1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Na persze, mert majd pár ezer, vagy akár pár tízezer búr, majd megalapítja itt az új Hollandiát.
   
  kiskrumpli, ravenlord and tonyo like this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyértelmű amit leírtál, olyannyira nem titok, hogy néha még az amerikaiak is elmondják.
   
  b4l4g3, blitzkrieg and svajcibeka like this.
 3. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  Persze, ezt mondták a tótók, a walachok, rácok, a svábok. Utána mindenki kanyaritott egyet a tortából. Most lassan ugyan ez fog majd menni nyugareu-ban.
   
  Nemerson, b4l4g3 and plushun like this.
 4. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Azok teljesen más idők voltak. Akkor néhány évtized leforgása alatt több százezer idegen telepedett le, a mainál jóval kisebb magyar népesség mellé, ráadásul többnyire egy tömbbe, az anyaországuk mellé. A svábok, százok akik jobban szét lettek szorva az országban és nem Ausztria mellé települtek ők beolvadtak a magyarságba. Erély se lenne ma Romániájé, ha annakidején a románokat nem Erdélybe telepítik le, hanem a Dunán-túlon, Vajdaságban, Duna-Tisza közén szétszórva.
  Az akkori bevándorlás kb. olyan mértékű volt, mintha most a magyarok fele eltűnne, majd 30-40 év alatt letelepedne Szabolcsban 1 millió ukrán, Győrbe 1 millió osztrák, Csongrádba 1 millió szerb, Somogyba pedig 1 millió horvát.
   
  kiskrumpli likes this.
 5. leplezo

  leplezo Well-Known Member


  Szegénykém nem vagy tisztában azzal, hogy Arad meg Temesvár Gyulafehérvár eléggé az ország belsejében volt akkor, és a sváb igen elmagyarosodott, de ha valóban 90% elmagyarosodott volna a nemzetiségek közül a történelmi-Magyarországon akkor most 90% magyar lenne a kárpát-medence lakossága, nem 35%. Tudod előszőr befogadsz 2000-et aztán jaj de jó itt alapon jön 10.000, majd itt már van nagy közösség alapon jön 50.000 végül a maradék és a hollandok is akik elpucolnának az arabok elől az itt már van nagy hollandul értő közösség elvén jönnének errefele. Azon kapod magad hogy 20-30 év alatt ideevett a fene 500.000-1 millió idegent akik nem akarnak majd magyarok lenni, mert miért is akarnának. Ezt már eljátszottuk. Az okos ember más hibáján tanul, a többi a sajátján, az ostoba meg a sajátján se. Azért ostobák ne legyünk már.
   
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

  Igen annyira elmagyarosodtak, hogy ennek az lett a vége, hogy 1914-re az ország 45% vallotta magát magyarnak. Nyilván az a több millió román, tót, rác, horvát 1920-ban ébredt csak rá, hogy ők tulajdonképpen nem is magyarok.
   
  svajcibeka likes this.
 7. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  A Duna-Tisza köze a török korban nagyrészt szerbbé vált. Utána viszont ismét visszamagyarosodott nagy része. A szlovákok jóval délebbre is lejöttek, ők is elmagyarosodtak. Rengeteg német, olasz, francia volt az országban elszórtan. Az árpádháziak teljes kun, besenyő, alán, jász, stb. törzseket telepítettek le, hírmondó sem maradt belőlük. Vagyis, de, magyarok maradtak utánuk.
  A kiegyezés előtt az országnak csak a 38%-a volt már magyar, 1910-re már 52%-a az volt. Ha nincs világháború, mára már minimum 80%-os lenne ez az arány.
  Egyébként gondoljátok, hogy azért csatolták el a területeinket, mert ott éltek más népek is? Ha a nemzetiségi arány számított volna, akkor nem vesztettünk volna mindehol színmagyar területeket is. Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, Délvidéken mindenhol több tízkilométert kellett volna távolabbra tenni a határt. Ha tetszik ha nem, de a Hitler által húzott 1938-40-es határok voltak a legigazságosabbak, az vette leginkáb figyelembe az ottlakó népek arányát.
  De ha az ottlakó népek döntöttek volna a terület hovatartozásáról, lehet, hogy még egy vármegyényi területet sem veszítettünk volna el. Sopronban népszavazás volt, annak ellenére, hogy az ottlakók német nyelvűek voltak, mégis Magyarország mellett döntöttek. Na mit gondoltok, hogy az erdélyi falusi román lakosság (a városok döntő többsége magyar volt) a végtelenül szegény Romániát választotta volna?
  Az Antant célja az volt, hogy szétverjék az országot.
  A szomszédos országok célja meg az volt, hogy terjeszkedjenek.
  A magyar kormány meg egy tehetelen csőcselék volt. 1918 végén, 1919 elején még a rendőri szervek hatásos fellépésével is ki lehetett volna űzni a szedett-vedett román és cseh katonaságot. 40000-50000-res nagyvárosokat néhány száz fős gyengén felszerelt katonával szálltak meg, csak és kizárólag azért, mert a magyar kormány állítólag naívan* azt hitte, hogy majd úgyis a békekonferencia után visszaadják a területeket.
  Sok esetben a magyar kormány adott parancsot arra, hogy a városainkban lévő katonáink és rendőreink letegyék a fegyvert az érkező néhány száz fős román sereg előtt.

  *Szerintem hazaárulók voltak a kulcspozícióban lévők, amit az is bizonyít, hogy miután eladták az országot, az ellenségeinkhez menekültek és onnan kaptak nyugdíjat.
   
  kiskrumpli, gergo55, megazez and 9 others like this.
 8. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Olvassatok róla, hogy mi történt 1918-1919 fordulóján. Akkor dölt el minden. A propaganda ellenére nem az erdélyi románság csatlakozott Romániához, hanem egyszerűen megszállta Románia Erdélyt, méghozzá nevetséges erőkkel.
  Az hülyeség, hogy nem tudtunk volna védekezni. Persze, 1919 tavaszára már valóban nem hisz addigra már átengedtünk önként szinte mindent a szomszédoknak. Na de 1918-ban, amikor végetért a háború, a szomszédaink még hadsereg nélkül voltak, mi meg nagyon komoly hadsereggel rendelkeztünk. Persze hadrendben tartani nem lehetett a teljes sereget, de nem is kellett volna mindet lefegyverezni és hagyni, hogy az ellenségeink meg beszivárogjanak.
   
  kiskrumpli, gergo55, gioo and 7 others like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. leplezo

  leplezo Well-Known Member


  Igen volt 300.000 fő Fogságban Olaszországban. Amikor a 180 napos vörös kormány visszaverte a cseheket rájukszóltak az antanthatalmak, hogyha folytatják, az olaszok nyugatról a franciák meg délről (Addigra ott voltak jelentős csapataik) elfoglalják az országot, és semmit se hagynak.
  Azért ne hazudjuk már azt, hogy nemzetiségek nélkül is meg tudták volna csinálni, és megtartani 100 év múltán is. Fölös szopatást ne csináljunk magunknak.

  Vass Albert mondása rávilágít: 'Hont foglalni alkalmas a kard, s annak védelmezésében hasznos. Megtartani a hont azonban csak kaszával lehet.'
  Szóval nem hadakozni kell hanem ahogy hasznos bíbliai mondás is tartja: "Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet."

  Ez a legjobb és legbékésebb módja az egésznek. Leszülni mindet és kész. Ha a szomszédokkal kinyírjuk egymást, a röhögő harmadik nyer. Akinek semmit se kell tennie, csak sokan kell legyenek.
   
 11. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Látom történelmi ismereteid kissé más világba eveznek.
  A jövő europájában minden meg maradt "ős" európai embernek össze kell majd fognia ahhoz hogy egyáltalán fent maradhason. Máskülönben az unokáink, ükunokáink majd halgatni fogják alah tiszteletére az imához szólítást.
  És ehhez nem lesz elég az hogy sokadsodjunk.
   
 12. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ugyanez Márton Áron szavaival: "Erdélyt nem a magyar hadsereg vesztette el és nem a román hadsereg vette el, Erdélyt a magyar anyák vesztették el és a román anyák vették el"
   
  antigonosz and svajcibeka like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Teruleti veszteseg mindenkepp lett volna, elvesztettuk a haborut, ez teny.
  Az hogy ilyen merteku volt a veszteseg az koszonheto a 18/19 es esemenyeknek, amikor "rankszolt" az antant akkor a romanok visszavonasat igerte es a vorosok belementek, amit ugye a romulanok nem teljesitettek. Amugy normalisan megszerveett nem feloszlatott sereg eseten eszuk agaban sem lett volna elfoglalni teljesen ok is ki voltak merulve es inkabb belementek volna egy kompromisdzumosabb bekebe, pl del erdely delvidek es felvidek egy reszet mag talan itth9n is lenyeltek vona.
   
  svajcibeka and blitzkrieg like this.
 15. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Hát ez már sajnos elúszott, ha bármit is akarunk növekvő népesség elérése az első. Háború vagy összefogás, visszaszerzés vagy beletörődés, semmit se ér hosszú távon, ha egyszerűen elfogyunk. Ha elaknázzuk magunkat idegen népességgel az jelentős kockázat, és semmitse old meg. Ezt bizony házon belül kell orvosolni. Ha lennénk 18-20 millióan, csonkahonban mindjárt más lenne az állás, mert egyszerűen elözönlenénk a határ túloldalán lévő területeket, lényegében átbillenne a nemzetiségi arányok. Mintegy népességi invázióval területfoglalás. És még lőni se kell, nem hal meg senki, nincs szenvedés.
   
  fip7, svajcibeka, blitzkrieg and 2 others like this.
 16. gioo

  gioo Well-Known Member

  ez már milyen hír :D:D:D
  "Könnyedén elérhetik Európát az orosz rakéták" eddig hol éltek ezek az emberek!?
   
  Python, fip7 and svajcibeka like this.
 17. gioo

  gioo Well-Known Member

 18. gioo

  gioo Well-Known Member

 19. gioo

  gioo Well-Known Member

  milyen gyorsan változnak a dolgok...
   
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "tehát először az aprófalvak tűnnek el, aztán komplett régiók, aztán budapest is elmerül, a végén meg majd brüsszelből felszáll az utolsó gép amin elhúzott az utolsó fehér ember is európából"

  1. és ez szerinted a nyugdíjrendszer miatt van? nem inkább amiatt, hogy a munkaerő faluról városba, városból meg fővárosba, onnan meg külföldre vándorol a jobb munkalehetőségek miatt?

  (gyügyükééknek egyszerűbben: én ugyan nem a nyugdíjrendszer miatt költöztem fel Budapestre...)

  2. az hogy "az utolsó fehér ember" Európából húz-e az USA-ba, vagy az USA-ból húz-e Európába, még erősen nyitott kérdés...
   
  svajcibeka likes this.

Ezen oldal megosztása