelte az maradt reggel, de napnyugta viszont 18H00-ra rövidült, a nap pàlyacsùcsa pedig 13òra irànyra màszott àt, ùgy hogy déli irànyba tolòdott el.
A nap ereje megspkszorozòdott. Gyakorlatilag napkeltétől màr éget ha direktben ér.
Most billenhetett àt a föld a függőleges hossztengelyen vajon?
Màsfelé érzékelt valaki hasonló dolgot?
Igen, ezért kérdezem.Valami nem stimmel. Ha a déli féltekén vagy, hogy rövidūlhetett a napnyugta?!
Az északin rövidūlnek a nappalok, a Déli most hosszabbodnak.
A Föld tengely dőlése állandó, a nap körüli pályán való haladása az ami miatt változik a megvilágitás.
Itt találhatsz információt helytől függően a nap állásáról, ivről stb;
Sunrise and sunset times in Budapest
Calculations of sunrise and sunset in Budapest – Hungary for november 2024. Generic astronomy calculator to calculate times for sunrise, sunset, moonrise, moonset for many cities, with daylight saving time and time zones taken in account.www.timeanddate.com