a pénzváltót rasszként értelmezni elég nehézIgen, azokra gondolok, csak rossz kifejezést használtam. Nem zsidő főpapok, és nem is szimpla pénzváltók, hanem templomi pénzváltók egész pontosan.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
a pénzváltót rasszként értelmezni elég nehézIgen, azokra gondolok, csak rossz kifejezést használtam. Nem zsidő főpapok, és nem is szimpla pénzváltók, hanem templomi pénzváltók egész pontosan.
Érdekes. Nekem a Váci utcából mondjuk nem éppen a zsidó pénzváltók rémleneka pénzváltót rasszként értelmezni elég nehéznem lehetetlen, persze, de az is rasszizmus, bár ennek erős jelét adtad a zsidó főpap és a pénzváltó közé húzott egyenlőségjellel
![]()
És a nem magyar premontreiek?The pope's fascia is white. Only the pope may have his coat of arms placed on the ends of the fascia that hang down near or past the knees. The fascia worn by cardinals is scarlet-red watered silk. Fascia of purple watered silk are worn by nuncios within the territories assigned to them.[1] Plain (not watered) purple fascia are worn by patriarchs, archbishops and bishops who are not cardinals, and also by protonotaries apostolic, honorary prelates, and chaplains of the Pope
![]()
Fascia (sash) - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ahogy írtam, Jézus megbocsátott a bűnösöknek, nem pedig velük bűnözött. És plánesőt nem hívott tranyókat fellépni a templomba, ahogy Schönborn tette Conchitával.Ja, Jézus is hogy utálta az elfogadást és a mindenki iránt érzett szeretetet, mindig mondta is: -Aki nem olyan mint ti, köveztessék meg, és dobassék a Jordán folyóba!
Nem értem hogyan jön az érsek vs bíboros színhez. Illetve az érseki purple (aka. bíbor) -höz.És a nem magyar premontreiek?
Cardinal. Miért, mi lenne?És ha angolul is van különbség az archbishop és a cardinal között, akkor Erdő Péter melyik?
(Tudom, Degecről jöttem.)
A pápai fehérhez jött.Nem értem hogyan jön az érsek vs bíboros színhez. Illetve az érseki purple (aka. bíbor) -höz.
Tényleg, és akkor ki az esztergom-budapesti érsek?Cardinal. Miért, mi lenne?
És? Attól még a legmagasabb 'beosztása' az őt megillető cím.Tényleg, és akkor ki az esztergom-budapesti érsek?
a pénzváltót rasszként értelmezni elég nehéznem lehetetlen, persze, de az is rasszizmus, bár ennek erős jelét adtad a zsidó főpap és a pénzváltó közé húzott egyenlőségjellel
![]()
Szertem opraem. És neeeeem, nem vagyok elfogult.Egy bencés kellene.![]()
Mondjuk együtt sincs többségük sem, nemhogy 2/3. De core vote-nak nem rossz. A németek közt is van egy konzi (Rainer Maria Woekli, szerinte a német szinódusi út nettó protestantizmus).A liberális Die Zeit figyelmeztet, hogy egy jobboldali fordulat jöhet létre a pápaválasztàsnál északamerikai és afrikai együttműködés eredményeképen.( exxpress.at)
Remélem, lesz is belöle valami.![]()
Aki nem római katolikus, az mind zsidó.Szerintem mindenki legyen anglikán.
Vagy zsidó.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..