nemtudom megengedett-e a téma a fórumon
(töröljétek ha nem!)
Szerintem megengedett, nyugodtan írok is hozzá...
Amik nekem átjöttek a média-ködből:
- az index.hu tulajdona tényleg Fidesz-közeli cég-tulajdonos kezében van kb. 2 éve
- ehhez képest a tulajdonosváltás után híresztelt/"rettegett" kirúgási hullám nem történt meg("némi" ellenzéki csalódást okozva)
- az index.hu korábban kezdődött szakmai mélyrepülése -ami az erőltetett kormány/Fidesz-ellenessé kezdetével egybeesik kb.- folytatódott
- korábban is távoztak alapító, meghatározó(-nak tartott) személyek akik az index sikereit kívánták folytatni/megismételni. Nem sikerült. Tudtommal.
- a Fidesz-közeli tulajdonlás ellenére szakmai/etikai/erkölcsi vitatható cikkek sorozata támadta a Fideszt, amik egyre inkább az ellenkezőjét érték el (nálam, korábbi index olvasó/kedvelőnél is)
- jókat nevettem 2010 után, mikor az index jól látta meg a hibákat, de azt túllihegve, visszataszító módon "túltolta", a kormánypárt javította a hibát (azt -mint minden politikus- politikailag tagadva
) , majd az értelmes társadalmi rétegek pozitív reakcióit -jogosan- besöpörve,- mindez úgy, hogy az RTL-Klub mellet ("ha-jól-tom") az index.hu az egyetlen nyereséges -jelentős- média
- ezekből és másokból én azt "kapom", hogy a távozó "versenyző" megpróbálja a maradék évtizedes szellemi értéket az anyagiakkal együtt "magával vinni", előtte lehetőleg minél inkább tönkretenni a Fidesznek maradó -még mindig jelentős- politikai és társadalmi értéket.
Ez is elég gusztustalanra sikerült. Szerintem.
A világ már nem fekete/fehér mint ifjúkoromban, de a politika mocskos világában kezdem meglátni és értékelni amikor valakik (pártok) ellenem vagy értem hazudnak/lopnak/csalnak.
U,i: Figyelem, azért mértékkel ! ! !