Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
1 003
5 851
113
Hol van akkor Tárcsó? Komplett KULTÚRÁT neveztek el róla! A taktabáji Gáva kultúra megvan?
Névről megvan, a másikat pedig Körös-Starcevo néven ismerem (utána kellett néznem, mert "Tárcsó" néven még nem találkoztam vele), régészetből így tanították. De a nagyobb, jelentősebb régészeti kultúrák nevével már a Zdenek Burian illusztrálta könyvekben, meg a középiskolai történelem-atlaszban gyerekkoromban találkoztam. (Gravette-i, Magdaléni, Moustieri, Vonaldíszes, Urnamezős stb.)

covers_40234.jpg

Szóval Hallstatt neve, azt gondolnám, van olyan ismert, mint az Altamira.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 019
21 981
113
régészetből így tanították
Na igen, köztudomású. Mindjárt ki is gondolok valami köztudomású témát az elméleti fizika tanulmányaimból, hogy számon kérhessem, mint alapműveltséget! Legyen mondjuk a Hamilton-operátor, az elég alapvető dolog, nem valami apróbetűs jegyzet.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 149
56 342
113
Ez van, az építő kritikának ma már ez a szinonimája... :D További jó mindenszaristázást kívánok!
Naaa, én nem az építő kritikát mindenszaristázom soha, hanem azokat akik leírják pl. hogy azért fizetnének extra pénzt magyarként, hogy sose kelljen többet nyaralás közben magyarokkal találkozni...

Bár nem is mindenszaristának szoktam ezt hívni ha jobban belegondolok, de ez lényegtelen. Tök szar lehet utálni a saját hazádat, népedet, elképzelni nem tudom milyen, de őszinén sajnálok mindenkit akit ez az átok súlyt, nehéz teher lehet.

• Tetszik
Reactions: ZeiG

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 473
17 028
113
nem a kosersege a lenyeg. +kollega irta, hogy no-no-no rantott hus. Hat. Van ahol akad rantott hus is.

egy kh-ban nem is azt kell, de azert a gyogyulashoz hozza tartozik a normalis, taplalo etkezes (nyilvan a spec igenyek figyelembe vetelevel)
Mindekozben a magyar kh-ban...
tumblr_ol8c7uFgI91ticsozo1_640.jpg

szal krvara ne tegyunk ugy, hogy ez normalis es nincs vele semmi gond...
Semmi gond ezzel.

Asszony tavak egy hetet volt korházban.
Szemben a plázában meggazdagodtak rajtunk.

A zárójelentèsbe mèg azokat a gyógyszereket is beírták, amiket èn vittem be. :D

A kedvencem azèrt az "állítható" ágy aminek a lábai alá fadarabokat raktak, hogy megemeljèk.

Nemnemnem.
Bocsi.
A kedvencem az ügyeletes orvos volt aki szerint
"Minek jött be? Elvetèlni lehet otthon is!"

Cukik voltak. Egyem a szívüket.:rolleyes:

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 785
36 869
113
nem fogok guglizni ha valamit nem tudok, es eloadni hogy vagom a temat. ha nem tudom, akkor nem tudom

Kosz. Szeri van :D
de kosz azert, hogy ha nem tudok valamit kozepiskola elso osztalybol, akkor a gyozikekkel teszel egy polcra :D
Konkrétan 2 helyet szoktak emlegetni példaként, ha túlzott turizmusról, túlzsúfoltságról, helyiek tiltakozásáról van szó: Velence és Hallstatt. Az olaszországi velence. Mindjárt kiderül, h azt se ismeri senki, és az a bunkó, aki azt hiszi, h azért arról kb bárki hallott - főleg, aki egyébként utazik. (Amúgy ha rákeresnél, sztem 99% h képet láttál már róla.)
Te nem azt írtad, h te nem tudod, hanem hogy senki se hallott róla. Mert ha te nem, akkor nyilván senki más sem.
Amúgy mitől vagy biztos benne, hogy Győzike (még ha egyszerű is, mint a, hogy stílszerű legyek, barlangrajz), vagy bármely lenézett vidéki nem tud valamit, amiről neked (vagy nekem) fogalmad (fogalmunk) sincs?

• Tetszik
Reactions: ZeiG

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 200
5 091
113
Nos ennek fényében, szerintem tényleg oszlassuk fel a picsába a HM-et, MH-t!

Bántás nélkül azt gondolom, ÍGY semmi értelme. Arra szerintem nem éri meg nekünk EZT ÍGY fenntartani hogy néha kimehessenek Afganisztánba, meg Maliba. Akkor át kell szerelni a katonákat rendőrnek, tűzoltónak, smasszernek, mentősnek - ez valós társadalmi értékkel bíró és hasznos hivatás mind, van értelmük!!! - és hirdessük meg hogy rajtunk átmehet bárki gond nélkül mint gólyafos a levegőben!

Komolyan ott tartok, hogy az egész MH leghasznosabb szervezeti egysége a Honvéd Kórház...

Ez így értelmetlen!
Akkor téged se kezeltek még a honvédban... amikor kiadnak validált levelet 30 feletti hemolízissel, és 20 feletti lipémiával, amikor levesznek szérumos, heparinos, edtás, és cukros csövet kiszáradt betegtől...
Neeem, az semennyire se hasznos intézmén,. Csak szarrá támogatott

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 149
56 342
113
Akkor téged se kezeltek még a honvédban... amikor kiadnak validált levelet 30 feletti hemolízissel, és 20 feletti lipémiával, amikor levesznek szérumos, heparinos, edtás, és cukros csövet kiszáradt betegtől...
Neeem, az semennyire se hasznos intézmén,. Csak szarrá támogatott
Nekem csak jó tapasztaltim volt velük eddig. Mikor odavittek VIP várót nyitották egyből hivatásosoknak ami fent van tartva, pikk pakk röntgen, helyrehúzás, gipsz, korrekt gyógytorna, utánkövetés, minden. Szemészet, fogászat, mindenhol időpontra korrektül, kedvesen, alaposan megvizsgáltak, elláttak. Kötelező labor vagy covidnál oltás szintén.

Róluk rosszat mondani én nem tudok.