Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 352
27 268
113
Nem akarom kinyitni Pandora szelencéjét, meg túlságosan belemnni a témába, de azért láthattunk már olyan bicskanyitogató performanszokat "az elfogadásról szóló" vonuláson, aminek a polgárpukkasztáson és a primitív gyalázkodáson túl semmi köze nem volt az elfogadáshoz.
Máshol is látni ilyet. Hoztam példaként az anno Bp Parádét, ami k.va jó buli volt.
Semmi homo-hetero tartalma nem volt, mégis megbotránkozhatott, akinek ez a hobbija.

• Vicces
Reactions: enzo

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 968
37 330
113
Nem gondolnám égőnek, én így gondolom, ennyi. Akinek nem tetszik, tehet egy szívességet.
Szólj ha gyújthatom....
images

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 359
34 112
113
lényegtelen, gondolom te is érted, h arra céloztam, nem akármilyen szexuális irányultság apropóján
szervezett buli volt
Nem tudom, én arról is akkor is azt gondoltam, hogy arra a buzik mennek; mindegy, hogy szexuálisan vagy csak úgy azok. Tudod, a buzi az nem csak, sőt nem csak elsődlegesen szexuális fogalom. Evvvan.

(Kár, hogy a normális melegek egy szélsőséges kisebbség miatt bélyegeztetnek meg. Oszt akkor legyen ennek a témának pont -szerintem.)

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 968
37 330
113
(Kár, hogy a normális melegek egy szélsőséges kisebbség miatt bélyegeztetnek meg. Oszt akkor legyen ennek a témának pont -szerintem.)
Én inkább a "normális" melegek kifejezést használnám...de az elmúlt hónapok felfedett visszaélései nem növelik a társadalom szimpátiáját...

• Tetszik
Reactions: Tumpek

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 835
12 916
113
Nem degradáltam, a véleményemet írtam le. Ha valaki annak érzi sajnálom, nem ez volt a cél. Hanem láttatni, hogy valaki, akinek a véleménye a tapasztalatai, képzettsége és szakértelme folytán a közösség 99 százalékánál relevánsabb, ír az adott témával kapcsolatban egy ilyet: “A Francik pl rájöttek hogy nagyon faszák az új járműveik de egyszerűen túl drágák ahhoz hogy egy Ukrajnai konfliktus szintű háborùban kellő mennyiséget tudjanak gyártani, alkatrész utánpótlás, szakképzett szerelők stb. Erre a sereg egy bizottsága mutatott rá…”

Igen, én is tudok róluk az említett veteránokról, viszont nem ez volt a lényeg, mert nem olyan európai seregekben szolgáltak és harcoltak, amelyről pont szó van és amely kezdi felismerni, hogy egy ilyen méretű konfliktusban nem tudnak kellő számú ilyent technikát bevetni és üzemben tartani. Szóval ha csak a degradáló rész ment át, akkor bocsi, tök más volt a cél és a lényeg. Eleve nem is lehetett miután az ukrán topic nagyjából egy tucat emberből áll akik ugyanazokat a köröket futják ugyanazokkal az érvekkel, mantrákkal, álmokkal.
Istenem, mintha hájjal kenegetnének :D Ha nő lennél feleségül vennélek:D
Na de komolyra terelve a szót , az én véleményem is csak 1 a sok közül.
Van itt sok értelmes ember aki okosat tud mondani , néha persze az ideològia meg a vallás beszennyezi a kommenteket (talán részemről is) dehát ez van.
A személyemről: nem vagyok háborús veterán, egyszerű baka aki elég sokmindent csinált , lassan 21 év hadsereg van mögöttem magyarban és franciában. Nem bújom a szakkönyveket mert nincs rá időm, inkább olyan általános pragmatikus tudásom van amiért sokszor megizzadtam.

Szeretem olvasni nehány fórumtárs szakkomentjeit , alapvetően sokat tanulok itt, megpróbálom elfogadni mások véleményét is.
Voltam tüzér, őrszázados, tötámos hiradó, gyalogos , MILAN kezelõ , most logisztikai téren dolgozok amit nem bánok mert így mindennel együtt elég jó rálátásom van sok dologra.
Katonai eü oktató vagyok, néha sport referáns, néhány APC oktató, sok jogsim is van.
Csináltam mindenféle tanfolyamokat sok országban,
Megéltem nehány dolgot élesben, de közöm nem volt egy olyan volumenű konfliktushoz mint ami Ukrajnában van, nem is akarom kipróbálni, eleget láttam ahhoz hogy ne legyen Call of Duty szindrómám. Ezért minden háborúpárti bekaphatja a brémet. Főleg olyanok akiknek a legnhalványabb elképzelése nincs az egészről. Még ha egy kiképzett katona akarja azt elfogadom, tudja nagyjából mit vállalna.
Tömören ennyi. Nem az álszerénység íratta mindezt velem , annak ellenére hogy tisztában vagyok azzal , mi van a hátizsákomban és hány km a bakancsaimban, nem akarom hogy bárkiben is egy hogyismondjam "HTKA INFLUENCER "képe alakuljon ki rólam. Én is beszélek hülyeségeket én is tévedek, mint mindenki. Ide meg tanulni és szórakozni járok.
Megsértődni sem szoktam , csak sokszor rövidre vágom az eszmecserét ha már fáraszt. Mindenre azért nincs energiám:D

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 658
22 159
113
Van itt sok értelmes ember aki okosat tud mondani , néha persze az ideològia meg a vallás beszennyezi a kommenteket (talán részemről is) dehát ez van.
A személyemről: nem vagyok háborús veterán, egyszerű baka aki elég sokmindent csinált , lassan 21 év hadsereg van mögöttem magyarban és franciában. Nem bújom a szakkönyveket mert nincs rá időm, inkább olyan általános pragmatikus tudásom van amiért sokszor megizzadtam.

Szeretem olvasni nehány fórumtárs szakkomentjeit , alapvetően sokat tanulok itt, megpróbálom elfogadni mások véleményét is.
Voltam tüzér, őrszázados, tötámos hiradó, gyalogos , MILAN kezelõ , most logisztikai téren dolgozok amit nem bánok mert így mindennel együtt elég jó rálátásom van sok dologra.
Katonai eü oktató vagyok, néha sport referáns, néhány APC oktató, sok jogsim is van.
Megéltem nehány dolgot élesben, de közöm nem volt egy olyan volumenű konfliktushoz mint ami Ukrajnában van, nem is akarom kipróbálni, eleget láttam ahhoz hogy ne legyen Call of Duty szindrómám. Ezért minden háborúpárti bekaphatja a brémet. Főleg olyanok akiknek a legnhalványabb elképzelése nincs az egészről. Még ha egy kiképzett katona akarja azt elfogadom, tudja nagyjából mit vállalna.
Tömören ennyi. Nem az álszerénység íratta mindezt velem , annak ellenére hogy tisztában vagyok azzal , mi van a hátizsákomban és hány km a bakancsaimban, nem akarom hogy bárkiben is egy hogyismondjam "HTKA INFLUENCER "képe alakuljon ki rólam. Én is beszélek hülyeségeket én is tévedek, mint mindenki. Ide meg tanulni és szórakozni járok.
Megsértődni sem szoktam , csak sokszor rövidre vágom az eszmecserét ha már fáraszt. Mindenre azért nincs energiám:D
Az első mondatodtól szerintem Sir Higgins elpirult,és féltékenységi rohamok gyötrik :D

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 527
21 358
113
Haho! Csak úgy jelezném, hogy Hódmezőn a laktanya tusolójába kicsúszott valaki kezéből a szappan....akit érdekel......hagyjátok abba a buzulást meg betyárkörte alias kaksimogyoró keresgetést!

• Hűha
Reactions: Kim Philby

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 835
12 916
113
Már felhoztam ezt, de szerintem tényleg nem lenne rossz egy HTKA találkozó. Én személy szerint mindenkivel leülnék egy sört meginni és beszélgetni, legyen az Meszike , Mindenen kívűl, akárki. Mit szólnátok hozzá?
@Tcat
Kis babgulyás, akár katonai témájú programok, hagyományőrzők, talán honvédségi stand is lenne a toborzáshoz.
A befolyó pénzt meg migraciot támogato ong Nek ajánlanánk fel
(Ez természetesen egy vicc)

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 476
15 191
113
Már felhoztam ezt, de szerintem tényleg nem lenne rossz egy HTKA találkozó. Én személy szerint mindenkivel leülnék egy sört meginni és beszélgetni, legyen az Meszike , Mindenen kívűl, akárki. Mit szólnátok hozzá?
@Tcat
Kis babgulyás, akár katonai témájú programok, hagyományőrzők, talán honvédségi stand is lenne a toborzáshoz.
Nvsz,nbsz,knbsz,ih,ah is támogatja es szponzoralja :D

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 056
113
Jó kis videó, Magyarországi álláshirdetésekből szemezgettek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: Tumpek

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 722
26 287
113

Jobb lesz, ha inkább már nem is reagálok semmit! :D
Az első mondatodtól szerintem Sir Higgins elpirult,és féltékenységi rohamok gyötrik :D
A Szőrnek triplán jobb lesz, ha erre meg végképp nem! :D

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 722
26 287
113
@Tcat
Jó pár hete említettem a pisztoly topicban, hogy idén tervezzünk egy nyilvános/meghívásos kis Dirty Harry összejövetelt, ahol 357-es, 44-es és 50-es revolverekkel lehetne puffogtatni, enni egy jó tányér bográcsos valamit, beszélgetni és igazából csak az elhasznált lőszer költsége lenne és hogy erre bárkit szívesen látunk a htka-ról. Nyilván a lehetőségeim miatt én ezt csak itt Bécs környékén tudom ajánlani. Viszont ha valakinek, valakiknek lenne kedve valami hasonló bármit szervezni otthon, akkor abban szívesen segítenék vagy csak egyszerű résztvevőként szakítanék rá időt.