Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 469
61 601
113
Segítséget szeretnék kérni!

Árulja el nekem valaki, hogy a francba lehet regisztálni az ügyfélkapu+ ra e-mailes megoldással.
Mert ezek a patkányok egy napot adtak erre, én meg nem fogok élni az összes többi idióta megoldásukkal, ott rohadjanak meg vele ahol vannak! :mad:
Szóval, szeretném az eddig jól működő ügyfélkapumat, ügyfélkapu+ á változtatni, e-mail kódküldéses megoldással.
Mik ennek a lépései? Mire kell rányomnom?
A segítséget előre is köszönöm!
A velem kapcsolatos kritikákat meg tartsa meg mindenki magának ;)

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 135
9 800
113

Árulja el nekem valaki, hogy a francba lehet regisztálni az ügyfélkapu+ ra e-mailes megoldással.
Mert ezek a patkányok egy napot adtak erre, én meg nem fogok élni az összes többi idióta megoldásukkal, ott rohadjanak meg vele ahol vannak! :mad:
Szóval, szeretném az eddig jól működő ügyfélkapumat, ügyfélkapu+ á változtatni, e-mail kódküldéses megoldással.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 666
26 637
113

szerintem elkefélték és még mindig nem elérhető:

A Telex ma reggel számolt be arról, hogy azok a felhasználók, akik még nem állították be az Ügyfélkapu+-t, kaptak egy emailt a megoldást fejlesztő IdomSofttól, amelyben a cég a váltásra ösztönözi őket, és egyúttal az e-mailes kódkérés élesítését is megígérte még a mai napra:

Figyelem! 2025. január 14-től már nemcsak okostelefonos vagy webes hitelesítő alkalmazások használatával, hanem e-mailes visszaigazoló kóddal is megtörténhet az Ügyfélkapu+-azonosítás.

Cikkünk megjelenéséig még nem élesedett az e-mailes faktor. Ezzel kapcsolatban megkerestük az Idomsoftot, lapunknak azt nyilatkozták:

Az Ügyfélkapu+ bejelentkezési szolgáltatáshoz használható e-mailes azonosítás a mai napon kerül élesítésre. Köszönjük a megértésüket!

Tudom nem ezt kérdezted, de pl a google authenticator -os megoldás miért nem jó? Tök egyszerű.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 469
61 601
113
szerintem elkefélték és még mindig nem elérhető:

A Telex ma reggel számolt be arról, hogy azok a felhasználók, akik még nem állították be az Ügyfélkapu+-t, kaptak egy emailt a megoldást fejlesztő IdomSofttól, amelyben a cég a váltásra ösztönözi őket, és egyúttal az e-mailes kódkérés élesítését is megígérte még a mai napra:

Figyelem! 2025. január 14-től már nemcsak okostelefonos vagy webes hitelesítő alkalmazások használatával, hanem e-mailes visszaigazoló kóddal is megtörténhet az Ügyfélkapu+-azonosítás.

Cikkünk megjelenéséig még nem élesedett az e-mailes faktor. Ezzel kapcsolatban megkerestük az Idomsoftot, lapunknak azt nyilatkozták:

Az Ügyfélkapu+ bejelentkezési szolgáltatáshoz használható e-mailes azonosítás a mai napon kerül élesítésre. Köszönjük a megértésüket!

Tudom nem ezt kérdezted, de pl a google authenticator -os megoldás miért nem jó? Tök egyszerű.

Semmilyen e-mailt nem kaptam ezektől a b*ziktól :mad:
És nem, semmilyen más megoldásra nem vagyok hajlandó. Ha ez egy normális ország lenne, ez lenne az alap megoldás!

A bankom is így tolta föl az agyamat, azoknál is mobil aplikáció kell egy rohadt utaláshoz meg bankkártyás fizetéshez....
Hát nem is tartom azóta a számlán a pénzemet.... Tényleg, sokkal biztonságosabb, mint az SMS-s rendszer volt. Jah nem XD
Hogy b*szódnának meg azok is :mad:
Nem tudom, hogy az összes informatikus agya helyén mosogató lé van-e vagy a főnökeik ilyen g*cik, de pl. egy 70-80 éves idős ember ezeket hogy oldja meg? o_O
Nem is értem, hogy miért játszik ebben az országban mindenki arra, hogy a lehető legjobban kibasszon másokkal és megnehezítse az életüket. Egyszerűen gyűlölöm már ezt az egészet!
Faék egyszerű és biztonságos megoldások vannak. De az nekik nem jó. Nem, nekik egy bonyolult de legalább nem biztonságos megoldás kell :mad:

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 666
26 637
113
Semmilyen e-mailt nem kaptam ezektől a b*ziktól :mad:
És nem, semmilyen más megoldásra nem vagyok hajlandó. Ha ez egy normális ország lenne, ez lenne az alap megoldás!

A bankom is így tolta föl az agyamat, azoknál is mobil aplikáció kell egy rohadt utaláshoz meg bankkártyás fizetéshez....
Hát nem is tartom azóta a számlán a pénzemet.... Tényleg, sokkal biztonságosabb, mint az SMS-s rendszer volt. Jah nem XD
Hogy b*szódnának meg azok is :mad:
Nem tudom, hogy az összes informatikus agya helyén mosogató lé van-e vagy a főnökeik ilyen g*cik, de pl. egy 70-80 éves idős ember ezeket hogy oldja meg? o_O
Nem is értem, hogy miért játszik ebben az országban mindenki arra, hogy a lehető legjobban kibasszon másokkal és megnehezítse az életüket. Egyszerűen gyűlölöm már ezt az egészet!
Faék egyszerű és biztonságos megoldások vannak. De az nekik nem jó. Nem, nekik egy bonyolult de legalább nem biztonságos megoldás kell :mad:
Ősöknek is most csináltam. Illetve faternek nem ,mert nincs okostelója.
Remélem az emiles megoldást legkésőbb holnapra összehegesztik.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 158
6 933
113

én nem e-maileznék
a lehető legegyszerűbb megoldás a verifyr app letöltése, és alkalmazása. (windows app is van). ingyenes, offline.
még egy óvodás is el tud vele boldogulni
ja, és ha lekéred a 16 jegyű azonosítót, akkor egyébként akár 8 eszközre is telepítheted az ügyfelet :)
tudom, már vagy 5 könyvelőirodában helyeztem üzembe :) azok meg hülyébbek, mint egy ötödikes ;)
nem kell e-mailt nyitogatni se :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 469
61 601
113
én nem e-maileznék
a lehető legegyszerűbb megoldás a verifyr app letöltése, és alkalmazása. (windows app is van). ingyenes, offline.
még egy óvodás is el tud vele boldogulni
ja, és ha lekéred a 16 jegyű azonosítót, akkor egyébként akár 8 eszközre is telepítheted az ügyfelet :)
tudom, már vagy 5 könyvelőirodában helyeztem üzembe :) azok meg hülyébbek, mint egy ötödikes ;)
nem kell e-mailt nyitogatni se :)

Köszönöm, pont erre nem vagyok kíváncsi!
E-mailt akarok nyitogatni! És semmit sem töltök le a kib*szot telefonra, mert valójában egyik sem biztonságos.
A számítógépem, ami ki van kapcsolva és nincs hálózaton amíg nem vagyok itthon, az biztonságos.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 666
26 637
113
E-mailt akarok nyitogatni! És semmit sem töltök le a kib*szot telefonra, mert valójában egyik sem biztonságos.
A számítógépem, ami ki van kapcsolva és nincs hálózaton amíg nem vagyok itthon, az biztonságos.
töltsd le azt az orosz appot amit írnak a cikkben fentebb :D

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 158
6 933
113
értem én
de ezt a biz baszt (ügyintézés) a számítógépen, neten használod.
akkor már mindegy, hogy egy olyan prg, ami nem lép ki a netre tárol nekef egy kódgenerátort.
telefonra ÉN se telpítek ilyet :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and ZeiG

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 469
61 601
113
töltsd le azt az orosz appot amit írnak a cikkben fentebb :D

Sir!
A számítógépem is azért biztonságos "minimálisan" üzem közben, mert nem töltök le rá minden szart, meg van rajta vírus írtó.
Igaz vannak a "kivételek" mappában olyan mappák amit nem enged onnan kivenni és én megnyitni sem tudok... :rolleyes:
De ezt a pár év alatt megszoktam. (Ha új az oprendszer, idővel visszatérnek)
Mindegy, nem az állami szolgálatokat (legyen bármelyiké) próbálom kivédeni, azokat úgy sem lehet, mindenhez van kulcsuk. (meg mappájuk, mint nemrég kiderült nem csak nálam)
Én csak azt szeretném, hogy rajtuk kívül más ne jusson be.
Meg jó lenne nem a 2 perc alatt feltörhető, de legalább elhagyható/ellopható/összetörhető/2-3 évente cserélendő telóra föltenni ilyen adatokat.
Nem értem miért olyan nagy kérés ez? o_O

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 666
26 637
113
Sir!
A számítógépem is azért biztonságos "minimálisan" üzem közben, mert nem töltök le rá minden szart, meg van rajta vírus írtó.
Igaz vannak a "kivételek" mappában olyan mappák amit nem enged onnan kivenni és én megnyitni sem tudok... :rolleyes:
De ezt a pár év alatt megszoktam. (Ha új az oprendszer, idővel visszatérnek)
Mindegy, nem az állami szolgálatokat (legyen bármelyiké) próbálom kivédeni, azokat úgy sem lehet, mindenhez van kulcsuk. (meg mappájuk, mint nemrég kiderült nem csak nálam)
Én csak azt szeretném, hogy rajtuk kívül más ne jusson be.
Meg jó lenne nem a 2 perc alatt feltörhető, de legalább elhagyható/ellopható/összetörhető/2-3 évente cserélendő telóra föltenni ilyen adatokat.
Nem értem miért olyan nagy kérés ez? o_O
poén akart lenni, csak ilyen sajátságos

• Tetszik
Reactions: fip7