Beszélgető

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
72 órás "túlélőkészlet" a téma, indexes cikk:

Mit vegyünk (talán 3 évre elegendő adag?)

• 70 kilogramm tejpor,
  • 72 darab borsókonzerv,
  • 48 liter kóla,
  • 144 zacskó instant ramen,
  • 576 energiaszelet,
  • 16 kilogramm cukor,
  • 4 liter ketchup,
  • 3 liter mustár,
  • 1,5 liter ranch szósz,
  • 16 kilogramm salsa.
Teszem fel, jön az apokalipszis és valakinek az a fontos, hogy kólázzon, meg ranch szószt, salsát, kechupot és mustárt vesz? o_O

Hát egyből a PavolR gyerekre gondoltam…. Tényleg hol van?
Most azt mondja a cikk, hogy nagyvonalakban a szlovén az a sikertelen és/vagy beépített ügynök magyar aki tud csehül? Nahát.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

• 70 kilogramm tejpor,
  • 72 darab borsókonzerv,
  • 48 liter kóla,
  • 576 energiaszelet,
  • 16 kilogramm cukor,
  • 4 liter ketchup,
  • 3 liter mustár,
  • 1,5 liter ranch szósz,
  • 16 kilogramm salsa.
Teszem fel, jön az apokalipszis és valakinek az a fontos, hogy kólázzon, meg ranch szószt, salsát, kechupot és mustárt vesz? o_O
100meterte lskom egy spartok az elso dolgom vilag vegen kifosztani es meg pizsibolse kell atoltoznom nem rakok ossze 72oras csomagot.

100meterte lskom egy spartok az elso dolgom vilag vegen kifosztani es meg pizsibolse kell atoltoznom nem rakok ossze 72oras csomagot.
Sose becsüld alá őket...
banyatank-12-600x580.png

Más okból van értelme szerintem, otthon felkészülni valamilyen szinten (a 72 óra eleve semmi, annyinak szerintem eleve alapból kellene lennie mindenkinek, persze nincs készlet vagy épp belátási képesség - kedvenceim a mamik, akik képesek ónos esőben is nekiindulni három k.rva kifliért), a Covid alatt eleve a korlátozások miatt rákényszerültünk, és az a készlet nagyon jól jött a családnak, amikor kórházba kerültem, ők meg karanténba, önellátóak tudtak lenni. Én azóta eleve tartok itthon szinte mindent, ami kellhet, de törekszem a "mindenre". Sparral az a gond szerintem, hogy minimum a szomszédaidnak is ez lesz az első gondolatuk.

Más okból van értelme szerintem, otthon felkészülni valamilyen szinten (a 72 óra eleve semmi, annyinak szerintem eleve alapból kellene lennie mindenkinek, persze nincs készlet vagy épp belátási képesség - kedvenceim a mamik, akik képesek ónos esőben is nekiindulni három k.rva kifliért), a Covid alatt eleve a korlátozások miatt rákényszerültünk, és az a készlet nagyon jól jött a családnak, amikor kórházba kerültem, ők meg karanténba, önellátóak tudtak lenni. Én azóta eleve tartok itthon szinte mindent, ami kellhet, de törekszem a "mindenre". Sparral az a gond szerintem, hogy minimum a szomszédaidnak is ez lesz az első gondolatuk.
Persze ezt is ertem.
A szomszedaim tobbsege tipik budapesti ha ha fogok a kezet is elteved…nekem meg van rutinom abban hogy oda jutok be ahova mas nem akarja es a tesoimnak is szoval ossze fogva negan 2.0 vagyunk :rolleyes: A kornyek irai leszunk anarcia idején :p

Persze ezt is ertem.
A szomszedaim tobbsege tipik budapesti ha ha fogok a kezet is elteved…nekem meg van rutinom abban hogy oda jutok be ahova mas nem akarja es a tesoimnak is szoval ossze fogva negan 2.0 vagyunk :rolleyes: A kornyek irai leszunk anarcia idején :p
"Régen csak koffein volt benne, ma már félelem is. A környék tudja: Kávé itt van. "

Sose becsüld alá őket...
banyatank-12-600x580.png
Mire a DuplaKáVé észbekapna, már az ablakokat is kibontották a Spúrból. Meg ha nem is, akkor is, a négylábú birodalmi lépegetőről Csollány Szilvesztert meghazudtoló magyarvándor bemutatása után egy "lengőpörgőforgórugással" úgy "ütnekfekszel", hogy Csáknorisz is sír a sarokban.

a 72 óra eleve semmi, annyinak szerintem eleve alapból kellene
Három napra felesleges felkészülni, akár van otthon készlet, akár nincs.
Még a pesti is le tudna menni a Dunára vízért.
De amiről Te írsz az ugye régen alapból megvolt. Egyrészt úgy hívták, hogy kamra; aztán meg még a luxibb világban sem napi bevásárlás volt, max tényleg ez a kenyér-tej-párizsi vonalon. Ma meg már a heti bevásárlás is ritka szerintem.

• 70 kilogramm tejpor,
  • 72 darab borsókonzerv,
  • 48 liter kóla,
  • 576 energiaszelet,
  • 16 kilogramm cukor,
  • 4 liter ketchup,
  • 3 liter mustár,
  • 1,5 liter ranch szósz,
  • 16 kilogramm salsa.
Apám mondta anno, ha fájna a hülyeség, hangosan ordítana. Remélem, az átlag indexolvasók be is táraztak gyorsan mustárból és kólából.

• 70 kilogramm tejpor,
  • 72 darab borsókonzerv,
  • 48 liter kóla,
  • 576 energiaszelet,
  • 16 kilogramm cukor,
  • 4 liter ketchup,
  • 3 liter mustár,
  • 1,5 liter ranch szósz,
  • 16 kilogramm salsa.

Azért megnézem amikor a belpesti éttermiségi tejporos borsókonzervvel akar túlélni XD
A kóla alatt meg valami gyanús fehér porra gondoltak :rolleyes:
Meg az instant ramenre öntik rá a szalsza szószt? o_O
És az instant levest mibe teszik? A kólába?
Beteg ezeknek az agya :D:D

A másik meg:
Ha hagyományos háború tör ki az évekig tart nem 72 óráig, szóval ott tartalékolni a k*rvára mindegy kategória.
Ha nukleáris háború lesz az kb. 10-12 óra alatt teljesen lezajlik és a városokból amúgy se marad semmi. Rámen leveses kólával együtt fognak elhamvadni.
Vidéken meg szintén nagyon sokra mész 72-órányi kajával egy nukleáris apokalipszis után... úgy kb. semmire :D 72 óra múlva jó eséllyel azon fogsz imádkozni, hogy miért nem hamvadtál el inkább te is.

A legfontosabb dolog a túléléshez a lőfegyver, majd utána a víztisztitó tabletta. Konzervek és gyógyszerek ez után jönnek. Szerintem.