Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 775
105 386
113
De ahogy már írtam, lassan el kellene kezdenem pénzt kérni, csak senki nem mondta még meg konkrétan, hogy ki is fizet.
Te kérj a NAFO-tól, én meg kérek Orbántól. Ha kapok osztok le neked is, de fordítva is elvárom.
Muszáj éles vitát generálnunk, mert ezzel mutathatjuk, mennyire szükség van rá, hogy fizessenek.:cool:

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 092
56 011
113
Bennem az alakult ki azt évek során, hogy az emberek sokszor tükörként működnek. Ha te tisztelettel szólsz hozzájuk, tisztelettel válaszolnak és segíteni próbálnak.
Ez a kulcs szerintem...

Jó napot kívánok, Tiszteletem, Kérem szépen, Köszönöm szépen. Érdeklődő vagy hálás, barátságos tekintet, érhető tiszta beszéd, nyílt, őszinte testbeszéd.

Csodákra képes, saját tapasztalat.

Ha már mentők, saját gyerekhez 10 perc alatt értek ki egy uszodában 3 hete vidéki kisvárosba a 112-n történ kikérdezés után, utána kórházban profin ellátták. Mindenki kedves, profi és gyors volt. Inkább a füstje volt nagyobb mint a lángja, de mindenkivel elégedett voltam, s ezt nem is voltam hajlandó magamban tartani, megdicsértem őket.

Ehhez persze nyilván kellett hogy nem megvadulva kurvaanyáztam meg toporzékoltam a saját vérző gyereket a kézben tartva, hanem higgadtnak és tisztelettudónak - embernek - meg tudtam maradni. Néha ennyin múlik.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 300
142 049
113
Ez a kulcs szerintem...

Jó napot kívánok, Tiszteletem, Kérem szépen, Köszönöm szépen. Érdeklődő vagy hálás, barátságos tekintet, érhető tiszta beszéd, nyílt, őszinte testbeszéd.

Csodákra képes, saját tapasztalat.

Ha már mentők, saját gyerekhez 10 perc alatt értek ki egy uszodában 3 hete vidéki kisvárosba a 112-n történ kikérdezés után, utána kórházban profin ellátták. Mindenki kedves, profi és gyors volt. Inkább a füstje volt nagyobb mint a lángja, de mindenkivel elégedett voltam, s ezt nem is voltam hajlandó magamban tartani, megdicsértem őket.

Ehhez persze nyilván kellett hogy nem megvadulva kurvaanyáztam meg toporzékoltam a saját vérző gyereket a kézben tartva, hanem higgadtnak és tisztelettudónak - embernek - meg tudtam maradni. Néha ennyin múlik.
Mondjuk a legtöbb embernek nem az a problémája, hogy nem megfelelő szolgáltatást kap (ez a legritkább) , hanem hogy megkésve kap vagy nem kap.

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 092
56 011
113
Mondjuk a legtöbb embernek nem az a problémája, hogy nem megfelelő szolgáltatást kap (ez a legritkább) , hanem hogy megkésve kap vagy nem kap.

Meglepően gyorsan kint volt a segítség, s nem akarok untatni itt senkit, de egy fejsérülés miatt 112 - ami szintén sokszor áll támadás alatt hogy mennyire szar - full profi kikérdezést csinált, utána mentő viccen kívül konkrétan 10 percen belül BEÁLLT az uszoda kültéri medencéje mellé, eleve az úszómesterEK már egy korrekt nyomó sapkakötést sebtisztítás után!, kikérdezést protokoll szerint letoltak! - ki vagy, hány ujjamat látod, tudsz számolni, nincs hányinger, nem szédülsz, etc etc. s ami a cserkó a hab tetején, jött 2 rendőrautó is meg 3 rendőr...

Mindezt Dorogon, ami nem a világ közepe azért lássuk be...

Utána Egomban kórházban megint hiba nem volt.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 765
16 838
113
Saját tapasztalat.... Júliusban volt egy infarktusom. Én hívtam a mentőt, magamnál voltam, de rottyon. 5 perc alatt ért oda a motoros életmentő, 7 perc alatt a mentő. A Hungária körút, Kacsóh felüljáró járhatatlan volt, rendőri felvezetéssel tíz perc alatt a Honvéd szívcentrumába értünk. Mire megszólaltam volna, már barkácsoltak rajtam... Csak azt tudom mondani az orvosoknak és a nővéreknek, hogy KÖSZÖNÖM. Professzionális munka volt.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 300
142 049
113
Meglepően gyorsan kint volt a segítség, s nem akarok untatni itt senkit, de egy fejsérülés miatt 112 - ami szintén sokszor áll támadás alatt hogy mennyire szar - full profi kikérdezést csinált, utána mentő viccen kívül konkrétan 10 percen belül BEÁLLT az uszoda kültéri medencéje mellé, eleve az úszómesterEK már egy korrekt nyomó sapkakötést sebtisztítás után!, kikérdezést protokoll szerint letoltak! - ki vagy, hány ujjamat látod, tudsz számolni, nincs hányinger, nem szédülsz, etc etc. s ami a cserkó a hab tetején, jött 2 rendőrautó is meg 3 rendőr...

Mindezt Dorogon, ami nem a világ közepe azért lássuk be...

Utána Egomban kórházban megint hiba nem volt.
Hát figyi erre mondják azt, hogy a tapasztalatok egyénileg változhatnak.
Nagyon vegyes, függ attól is, hogy mennyi elérhető esetkocsi van éppen egy adott időpillanatban egy térségben (ugyan ez rendőrre is igaz)

Én lekopogom eddig nem volt ilyen bajom, amikor utoljára 2 éve sürgősségire kellett mennem akkor elláttak egy órán belül (eltört a nagylábujjam).

Ami inkább probléma az a kórházi kaja és az alapvető tisztasági szerek hiánya ami elég átalános, illetve a többhónapos listák.
(és én a pár évvel ezelőtti időszakhoz képest hasonlítom inkább ahogy a mávot is, mert nagyon durva visszaesés van a korábbi önmagához képest és ez az igazi baj)

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 092
56 011
113
Nagyon vegyes, függ attól is, hogy mennyi elérhető esetkocsi van éppen egy adott időpillanatban egy térségben (ugyan ez rendőrre is igaz)

Én lekopogom eddig nem volt ilyen bajom, amikor utoljára 2 éve sürgősségire kellett mennem akkor elláttak egy órán belül (eltört a nagylábujjam).

Ami inkább probléma az a kórházi kaja és az alapvető tisztasági szerek hiánya ami elég átalános, illetve a többhónapos listák.
(és én a pár évvel ezelőtti időszakhoz képest hasonlítom inkább ahogy a mávot is, mert nagyon durva visszaesés van a korábbi önmagához képest és ez az igazi baj)
No abban egyetértünk hogy a tapasztalatok egyénileg változhatnak. Ez a MÁV-ra is igaz. Nekem pl. nagy összességben a Nyugati-Esztergom vonallal SEMMI de SEMMI bajom nincs, ezt napi szinten látom, konkrétan százszor élhetőbb mint a 10-es út. Az is tény hogy mikor Balatonra mentünk MÁV-val, nem ugyan azt a szolgáltatást láttam, mint amihez napi szinten teljesen megelégedve hozzá vagyok szokva, ott 40 perc késés, és tömegnyomor.

Nagyon számít én azt gondolom, hogy ki hol él. Azon a részen ahol én élek, mozgok, mindennel meg vagyok elégedve, azt kell mondjam, az Avason meg sanszosan nem lennék elégedett semmivel. Ez ilyen. Ahogy korábban leírtam tényleg nagyon őszintén, sokszor hivatalból is, meg családdal nyaralások céljából is mászkálok NYEU-ban, én nem igen költöznék el SEHOVA külföldre, tényleg nem, ha nem ilyen helyekről beszélünk ami full irreális, hogy Kaprun, Interlaken, Bergen, Capri vagy Monterosso, hanem oda ahol van élet az idegenforgalmon túl.

Ez meg azért nem olyan rossz szerintem amit Magyarország fel tud mutatni ahhoz képest, mint amit itt sokan leírnak hogy ez már maga az egy nagy falvellákká összeállt Mordor, meg bezzzegh Románia...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 300
142 049
113
Nagyon számít én azt gondolom, hogy ki hol él. Azon a részen ahol én élek, mozgok, mindennel meg vagyok elégedve, azt kell mondjam, az Avason meg sanszosan nem lennék elégedett semmivel. Ez ilyen. Ahogy korábban leírtam tényleg nagyon őszintén, sokszor hivatalból is, meg családdal nyaralások céljából is mászkálok NYEU-ban, én nem igen költöznék el SEHOVA külföldre, tényleg nem, ha nem ilyen helyekről beszélünk ami full irreális, hogy Kaprun, Interlaken, Bergen, Capri vagy Monterosso, hanem oda ahol van élet az idegenforgalmon túl.
Én elég sokat voltam mostanság Észak németországban (kisvárosok) és azért ott el tudnék lenni nagyduzzogva. Ami nagyon durva viszont hogy ugyan ezeken a helyeken mennyire el van öregedve a lakosság, nagyon kevés fiatalt láttam, cserébe bevándorlók se nagyon voltak kivébe a török kebabost.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 092
56 011
113
Én elég sokat voltam mostanság Észak németországban (kisvárosok) és azért ott el tudnék lenni nagyduzzogva. Ami nagyon durva viszont hogy ugyan ezeken a helyeken mennyire el van öregedve a lakosság, nagyon kevés fiatalt láttam, cserébe bevándorlók se nagyon voltak kivébe a török kebabost.
Egy hónapot töltöttem el Észak-Rajna W. tartományban, Dortmund mellett egy Burchscheid-Remscheid nevű kisvárosban. Csodálatos volt. Még mindig azt gondolom hogy az a rész a legélhetőbb része Németországnak amiről írsz, és igen, csodálatos a környzet, hegyek völgyek, szerpentinek, MÉG LÁTHATÓ JÓLÉT, magas életszínvonal.

DE!
Apu vegyészmérnökként ott is nyíg épp, hogy leépítések vannak, remeg a melóért. Húsz éve először anyu mercijét el kellett adni. Nekik két gyerek, ami extra ritka, amit írsz én is azt látom ott, simán ki fognak halni az ecthék, de nyugalom, tisztaság van, mert az arabok nagyobb városokban koncentrálódnak mindig. Viszont onnan nem messze bemész Dortmundba, s máris csodát látsz...

Tehát összegezve, ott még a vidéki kisvárosok - ahogy amúgy tipikusan ez van a franciáknál, olaszoknál, osztrákoknál is! - tartják magukat, azok csak simán ki fognak halni, de az útjuk egyértelmű!

S igen, nálunk is van a nyugati körül meg itt ott Budapesten szarabb helyeken mint a Blaha etc egy rakat migráncs, de marhára más kaliberű és eredetű az Ő ilyen jelleggű problémájuk, mint a miénk, ezt aki nem látja az vagy vak, vagy tényleg nem akarja látni!

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Ramzana

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 300
142 049
113
Egy hónapot töltöttem el Észak-Rajna W. tartományban, Dortmund mellett egy Burchscheid-Remscheid nevű kisvárosban. Csodálatos volt. Még mindig azt gondolom hogy az a rész a legélhetőbb része Németországnak amiről írsz, és igen, csodálatos a környzet, hegyek völgyek, szerpentinek, MÉG LÁTHATÓ JÓLÉT, magas életszínvonal.

DE!
Apu vegyészmérnökként ott is nyíg épp, hogy leépítések vannak, remeg a melóért. Húsz éve először anyu mercijét el kellett adni. Nekik két gyerek, ami extra ritka, amit írsz én is azt látom ott, simán ki fognak halni az ecthék, de nyugalom, tisztaság van, mert az arabok nagyobb városokban koncentrálódnak mindig. Viszont onnan nem messze bemész Dortmundba, s máris csodát látsz...

Tehát összegezve, ott még a vidéki kisvárosok - ahogy amúgy tipikusan ez van a franciáknál, olaszoknál, osztrákoknál is! - tartják magukat, azok csak simán ki fognak halni, de az útjuk egyértelmű!

S igen, nálunk is van a nyugati körül meg itt ott Budapesten szarabb helyeken mint a Blaha etc egy rakat migráncs, de marhára más kaliberű és eredetű az Ő ilyen jelleggű problémájuk, mint a miénk, ezt aki nem látja az vagy vak, vagy tényleg nem akarja látni!
Hát nálunk is már az összes kisvárosban ahol van egy közepes méretű üzem százas nagyságban vannak vendégmunkások.
Filippínó/paki/ukrán vegyesben.
Plusz az ómigráncsaink :D

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 092
56 011
113
Hát nálunk is már az összes kisvárosban ahol van egy közepes méretű üzem százas nagyságban vannak vendégmunkások.
Filippínó/paki/ukrán vegyesben.
Plusz az ómigráncsaink :D
Igen, és meg is érkeztünk!

Filippinókat én is látok a vonaton, kussolnak, vigyázban ülnek, utcán szembe jön Budapesten egy paki, minden hétköznap reggel és "gyónapot!" köszön. Az van, hogy nálunk arra azért figyelnek, hogy ezek SOHA ne szavazhassanak, lehetőleg katolikus vagy buddhista, shinto, ateista országból jöjjenek amennyire lehet. Gond van vele, repül a faszba, határozott idejű szerződéssel.

Szemben a nyugat befogadja őket, munka nélkül tartja bürgelgeldezve, szavazati jogot kapnak és kaptak TÖMEGEK múlt időben. Krisss ez ég és föld!

A cigányokkal nagyon rég problémánk van, pedig minden közhiedelemmel ellentétben fele annyira sem kannibálok mint az afrikai-pláne fanatikus közel keleti arabok, de jó - még ha nem is elégséges valóban - az az irány, hogy nem családi pótlék, hanem közmunka-munka irányába terelés, meg a sok BETON igen, építkezések legyen az stadion, út, bármi van lekötve sokuknak az ereje.

Be kell látni, szerintem már az is eredmény hogy ha elfáradnak a nap végére fizikai melóban, s nincs kedvük annyira kardozni az utcában, meg nem szülnek csak a családiért 8 gyereket, csak 2-t, mert Ő a teljes adójóváírást nem tudja kihasználni, nekünk meg segített valóban hogy beválljul anno a nagycsaládos státuszunk az asszonnyal. Álszerénység nélkül azt kell mondjam, az én gyerekeim jó eséllyel itt maradnak, adót fognak fizetni, és tisztességes állampolgárok lesznek, velük nyert az állam.

Kis lépésekkel előre.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and Ramzana

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 834
91 227
113
Tegnap láttam egy születésszámos infotérképet Európáról, a Skandináv államokon kívül mindenhol kevesebb gyermek született mint az elmúlt és hasonló időszakában...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 092
56 011
113
Saját tapasztalat.... Júliusban volt egy infarktusom. Én hívtam a mentőt, magamnál voltam, de rottyon. 5 perc alatt ért oda a motoros életmentő, 7 perc alatt a mentő. A Hungária körút, Kacsóh felüljáró járhatatlan volt, rendőri felvezetéssel tíz perc alatt a Honvéd szívcentrumába értünk. Mire megszólaltam volna, már barkácsoltak rajtam... Csak azt tudom mondani az orvosoknak és a nővéreknek, hogy KÖSZÖNÖM. Professzionális munka volt.
Jobbulást kívánok, vigyázz magadra!!!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 092
56 011
113
Tegnap láttam egy születésszámos infotérképet Európáról, a Skandináv államokon kívül mindenhol kevesebb gyermek született mint az elmúlt és hasonló időszakában...
Sajnos így van. Én is láttam. Elkeserítő. Ettől függetlenül amit és ahogy a NyEU válaszolja meg ezt a problémát, az öngyilkosság.

• Tetszik
Reactions: Tumpek

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 300
142 049
113
Igen, és meg is érkeztünk!

Filippinókat én is látok a vonaton, kussolnak, vigyázban ülnek, utcán szembe jön Budapesten egy paki, minden hétköznap reggel és "gyónapot!" köszön. Az van, hogy nálunk arra azért figyelnek, hogy ezek SOHA ne szavazhassanak, lehetőleg katolikus vagy buddhista, shinto, ateista országból jöjjenek amennyire lehet. Gond van vele, repül a faszba, határozott idejű szerződéssel.

Szemben a nyugat befogadja őket, munka nélkül tartja bürgelgeldezve, szavazati jogot kapnak és kaptak TÖMEGEK múlt időben. Krisss ez ég és föld!

A cigányokkal nagyon rég problémánk van, pedig minden közhiedelemmel ellentétben fele annyira sem kannibálok mint az afrikai-pláne fanatikus közel keleti arabok, de jó - még ha nem is elégséges valóban - az az irány, hogy nem családi pótlék, hanem közmunka-munka irányába terelés, meg a sok BETON igen, építkezések legyen az stadion, út, bármi van lekötve sokuknak az ereje.

Be kell látni, szerintem már az is eredmény hogy ha elfáradnak a nap végére fizikai melóban, s nincs kedvük annyira kardozni az utcában, meg nem szülnek csak a családiért 8 gyereket, csak 2-t, mert Ő a teljes adójóváírást nem tudja kihasználni, nekünk meg segített valóban hogy beválljul anno a nagycsaládos státuszunk az asszonnyal. Álszerénység nélkül azt kell mondjam, az én gyerekeim jó eséllyel itt maradnak, adót fognak fizetni, és tisztességes állampolgárok lesznek, velük nyert az állam.

Kis lépésekkel előre.
Ez így kezdődött nyugatabbra is amikor az ipari szereplők igényei felülírták a társadalmi megfontolásokat és onnatól ment tovább, kis lépésekkel előre.
Nekünk meddig is tartott átugrani a nem veszed el a magyarok munkáját plakátháborúból a bővített külföldi munkavállalási lehetőségig?
5 év? :D

A naivitásod a kérdésben megmosolyogtató, szerinted meddig innen továbblépni az elöregedő magyar népesség nyugdíjának kiteremelése miatt szükségesek a vendégmunkások és a benvándorlók érvelésig?

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 030
36 742
113

DE!

Igen,NyEban zajlik egy lassú lakosságcsere.
Csak az van,hogy nálunk is.Ha az ó és újmigráncsokat eggyütvéve számoljuk,akkor alighanem rosszabbul állunk,mint NyE........

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 032
66 557
113

Kórházi kaja mindenütt vacak és kevés, mert eleve diétás. Se rántott hús, se pörkölt, se steak. Meg a vacsora 17h körűl. De ha kórházban fexel, ez a legkisebb gond szerintem.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and arcas